Nechceme hned vyhazovat dospělého syna z bytu - jsme divní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.12.17 11:07
@Pidulka1991 píše:
to nesmis byt tak precitlivela ;) rodice taky soulozej a co?? Myslis, ze poslouchaji za dverma?? ani brachu jsem nikdy neslysela a to jsem mela pokoj vedle…

Za dveřmi ne, ale pokud nemají puštěnou muziku na plno, tal by mě prostě slyšeli :nevim: a to je trapný.

• Citovat
  • Upravit
9371
21.12.17 11:08
@Anonymní píše:
Za dveřmi ne, ale pokud nemají puštěnou muziku na plno, tal by mě prostě slyšeli :nevim: a to je trapný.

Můžeš to brát jako motivaci k pořízení společného bydlení. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.17 11:11
@Emimin7 píše:
Můžeš to brát jako motivaci k pořízení společného bydlení. :D

Tak já naštěstí bydlím od 18 mimo, takže v klidu :mrgreen:. Tam byl spíš opačnej problém, mámu jde slyšet o tři patra výš i níž :zed:

• Citovat
  • Upravit
30556
21.12.17 11:12
@Anna766 píše:
Tak ono je rozdíl bydlet v panelákovém 2+1,3+1 nebo v domku kde má každý svoje soukromí. Tam běžně žijí i rodiče + rodina některého z potomků a je to cájk.

No právě…proto píšu, že na baráku plánujeme ten „vejminek“ tam by mi to nevadilo, ale v bytě fakt ne, jsem hakliva na svoje soukromí svůj klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
21.12.17 11:17

@Sorin Pokud to vyhovuje vám, nikomu jinému do vašeho života nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4u
235
21.12.17 11:18

Ja si myslim, ze samostatny zivot cloveka hrozne moc obohati a dovoli mu vyrust. Ja mam z uvodniho prispevku pocit, ze autorka ani sama nechce, aby se syn odstehoval (maji dobre vztahy, nejspis by ji bylo smutno..).. Ale myslim si, ze pro synovo dobro by se ho mela snazit podporovat v osamostatneni (pochopitelne ne vyhazovat z domu)

Podle me je clovek od tech +- 18 let dospely a je dobre, pokud zacne poznavat svet sam. Ne vzdy je to mozne (skola ve stejnem meste, penize…), ale pokud to mozne je, tak to vrele doporucuju.

Ja mam pocit, ze jsem u rodicu zila v takove ochrane bubline - nic se mne nemohlo stat, mela jsem vsechno, starosti zadne.. Jenze ta bublina musi nekdy prasknout a myslim ze cim driv tim lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
21.12.17 12:06
@terinka4444 píše:
No, jde o syna a když je to dcera, tak u té to divné není? Tu za mamana nikdo považovat nebude?
asi taky , ale holky se podle mne lepe prizpusobi a porizenim ditete ziskaji zodpovednost tak nejak prirozene ..u chlapa je to problem, mas tu ty diskuze dnes a denne
@cverunka píše:
Udělejte si to, jak je vám milo. Já moc nechápu dnešní „trendy“ ohledně rodiny… Děcka nejlépe v 15 vypakovat na intr, v 18 z domu; vnoučata vidět na Vánoce, to stačí, pač máme svoje aktivty; hlídání není povinnost, ať se mladí zařídí, prarodiče šoupnout do pečovateláku… Rodinná soudržnost se prostě vytrácí, je to smutné…
ty povazujes hlidani za povinnost ? Dneska prarodice prevazne pracuji a maji toho sami plne kecky
@Anonymní píše:
Mně vyprovodili z domu po dovršení 18 let věku. Ještě jsem neměla ani maturitu. A kdyby se mě „neujal“ přítel, byl by ze mě zřejmě bezdomovec :nevim:. Já teda ale nechápu, že kluk, kterýmu je 25, takto dobrovolně zůstává :think:. A když měl holku, tak to jako souložili v „dětském pokoji“ jo? To bych teda nedala :mrgreen:. Nemyslím si, že byste ho měli vyhodit, ale že by hlavně on měl cítit potřebu se osamostatnit.

no taky myslim, ze mu to dojde, az bude mit nejaky vztah..nejak si nedovedu predstavit, ze pritelkyne bude chodit sexovat k nemu domu..bud se na nej rovnou vykasle nebo ho to donuti se zamyslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
21.12.17 12:14

Na mě teda ta samota působí hrozně úzkostně. Z toho důvodu bych chápal, že někdo nechce žít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
21.12.17 12:31

@Venetia Ne,opravdu to nepovažuji za povinnost a taky mi téměř nikdo nehlídá. Jen mi to přijde úsměvné z úst lidí, kteří třeba odkládali děti na půl prázdnin k babičce. Manzelova babi si třeba v práci brala dovolenou, aby hlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.12.17 12:53
@zudina píše:
Ja bydlela u mamy do triceti, nez jsem dostudovala. Pri dnesnich cenach najmu, zvlast v Praze je normalni ze deti bydli u rodicu nez dostuduji

Ale už není normální, že jim to vyhovuje a ani neplánují to změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
21.12.17 12:54
@Emimin7 píše:
Na mě teda ta samota působí hrozně úzkostně. Z toho důvodu bych chápal, že někdo nechce žít sám.

to, je ale strasny… pak snizujes silene latku, jen abys s nekym byl… a jak to dopada si prectes tady.

Co je na tom tak hrozneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
21.12.17 12:56
@Venetia píše:
to, je ale strasny… pak snizujes silene latku, jen abys s nekym byl… a jak to dopada si prectes tady.Co je na tom tak hrozneho?

Ten nedostatek kontaktu s lidma. Být pořád sám pro mě bylo ubíjející. A domu jsem se tak nikdy netěšil, když jsem věděl, že tam zase budu sám. Navíc jsem si tím zároveň postupně pěstoval strach z lidí.

A já rozhodně laťku nesnížil, právě proto jsem byl tak dlouho sám.

Příspěvek upraven 21.12.17 v 12:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
21.12.17 12:57
@cverunka píše:
@Venetia Ne,opravdu to nepovažuji za povinnost a taky mi téměř nikdo nehlídá. Jen mi to přijde úsměvné z úst lidí, kteří třeba odkládali děti na půl prázdnin k babičce. Manzelova babi si třeba v práci brala dovolenou, aby hlídala.

no jo, jenze moje mama sla do duchodu v 50+,coz jaksi dnes nejde… a taky vek na prvni dite se zvysuje a tim i vek prarodice.

A zaslouzenou dovolenou by meli vyuzit k odpocinku a ne hlidani deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
21.12.17 12:59
@Emimin7 píše:
Ten nedostatek kontaktu s lidma. Být pořád sám pro mě bylo ubíjející. A domu jsem se tak nikdy netěšil, když jsem věděl, že tam zase budu sám. Navíc jsem si tím zároveň postupně pěstoval strach z lidí.

A já rozhodně laťku nesnížil, právě proto jsem byl tak dlouho sám.

Příspěvek upraven 21.12.17 v 12:58

pro pripadneho partnera je tohle strasne nefer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
21.12.17 12:59
@Venetia píše:
pro pripadneho partnera je tohle strasne nefer

Vždyť píšu, že jsem byl vybíravý i tak.

• načítám...
  • Citovat