Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Napiš jim, jaký máš pocit a že jelikož chodíš do práce, uvítala bys, aby stále nechodili jen k vám a že takto je to využívání. Buď pochopí a pozvou tě nebo jsou to krávy a můžeš být ráda, že o ně příjdeš.
myslím, že dobrá kamarádka by neměla problém s tím, pozvat na návštěvu vás. Alespoň mě by to bylo blbé.
Diky, asi nemam ,,koule" jim to napsat. Me to i mrzi, preci jen takovou dobu se kamaradime ![]()
@stihacka píše:
Ahoj holky
Asi se jen potrebuju vypsat.. mam 4leteho syna, chodim uz od jeho dvou let do prace a mam volne vetsinou jen vikendy. Jsme z Brna. Jenze mam docela dost kamaradek co maji stejne stare dite a ted jsou s druhym na rodicaku. Bohuzel jsem si je skoro vsechny naucila, ze k nam chodili jak do hernicky, decka udelala brajgl v hrackach a maminky si dali obed, kafe a tak. Kdyz jsem byla na rodicaku tak mi to tak nevadilo, ale ted porad nejak doufam, ze nas treba pozvou ony k nim. Nebo ze treba budou chtit neco podniknout o vikendu. Ale nic. Kdyz jim napisu at dojedou, tak to jde ale kdyz se chci pozvat na navstevu tak maji milion vymluv. Proste tim, ze chodim do prace a nemam na ne cas v tydnu tak uz asi nejsem dobra,,partie"Nevim jestli je treba chyba ve mne
mate to nekdo treba podobne? Ufff, snad nevadi ten roman
Ne každému vyhovuje, když někdo chodí k němu domů.
Jednou jsem o tom zakládala i diskuzi. Překvapilo by tě, kolika lidem je to nepříjemné.
@stihacka vyprdla bych se na to. tyhle „pařby“ jsou dobrá zábava když se človek nudí s těma detma 2-4 roky že se jako zabaví a ten den rychleji uteče… jakakoli jiná činnost mi ale prijde smysluplnejsi než sedet nekde u kafe. Já taky mám dost práce ted už a kluk je starší a už na to neni cas vubec.
asi jim je u tebe hezky a samy doma to tak pěkné nemají, třeba nemají tolik hraček apod. ALE druhá věc je někoho hostit a nebo mu i vařit. Zaplatily ti to? Donesou ti vždy něco??
@axelina píše:
@stihacka vyprdla bych se na to. tyhle „pařby“ jsou dobrá zábava když se človek nudí s těma detma 2-4 roky že se jako zabaví a ten den rychleji uteče… jakakoli jiná činnost mi ale prijde smysluplnejsi než sedet nekde u kafe. Já taky mám dost práce ted už a kluk je starší a už na to neni cas vubec.
Fakt? Já když jsem byla na mateřské, furt jsem k nám někoho zvala. Bylo to vytržení z rutiny, chvíle dospělého pokecu, i dítě bylo rádo, že je změna
A to jsem jeden den v týdnu pracovala, ale většinou z domova.
Navíc, já sezení u kafe a povídání si za promarněný čas nepovažuju, je to takové duševní hygiena. Podle mě. Lidé, kteří pěstují přátelské vztahy, vycházejí ze všech výzkumů jako méně úzkostní, méně depresivní a tak. Takže je to i zdravé. ![]()
Tak bych planovala navstevy vylozene u nich, jako " mas cas tehdy a tehdy? Jo? Super a muzem tentokrat k vam? Uz jsme u vas dlouho nebyli a doma se mi to ted nehodi, jak chodim do prace, mam tu hrozny brajgl a nestiham to uklizet, nebo, at mame s malym taky nejakou zmenu."
@stihacka píše:
Ahoj holky
Asi se jen potrebuju vypsat.. mam 4leteho syna, chodim uz od jeho dvou let do prace a mam volne vetsinou jen vikendy. Jsme z Brna. Jenze mam docela dost kamaradek co maji stejne stare dite a ted jsou s druhym na rodicaku. Bohuzel jsem si je skoro vsechny naucila, ze k nam chodili jak do hernicky, decka udelala brajgl v hrackach a maminky si dali obed, kafe a tak. Kdyz jsem byla na rodicaku tak mi to tak nevadilo, ale ted porad nejak doufam, ze nas treba pozvou ony k nim. Nebo ze treba budou chtit neco podniknout o vikendu. Ale nic. Kdyz jim napisu at dojedou, tak to jde ale kdyz se chci pozvat na navstevu tak maji milion vymluv. Proste tim, ze chodim do prace a nemam na ne cas v tydnu tak uz asi nejsem dobra,,partie"Nevim jestli je treba chyba ve mne
mate to nekdo treba podobne? Ufff, snad nevadi ten roman
Já jsem měla vlastně opačný problém. Zvala jsem kamarádky k nám, ale spíš ony chtěly, abychom šly s dítětem k nim.
Mně ale otravovala ta cesta, naopak návštěva mě dokopala k úklidu, to byla výhoda. ![]()
Normálně jim napiš, nebo řekni, holky, bylo to fajn, pokud jsem nechodila do práce, ale teď už holt nemám na tyto dýchánky čas. Když tak bych se občas zase zastavila u vás já,třeba někdy v sobotu.A hned uvidíš, kdo je opravdu kamarádka, a kdo vyžírka.
@marka123 píše:
Tak bych planovala navstevy vylozene u nich, jako " mas cas tehdy a tehdy? Jo? Super a muzem tentokrat k vam? Uz jsme u vas dlouho nebyli a doma se mi to ted nehodi, jak chodim do prace, mam tu hrozny brajgl a nestiham to uklizet, nebo, at mame s malym taky nejakou zmenu."
Říkala, že když to zkusí, mají „miliony výmluv“.
Ne každý má rád návštěvy u sebe doma.
Já bych teda směřovala návštěvy někam do herničky.
Takhle, jak to pises, tak to vypada, ze se chteji nechat pozvat na obed a hrani. Treba to tak neni a treba ano. Muzes jim pratelsky navrhnout, ze ted naposledy jste byli u vas a ze bas to chtela stridat, jednou u vas a podruhe u nich. A kdyz to dalsi tri mesice u nich nepujde ani po pratelske rozmluve, tak budes mit jasno.
Ja to mam sice dost podobne, ale je mi jasne, ze jsou to vsechno holky „z mesta“ a kdyz prijedou k nam, je to jak prijet na chalupu. Deti litaj venku, mame kus lesa, velikou louku, trampolinu, kdyz prsi, tak zas velky barak…proste relax. Nastesti jsou uvedomele, tak prijedou s nejakou vysluzkou
Hodi se nejake maso na gril a me to nestoji nejak zvlastni namahu. Kdyz se mi narodila mala, prijela kamaradka se spoustou jidla, vzala si malou na prochazku a ja hodila nohy na stul…musis to brat jako celkovy obraz. Chovaji se opravdu jako kamaradky, jen berou nebo i davaji?