Opustil rodinu kvůli jiné a nechce platit výdaje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4074
4.5.16 22:06

Jinak ja to mam s byvalym manzelem tak, ze soud mu urcil alimenty, a k tomu jeste plati pulku vydaju treba na tabor, skolni vylet, a takove ty ne bezne vydaje. A funguje to uplne bez problemu a jsem za to opravdu rada. Ale funguje to hlavne z toho duvodu, ze exmanzel ma syna rad, zalezi mu na nem, chce, aby mel vse v poradku, vsude se dostal atd.,a holt to tak je, ze chlap by se mel starat vic financne, protoze zena se o dite/deti ve vetsine pripadu stara zase jinak, travi s nima vic casu, vic se jim venuje, dela ukoly atd atd.,a to taky neni malo. Pro me chlap, co se osiva s penezma pro dite, je proste ubozak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4074
4.5.16 22:09
@Venetia píše:
nektere ex toho dokazi patricne vyuzit, tak ze mu kazdou potencionalni partnerku odezenou. Musi si oba uvedomit, ze uz existuje nekdo dalsi.

To je ale jina kapitola. Pokud chce ex nejakou korunu navic krom alimentu, na konkretni vydaj pro dite, tak nechapu, jak by toto mohlo normalni rozumny zensky vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
4.5.16 22:15
@marcellia píše:
To je ale jina kapitola. Pokud chce ex nejakou korunu navic krom alimentu, na konkretni vydaj pro dite, tak nechapu, jak by toto mohlo normalni rozumny zensky vadit.

takhle ano… horsi je to v pripade, ze ex neustale potrebuje s necim pomoct nebo neco resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.5.16 22:15

@marcellia Chlapům obecně nejde o dítě, ale o rodinu. S tou dospělou ženskou má možnost plnohodnotnou rodinu mít. Dítě s expartnerkou mu ji nevytvoří.
Samozřejmě, že má morální závazek se starat, ale drsně vzato, s dítětem z exvztahu těžko bude mít takový vztah jako s dítětem, se kterým sdílí denně domácnost. Čistě biologicky, chlapi mají množstevní strategii (miliony spermií), halt můžou nasekat těch děcek hodně a pak se nezblázní, když se ukáže, že jedno je s neperspektivní partnerkou. Prostě ho odepíše a udělá si nový.
Rozhodně netvrdím, že je to tak morálně správně a že jsou takoví všichni chlapi. Ale ta pudová tendence tam asi bude, protože z hlediska předání genů jde o úspěšnou strategii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4074
4.5.16 22:23
@Venetia píše:
takhle ano… horsi je to v pripade, ze ex neustale potrebuje s necim pomoct nebo neco resit

No jasny, to je pak jina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.5.16 22:37
@Knihomyš píše:
@marcellia Chlapům obecně nejde o dítě, ale o rodinu. S tou dospělou ženskou má možnost plnohodnotnou rodinu mít. Dítě s expartnerkou mu ji nevytvoří.
Samozřejmě, že má morální závazek se starat, ale drsně vzato, s dítětem z exvztahu těžko bude mít takový vztah jako s dítětem, se kterým sdílí denně domácnost. Čistě biologicky, chlapi mají množstevní strategii (miliony spermií), halt můžou nasekat těch děcek hodně a pak se nezblázní, když se ukáže, že jedno je s neperspektivní partnerkou. Prostě ho odepíše a udělá si nový.
Rozhodně netvrdím, že je to tak morálně správně a že jsou takoví všichni chlapi. Ale ta pudová tendence tam asi bude, protože z hlediska předání genů jde o úspěšnou strategii.

Já bych řekla, že jim jde hlavně o dostatek sexu bez nějaké větší námahy. Děti jsou pro většinu z nich vedlejší produkt. Pokud mají dostatek sexu doma a nikdo je moc neotravuje a nic po nich nechce, občas si odskočí a doma vytrvávají. Pokud není dostatek sexu a někdo po nich neustále něco chce, odcházejí na lepší. Děti opouští klidně.
Ale je pravda, že jsou i muži, kteří chtějí opravdu tu rodinu a dokonce i děti, o které se spolu s manželkou starají a mají z toho radost. Většina jich ovšem jistě nebude a dokonce mi připadá, že od vpádu kapitalismu do naší země, je jich stále méně. Možná to tak má být.

• Citovat
  • Upravit
10905
4.5.16 22:47

@Kobliha51 Nevyjadřovala jsem se k příčinám rozpadu vztahů (to si vůbec netroufám hodnotit, osobní zkušenosti mám jiné a statisticky nevýznamné), ale k tomu, proč chlap často snáz investuje do nové partnerky než do „starého“ dítěte… ať už se původní rodina rozpadla z jakého chtěla důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.5.16 22:53
@Knihomyš píše:
@Kobliha51 Nevyjadřovala jsem se k příčinám rozpadu vztahů (to si vůbec netroufám hodnotit, osobní zkušenosti mám jiné a statisticky nevýznamné), ale k tomu, proč chlap často snáz investuje do nové partnerky než do „starého“ dítěte… ať už se původní rodina rozpadla z jakého chtěla důvodu.

Reagovala jsem na tvou větu, že chlapům nejde obecně o dítě, ale o rodinu.

• Citovat
  • Upravit
2249
4.5.16 23:56
@Kobliha51 píše:
Reagovala jsem na tvou větu, že chlapům nejde obecně o dítě, ale o rodinu.

Tak jsem se ptala manžela a prej jde chlapům výhradně jen o sex :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
5.5.16 01:22

@Martinik a dodnes nezjistili, že nejlevněji vyjdou profesionálky? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
5.5.16 07:39

Všeobecně je vnímáno to že alimenty jsou peníze které chudak chlap posílá expartnerce na to aby měla na kadeřníka, kabelky, nehty a podobně. No jak jsem cetla tuto diskuzi i nazory okolí tomu nahrávají. Těm chlapům jaksi nedocház8 že šidí vlastní děti, ty vlastní geny které tak rádi rozsévají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
5.5.16 08:00

@Anna766 pod to se podepíšu :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.5.16 09:03
@Anna766 píše:
Všeobecně je vnímáno to že alimenty jsou peníze které chudak chlap posílá expartnerce na to aby měla na kadeřníka, kabelky, nehty a podobně. No jak jsem cetla tuto diskuzi i nazory okolí tomu nahrávají. Těm chlapům jaksi nedocház8 že šidí vlastní děti, ty vlastní geny které tak rádi rozsévají.

Jim je to hlavně jedno.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
5.5.16 09:05
@Martinik píše:
Tak jsem se ptala manžela a prej jde chlapům výhradně jen o sex :mrgreen:

Taky si to myslím a v podstatě proti tomu ani nic nemám. Horší je, když jeden z nich bude chtít vztah někam posunout a narazí do zdi.

• Citovat
  • Upravit
1493
5.5.16 09:34

Chápu, že je to pro tebe, zakladatelko, o to horší, že odešel on od tebe kvůli jiné… Jinak k té finanční stránce věci - je třeba oddělit, zda opravdu nevystačíš s tím, co od ex dostáváš, nebo se do toho spíš promítá tvá zhrzenost. To, že si užívá s přítelkyní, tě sice žrát může, ale objektivně už ti do toho nic není. Můj partner má také s exkou dítě a platí dokonce dobrovolně více, než mu vyměřil soud. Co kupuje navíc, do toho já nevidím, to je jeho věc, jeho peníze a ani mně to nezajímá. Když je jeho dítě u nás, tak na něj dokonce částečně přispívám, protože jídlo kupujeme ze společných peněz… Zdůrazňuju, že od partnera odešla ona a mně si našel až rok po jejich rozchodu…

Příspěvek upraven 06.05.16 v 10:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria