Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
CHtěla bych znát váš názor. Je mi 19 let a přítel má 22 let. Spolu jsme 2 a pul roku a z toho 1 rok spolu bydlíme v zahraničí. Kde by jsme chtěli zustat do prosince a pak se vrátit do čr. Tam nás čeká zděděný dům, kde budeme dělat pouze kuchyn spojenou s obyvákem jinak je tam vše „hotové“. No hotové starší, ale zatím nám to tak stačí. Chtěla bych si odpracovat rok a otěhotnět. Našetřené budeme mít cca 500 000. Z kterych by jsme zaplatili tu rekonstrukci + svatbu. A to je ta k ve zkratce naše situace. Muj dotaz na vás je myslíte ze budem dostatecne pripraveni na miminko nebo máme jeste čekat dýl? A jak jste to měli vy? Jak jste zacínali a jak jste poznali správný čas na miminko? Dekuji ![]()
Myslím si, že finančně jste zabezpečení asi dobře, ale že byste měli ještě počkat, jste dost mladí. Prostě strávit spolu ještě trochu času, užívat si, cestovat. Ale neznám vás, takže to je samozřejmě jen můj názor.
Střední, vysoká, práce, byt, hypotéka, rekonstrukce, svatba a ted snaha o díté, s tím, že všechno jsme si museli zařídit sami, peníze byly všechny naše, takže ted už úspory nic moc no a je nám 30. dřív to nešlo
@1996aja já začala s manželem chodit v 19 a jeho 26 loni v květnu jsem začala pracovat a nastěhovali jsme se k sobě po 3 letech vztahu a v srpnu jsme se brali. V listopadu jsem vysadila HA po předchozí „domluvě“ že už mimčo chceme a až to přijde tak to bude no a v březnu jsem zjistila že jsem tehotna. Teď čekáme na penízky z hypotéky a v srpnu budeme rekonstruovat a v listopadu mám termín porodu. Takže pokud to oba takhle chcete tak do toho jděte není nač se připravovat.. My začínali od naprosté nuly oba spolu takže myslím že s půl milionem a vlastním domem jste připraveni až až takže pokud jste i citově vyspělí mít rodinu směle do toho ![]()
Záleží taky na tom, kolik tady budete vydělávat. Ještě bych počkala a užívala si.
To musíš vědět ty. Chceš dítě, toužíš po něm, nebo je to nějaký plán, který se jaksi očekává? Finance si myslím dobrý, věk ideální… Já na tvém místě bych neváhala
Ale musíš to v první řadě cítit a chtít ty. Možná, že to ještě úplně nechceš, když hledáš radu tady.
Hele nechci rypat, ale v jedné diskuzi pises, ze budes za chvilku rodit a prostě tebou založené diskuze se moc neshodují ![]()
No uvidis po tom roce v praci sama
nevim jestli uz mas nejakou praci tady domluvenou nebo ne? ale predpokladam, ze ne kdyz se v prosinci chcete vratit ze zahranici.. zabyvala bych se tim za ten rok ![]()
@Bonnie7 píše:
Hele nechci rypat, ale v jedné diskuzi pises, ze budes za chvilku rodit a prostě tebou založené diskuze se moc neshodují
ajeeeeeeje ![]()
@1996aja https://www.youtube.com/watch?…
mi to trošku připomíná. Jste mladí, ale to já byla taky. Odpracuj, aby jsi se měla kam vrátit a měla možnost volby délky RD atd. Nicméně dítě si pořiďte tehdy, kdy se na to budete cítit vy dva…
@Bonnie7
To tu psala kámoška nechtěla si zakládat svuj učet a zapomnela to tam asi připsat ani si nepamatuji pomalu co tu psala. Omlouvám se ![]()
Přáli by jsme si dítě mladí a mít velkou rodinu já sama jsem ze 3 detí a on z 5ti..
V čr tam kde máme dům jsou platy 10 - 12 000 takže nic moc no.
S manželem jsme spolu 15 let, od mých 18… po vystudování a splacení dluhů po studiích
jsme vyjeli do zahraničí, tam se časem rozkoukali, pěkně vydělávali, zažili, pocestovali… Po 4 letech se vrátili domů, i něco finačního základu dovezli, pustili se do rodiny, stavby… Jsme zpět v ČR 5.5 let, máme 2 malé děti, bydlíme v domě (zatím stále doděláváme), platíme hypo a já jsem i zpět v práci na plný úvazek… Všechno je super, ale byla to těžká práce - jak postavit dům, hlavně na něj brát peníze, do toho všeho děti a já navíc návrat do práce…
Je to teď docela mazec - neměnila bych, ale jsem ráda, že jsme si zažili tu cizinu a cestování, spoustu zážitků a máme mnoho krásných vzpomínek na život „před dětmi“.
Teď je to taky krásné, ale jiné… je to takový ten pravý „dospělácký život“ plný starostí… někdy mě napadne, jak bylo bezva nebýt dospělá
, ale co naplat…
Každý to má jinak, my založili rodinu v mých 28 letech, přijde mi, že to na nás bylo zrovna akorát ![]()
Hodně štěstí, já osobně bych se ještě moc nehnala
Hodně cestovala, sportovala, užívala si toho, že si můžu dělat cokoliv, kdykolov si umanu
Ale to člověk většinou pochopí, až když to tak není ![]()
@1996aja píše:
Ahoj holky.
CHtěla bych znát váš názor. Je mi 19 let a přítel má 22 let. Spolu jsme 2 a pul roku a z toho 1 rok spolu bydlíme v zahraničí. Kde by jsme chtěli zustat do prosince a pak se vrátit do čr. Tam nás čeká zděděný dům, kde budeme dělat pouze kuchyn spojenou s obyvákem jinak je tam vše „hotové“. No hotové starší, ale zatím nám to tak stačí. Chtěla bych si odpracovat rok a otěhotnět. Našetřené budeme mít cca 500 000. Z kterych by jsme zaplatili tu rekonstrukci + svatbu. A to je ta k ve zkratce naše situace. Muj dotaz na vás je myslíte ze budem dostatecne pripraveni na miminko nebo máme jeste čekat dýl? A jak jste to měli vy? Jak jste zacínali a jak jste poznali správný čas na miminko? Dekuji
ja bych do toho sla
ja rodila ve 20 a niceho nelituji. Zabezpenceny jste a jestli nemate nejake zavazne partnerste problemy tak smele do toho ![]()