Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě by nevadily, kdyby dodržovaly to co je u nás zvykem a za nedodržení bych je rovnou poslala zpět bez možnosti dalšího vstupu do evropy, ale to bych dělala u všech přistěhovalcu a nepřispusobyvích
@Ukulina píše:
Jenže oni se tam nevrátí, protože tady je jim líp. Si myslím já. A to mě štve.
no jasný, každý jde za lepším. Vždyť i Češiodcházejí do ciziny za lepším. Ale když se odstěhuju do jiné země, tak jsem náplava a musím se naučit žít podlejejich zvyků, jejich pravidel. Tím nechci říct že arabové musí jíst knedlo zelo vepřo.
Tri roky jsem bydlela naproti mesite a zezacatku jsem o tom vubec nevedela. Kazdy tyden se tam pokojne sesli, pomodlili se, venku se pratelsky pobavili a v klidu zase rozesli. Jelikoz si jich nikdo nevsimal, neurazel je, tak se chovali zcela pratelsky…
@Ajusk píše:
Mě by nevadily, kdyby dodržovaly to co je u nás zvykem a za nedodržení bych je rovnou poslala zpět bez možnosti dalšího vstupu do evropy, ale to bych dělala u všech přistěhovalcu a nepřispusobyvích
Ano, s tím souhlasím. Měli by dodržovat naše pravidla. Ale když se tu muslim snaží žít, a dodržuje naše pravidla tak nemám důvod(a ani by mě to nenapadlo)je nějakým způsobem,,šikanovat"
@ulice píše:ano, teroristi poškodili samotné muslimy a jejich pověst
Rasismus je k ničemu. VŠICHNI musíme držet za jeden provaz - terorismus NE. A je jedno, jestli jsem muslim nebo křestan-proti terorismu můžeme bojovat společně.Každopádně otázka stavění mešit a zahalování v zahraničí je druhá věc. Tam jsem spíš na straně odpůrců.My si také v zahraničí zahalujeme kolena a ramenaatd…Takže bych i od muslimské komunity čekala nějaké kompromisy typu zahalení pouze vlasů. Například-neberte doslovně.
ano, respektujem jejich zvyky a tradice. Já bych i chápala že si třeba ženy halí vlasy i tady, ať tak chodí do škol. Ale už by se mi nelíbilo, kdyby zahalená byla třeba zdravotní sestřička, mluvím o tom hábytu na těle a vlasech.
@Blackova.K přesně, chceš žít v naší zemi-respektuj naší kulturu a zákony! ne? táhni zpátky… islám je časovaná bomba, oni nic nerespektují a žijí po celém světě ![]()
@januschka Přesně tak. Pokud není problém tak si jich nevšímám. Teď každý akorát k nim chová nenávist a,,nemají" důvod. Vlastně mají, jsou to muslimové! ![]()
@Blackova.K píše:
no jasný, každý jde za lepším. Vždyť i Češiodcházejí do ciziny za lepším. Ale když se odstěhuju do jiné země, tak jsem náplava a musím se naučit žít podlejejich zvyků, jejich pravidel. Tím nechci říct že arabové musí jíst knedlo zelo vepřo.
Souhlasím. Jenom odhaduju, že ti, kdo se k teroristům přidávají, jsou frustrovaní jedinci, kteří se už v Evropě narodili.
@mončís píše:
@Blackova.K A co ostatní muslimové, kteří žijí mezi námi, toto náboženství vůbec nepřijímají. Ty za to přeci nemůžou, že nějací fanatici z jejich rodné země udělali teroristický útok.
nemůžou, ale oddělit je nelze. Jedině nějaká čtečka mozku
protože nebudem si nic nalhávat, oni jsou stejný manipulátoři jako naše menšina. Tím nechci nikoho urazit, prostě to tak je.
@mončís tak to také myslím, když nic neděla tak se k němu budu chovat jako ke komukoliv jinému
@Blackova.K ani do škol nesmíme mít čepice ani šátky tak ani ini
@mončís píše:
Ano, s tím souhlasím. Měli by dodržovat naše pravidla. Ale když se tu muslim snaží žít, a dodržuje naše pravidla tak nemám důvod(a ani by mě to nenapadlo)je nějakým způsobem,,šikanovat"
a někdo je šikanuje?
@vendy259 Ono to není úplně tak přehnané s tím osazováním jak média píšou. Ano, nejvíc je a bude jich v Rusku. U nás vychází jeden muslim na 919 čechů, a podle výzkumů to tak bude min. dalších sto let. A ani po tom to nebude tak, že nás obsadí. Ano, jsou to jen nějaký výzkumy, ale teď bych se toho opravdu nebála.
@terinka4444 píše:
a někdo je šikanuje?
Stačí si přečíst příspěvky na internetu.
@mončís píše:
@januschka Přesně tak. Pokud není problém tak si jich nevšímám. Teď každý akorát k nim chová nenávist a,,nemají" důvod. Vlastně mají, jsou to muslimové!
Taky si jich nevšímám, ale prostě z nich nemám dobrý pocit. ![]()