Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holkyyy, to tak pilně pracujete na mimčách bo cooo
Dejte o sobě echo ![]()
Nepracuju na ničem, snažím se na to nemyslet a hlavně s malým se prostě nedostanu k počítači, ráno jsem se testla, sněhobílo, tak už se s tím snažím pomalu vyrovnat
A když ne příští, tak někdy určitě
tento měsíc jsme měli vychytanou a potvrzenou ovulaci, takže můj bude muset na spermiogram
ale už jsem ho připravovala, ať s touto variantou počítá
Eliii nechci nijak schazovat tvého doktora nebo tak něco ale optej se ještě na ty testy.hele seděla jsem v gennetu a řešilo se to tam, ono se to z krve dělá ale až v 16 tt a pak se to pozná dle rozkladu krevních destiček prý už jsou i miminka v krvi matky ale je to jen cca 60% šance na správné určení. pak se bere dírou v děloze amniocentéza a podle toho se to určit dá ale je tam riziko potratu, žádný doktor by to neměl dělat před narozením dítěte… nechci tě strašit ale napsat jsem to musela. ![]()
@Verčule píše:
Eliii nechci nijak schazovat tvého doktora nebo tak něco ale optej se ještě na ty testy.hele seděla jsem v gennetu a řešilo se to tam, ono se to z krve dělá ale až v 16 tt a pak se to pozná dle rozkladu krevních destiček prý už jsou i miminka v krvi matky ale je to jen cca 60% šance na správné určení. pak se bere dírou v děloze amniocentéza a podle toho se to určit dá ale je tam riziko potratu, žádný doktor by to neměl dělat před narozením dítěte… nechci tě strašit ale napsat jsem to musela.
Tak ted jsi me trochu zarazila… Urcite se na to zeptam. Ja z toho mela strach hned, rikala jsem si ze pockam po narozeni…a kdyz to tak ctu, tak ssi opravdu vydrzim…
@snazilka pul roku píše:
@romča36 verim ze tento rok nam to vyjde…
loňský rok byl pro mě po všech stránkách příšerný, tak doufám, že tento letošní bude mnohem mnohem lepší ![]()
Eli, jestli je přítel ochotný počkat, tak počkejte po narození a raději nic neriskujte, kdyby tě náhodou posílali na amnio… nestojí to za to ![]()
já když na tebe myslím, že jsi přemýšlela o potratu, tak si vždycky vzpomenu na moji sestru, která ve dvaceti otěhotněla po jednom úletu na diskotéce, jak my ji všichni přemlouvali ať jde na potrat - teď bych si za to nafackovala, protože mám nejúžasnější neteř na světě ![]()
Ahoj holky, jen se chci zeptat těhulek. Snažíme se o mimi asi rok a pul. Jednou už jsem těhu byla, ale nedopadlo to. Nyní se od toho problému snažíme asi 6tý měsíc. Jsem týden před MS a včera večer jsem trošku krvácela, teď už zase nic. Vyčetla jsem, že by to mohlo být uhnízďování. Máte s tím některá zkušenost? Je mi jasné, že za týden budu mít sama odpověď, ale to čekání od ovulace do termínu MS je šílený. ![]()
@romča36 píše:
loňský rok byl pro mě po všech stránkách příšerný, tak doufám, že tento letošní bude mnohem mnohem lepšíEli, jestli je přítel ochotný počkat, tak počkejte po narození a raději nic neriskujte, kdyby tě náhodou posílali na amnio… nestojí to za to
já když na tebe myslím, že jsi přemýšlela o potratu, tak si vždycky vzpomenu na moji sestru, která ve dvaceti otěhotněla po jednom úletu na diskotéce, jak my ji všichni přemlouvali ať jde na potrat - teď bych si za to nafackovala, protože mám nejúžasnější neteř na světě
Ahoj Romčo, určitě raději počkám!! Ono s postupem casu clovek vidi vse jinak a je pravda, ze jakmile ten maly clovicek je na svete, tak prinasi jen radost a uz si to bez neho clovek ani nedokaze predstavit. Vidim to i na sobe… Jakmile jsem uvidela srdicko, hlavicku, telicko, tak bych za to dala cokoli, aby bylo vse v poradku. Je pravda, ze ten prcek uplne zmeni cloveku zivot a nsjednou nejsou dulezity ty veci co pred tim.
Ja se rozhodla skoncit v praci, protoze to se skolou je hodne narocny a mame doporuceny klid. Mozna i skola bude nakonec dalkove. Zatim jsem jen porad unavena a tydne 25 hodin skoly+ prace je ten nerealnych. A to svoji praci miluji a nikdy bych se ji nevzdala.
@lola84 píše:
Ahoj holky, jen se chci zeptat těhulek. Snažíme se o mimi asi rok a pul. Jednou už jsem těhu byla, ale nedopadlo to. Nyní se od toho problému snažíme asi 6tý měsíc. Jsem týden před MS a včera večer jsem trošku krvácela, teď už zase nic. Vyčetla jsem, že by to mohlo být uhnízďování. Máte s tím některá zkušenost? Je mi jasné, že za týden budu mít sama odpověď, ale to čekání od ovulace do termínu MS je šílený.
Ahojky Lolo, a mas i nejaky jiny priznaky krome toho krvaceni? Ja treba nekrvacela vubec, ani nespinila… Jen nedosla MS… Ale hrozne me bolely prsa. Ale je pravda, ze kazda to ma jinak:)
@eeelliii - prsa mě bolí docela dost. Já jsem nikdy takévé nějaké špinění neměla, docela mě to vyplašilo, ale vygooglila to, že to může být právě to uhnízďování. ![]()
Musím vydržet ještě týden, pak doufám, že ta MS nedorazí. ![]()
@lola84 píše:
@eeelliii - prsa mě bolí docela dost. Já jsem nikdy takévé nějaké špinění neměla, docela mě to vyplašilo, ale vygooglila to, že to může být právě to uhnízďování.
Musím vydržet ještě týden, pak doufám, že ta MS nedorazí.
Elii pro tebe Test určení otcovství se provádí vždy na již narozených dětech. Samozřejmě, existuje možnost odebrat plodovou vodu či krev nenarozeného dítěte. Ale z důvodů obtížnosti a rizik při takovém získávání DNA dítěte se tento postup pro paternitní testy nedoporučuje. Odběr lze pak provést pouze odborným lékařem, a to za opatrného propíchnutí placenty s cca 1–2% zvýšením rizika potratu. Proto se tento odběr využívá pouze ve velmi výjimečných případech, zejména z důvodu nebezpečí významných dědičných chorob. Určování otcovství mezi tyto významné důvody zcela jistě nepatří a jelikož lhůta pro namítání otcovství trvá do 6 měsíců věku dítěte, není vhodné jakkoliv riskovat zásahy v průběhu těhotenství. Diagnostická amniocentéza se obvykle provádí mezi 16. a 18. týdnem těhotenství, ale příležitostně již ve 14. týdnu nebo nejpozději ve 20. týdnu. V době, kdy by „teoreticky“ bylo možno určit otcovství, tedy již nelze provést přerušení těhotenství (potrat).
Alternativou je novinka, kdy postačuje (náhrada za vzorek dítěte) odebraná krev matky, ve které se cca 30 hodin po odběru vyskytují rozpadající buňky dítěte. Tato metoda je však „příliš nová“ a doposud nevykazuje dostatečně spolehlivé údaje, tudíž prozatím nelze doporučit!
Standardní odběr vzorku buněk z ústní dutiny dítěte je možné odebrat již v krátké době po porodu, samozřejmě dle zdravotního stavu dítěte. Nejmladší naší „zákaznici“ bylo necelých 5 dní. Věříme proto, že i přes význam otázky biologického otcovství, bude Vaše těhotenství bezproblémové, pro Vás, i Vašeho potomka.
(dnatest. cz)
Tak jak holky vy uz stavkujete nebo co???
co zuzik co manzel na to??? Uz jsi mu to rekla??? A romco uz jsi testovala???