Nechali byste čerstvě pětileté dítě půl hodiny samotné doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3936
29.1.21 16:05

Občas jsem doma nechávala mimino nebo batole spící v postýlce, když jsem musela jít pro starší do školky a nechtěla jsem je budit. Zpátky jsem byla za 20 - 30 minut. Spoléhala jsem se, že se nevzbudi, no. A kdyby se vzbudili, tak budou řvát, ale nemělo by se jim nic stát. Jednou jsem skutečně přišla domů a tam řvoucí dítě v postýlce, ale jinak to vždycky prospali. Kdybych je budila a brala s sebou, řvali by stopro.

Před pár dny tu byla podobná diskuse, tam šlo o miminko spící v postýlce, a tam se vsichni shodli, že ani dolů pro poštu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
29.1.21 16:07

Čerstvě pětileté dítě… hmmm, takže ještě před chvílí 4 roky - ne, nenechala. Nechápu ani ty, co píšou, že nechávají samotné doma dvouleťáky :nevim: i kdyby na chvilku, nevíte, co se může stát. Ale každý to má jinak, no.

Jinak já @shadowbabe chápu :)
Mám osmiletou a 9měsíční a ta starší ještě nebyla sama doma. A to je jinak samostatná normálně a já taky nejsem patologicky úzkostná :mrgreen: samozřejmě nepočítám 5min věšení prádla na zahradě…
Nerada pak čtu, jak kdesi matka odběhla pryč na pár minut z bytu a 2 děti ze 3 uhořely :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.21 16:35

V 5,5 jsem dojizdela sama mezimestskym autobusem do skoly (predcasne zaskoleni) a na krouzky… po skole jsem si pak delala svacinu a cekala na rodice, az prijdou z prace. To jsou dnesni deti tak nesamostatne? 8o

• Citovat
  • Upravit
678
29.1.21 16:53
@Anonymní píše:
V 5,5 jsem dojizdela sama mezimestskym autobusem do skoly (predcasne zaskoleni) a na krouzky… po skole jsem si pak delala svacinu a cekala na rodice, az prijdou z prace. To jsou dnesni deti tak nesamostatne? 8o

Ano, protoze rodice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
29.1.21 22:57
@markytka3 píše:
pockej, ty nenechas doma 7mi mesicniho kdyz spi aby jsi sebehla k domovnim dverim pro postu, navic, kdyz mas doma 7mi lete dite?

To 7 leté dítě je třeba ve škole?

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
29.1.21 22:59
@unuděná píše:
Vážně? Nemyslíš, že to už trošku hraničí s patologickým strachem? Co kdybys upadla doma na roh linky a omdlela? Nebo uklouzla ve vaně? Toho se nebojíš? Spícího kojence bych pod dohledem 7mi letého dítěte naprosto klidně nechala i déle, než ty 2 minuty než skočím pro dopis dolů..

Pokud by byla dcera doma, možná ano.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
29.1.21 23:01
@-Sherrybaby- píše: Čerstvě pětileté dítě… hmmm, takže ještě před chvílí 4 roky - ne, nenechala. Nechápu ani ty, co píšou, že nechávají samotné doma dvouleťáky :nevim: i kdyby na chvilku, nevíte, co se může stát. Ale každý to má jinak, no.Jinak já @shadowbabe chápu :)
Mám osmiletou a 9měsíční a ta starší ještě nebyla sama doma. A to je jinak samostatná normálně a já taky nejsem patologicky úzkostná :mrgreen: samozřejmě nepočítám 5min věšení prádla na zahradě…
Nerada pak čtu, jak kdesi matka odběhla pryč na pár minut z bytu a 2 děti ze 3 uhořely :(

No, jenže to už sme pak přehnaně úzkostný. Ať si každá dělá co chce, ale naše děti doma prostě samotný nenecháváme. Ani nás rodiče jako děti nenechávali :nevim: Holt asi jiná doba no :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.21 23:43

Já bych tedy dvouleťáka (nebo teď čerstvého tříleťáka) také nenechala ani pro poštu, leda že by spal v postýlce. Fakt se nemůžu spolehnout, co ho napadne. U staršího bych o tom možná v těch 3 letech uvažovala, byl na něj spoleh a on je obecně opatrnější, ale u mladšího člověk neví.

U staršího jsem si to touhle diskusí srovnala a výjimečně ho už asi doma nechávat budu, když bych si potřebovala jen pro něco odskočit. Možná pořídím ten druhý mobil.

• Citovat
  • Upravit
626
30.1.21 09:38

Já nechávám malého (3 roky) občas když potřebuji doběhnout s košem nebo do schránky, ale to je otázka dvou minut a většinou to vezmeme při cestě na procházku. Tříleté dítě ještě nemá rozum a s klidným svědomím bych nakoupit na půl hodiny/hodinu nešla, divím se kolik maminek ano. Samozřejmě každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
30.1.21 10:32

Nechávám pětiletou bez problémů cca 20 minut doma samotnou. Teď naposled byla týden v karanténě, takže syna jsem vodila do školy cca těch 20 min a ona byla doma sama a odpoledne taky. Druhá možnost byla poslat prvňáka samotného, to jsem zhodnotila, že je míň bezpečné. Začala jsem je trénovat postupně, to jí bylo skoro 5 a synovi 6,5 - krátký nákup 10 minut atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.1.21 13:11
@shadowbabe píše:
No, jenže to už sme pak přehnaně úzkostný. Ať si každá dělá co chce, ale naše děti doma prostě samotný nenecháváme. Ani nás rodiče jako děti nenechávali :nevim: Holt asi jiná doba no :think:

proc jina doba? nas taky nasi nechavali samotne doma… jak to asi delaji mamky, kdyz jim deti spi a oni potrebuji povesit na zahradu pradlo :mrgreen: promin, ale nesebehnout ke dverim pro postu, kdyz ti spi 7mi mesicni mimino, je v mych ocich uz docela psycho… co na tvuj postoj rika manzel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
30.1.21 14:38
@markytka3 píše:
proc jina doba? nas taky nasi nechavali samotne doma… jak to asi delaji mamky, kdyz jim deti spi a oni potrebuji povesit na zahradu pradlo :mrgreen: promin, ale nesebehnout ke dverim pro postu, kdyz ti spi 7mi mesicni mimino, je v mych ocich uz docela psycho… co na tvuj postoj rika manzel?

Nebudu tady rozvádět svoje postoje a chlapův názor, pokud si tady myslíte, že sem psycho, tak si to myslete holky. Přece se tady nebudu obhajovat. Dělejte si to každá jak chcete, mně je to buřt :nevim: Hezký den :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13197
30.1.21 15:24
@shadowbabe píše:
Nebudu tady rozvádět svoje postoje a chlapův názor, pokud si tady myslíte, že sem psycho, tak si to myslete holky. Přece se tady nebudu obhajovat. Dělejte si to každá jak chcete, mně je to buřt :nevim: Hezký den :kytka:

nebylo to mysleno zle, ty jsi tu psala, ze je to dobou, ja ti jen napsala, ze to dobou neni. a nazor tveho muze me zajimal, protoze me samotne to prijde uz prehnana uzkost, tak me zajimalo, jak to vidi tvuj manzel, zda je stejneho nazoru jako ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
30.1.21 15:27

Nejstarší děcko v klidu, dvě další ani omylem. Každé je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
30.1.21 15:31

Naši chodili do kina, mně bylo 5, ségra je o rok mladší. Byla jsem zodpovědná.
Jednou zvracela, tak jsem ji osprchovala, vyslíkla poblitý polštář, dala pod ni látkové plínky, protože jsem nevěděla, kde je čistý povlak, a ona spala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí