Nechci být jako ony

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
30.7.15 10:55
@dara1975 píše:
@Regina Hero
Nedávno jsem byla na preventivní prohlídce a doktor mi tvrdil, že jsem úplně zdravá :mavam:

tak doktor asi nekontroluje duplicitu nicku na internetovzch strankach… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.7.15 11:11
@dara1975 píše:
@Regina Hero
Druhá verze zakladatelky nejsem a budu vás muset zklamat, ale nejsem ani ta kamarádka se psem. Což vy mi věřit asi nebudete. Což já změnit nemůžu. Jak již už jsem zde psala, jsem matkou 3 dětí a vůbec mě tento příspěvek neurazil. Pisatelka bude evidentně mladá a podle toho co tu napsala si myslím, že nás možná svým způsobem žádá o pomoc. Není přece nic špatného na tom, že se bojí, že nebude umět jinak komunikovat se světem než přes prostřednictví svého dítěte.
Proč už jsem nepíše je podle mě zřejmé, to musí pochopit i méně inteligentní člověk, kdyby se jednalo o mě, taky bych se už nezapojovala

Tak matka tří dětí a nebo teprve čekáš první ;) Si to už konečně ujasni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.7.15 11:12
@Regina Hero píše:
tak doktor asi nekontroluje duplicitu nicku na internetovzch strankach… ;)

Některý lidi si prostě myslí, že jsou strašně nenápadný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
30.7.15 11:32

Holky podle mě je to jen troll, teď zakládala diskuzi, že jsou oba ateisti, ale chtějí pokřtít dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
30.7.15 11:35

Taky nemam rada cizi deti:D a rodicum toho spratka bych vynadala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Otakar Z.
30.7.15 11:39

Do doby před cca 1 týdnem jsem se účastnil diskuzí výhradně na sportovních serverech ( běhání, triatlon, plavání ). Máme 6ti týdenního kluka a protože jsme s ním doma oba, dal jsem se na diskutování tady.

Co mě překvapilo je neuvěřitelná „schopnost“ diskutujících pustit se do osoby člověka s jiným názorem. Velmi brzy padají věty jako „tak tebe bych chtěla doma“, „ještě že nežiješ se mnou“ atd., prostě snaha ne o věcnou diskuzi, ale spíš hádku.

Co je toho příčinou zatím nevím, ale denně mě to překvapuje. Přitom jde opravdu o prkotiny, např. v tématu o „vzhledu maminek na MD“ jsem měl poněkud odlišný názor než „zasloužilé diskutérky“…no předhodila mi to jedna úplně v jiné diskuzi.

Člověk s jiným názorem na věc ještě nemusí skončit zašlapaný v blátě!

K tématu: Než se narodil syn, děti mi nevadily, než začaly řvát, to mě dost otravovalo. Teď taky, ale mám pro to větší pochopení…a maminky spíš lituji, což dřív jsem je tiše proklínal „co tam s tím řvounem lezou “.

Dali jsme si s manželkou takový závazek, že nebudeme otravovat okolí fotkami svého „nejúžasnějšího“ dítěte, nebudeme hlásit jak kaká atd. Zatím to držíme a myslím, že okolí je rádo, prostě téma miminek a prťat zajímá hodně lidi, kteří v tom zrovna frčí, ale pro ostatní jsou mnohem zajímavější témata.

A cizí děti, po těch je mi už vůbec šumák.

( doufám, že se dozvím „co jsem to za člověka!!!“ protože nějaká…bude mít dojem, že kdo se nerozplývá nad všemi dětmi, bude Herodes )

• Citovat
  • Upravit
20777
30.7.15 11:58

@Otakar Z. Většina lidí se příliš nerozplývá nad cizími dětmi, je to vcelku normální. Pro každou z nás je nej právě její dítě :dance: Ale prostě k ostatním dětem se stavíme tak nějak neutrálně. Taky nedávám miliony fotek na FB a občas se podivuji nad tím, kolik lidí tam děnně nastrká fotek a statusů. Ale víc to neřeším. Občas se na něco podívám, co mě zaujme a tím to končí. Neodsuzuju je, je to jejich problém. A to je to, o co tu celou dobu běží - o toleranci. Nikdy neříkej nikdy, protože nevíš, jak to za čas budeš mít sám. Než jsem měla děti (a když jsem čekala první), tak jsem si taky myslela něco o spratcích a fakanech, když to řvalo ve vlaku. Pak se mi narodilo první dítě a než se dostalo do prvního pořádného období vzdoru, tak ještě pořád jsem lítalal na obláčku, že já nikdy… Postupně rostl a já pořád nechápala ty o něco starší děti - vždyť ve třech a půl letech by měly mít už rozum, proč ten kluk v tom mateřským centru furt tak lítá od jednoho k druhému??? A miliony dalších otázek a pozastavení. A pak najednou mému synovi byly tři, pak čtyři, pak pět a najednou jsem viděla, že fakt je to pořád malý dítě - zvířátko, které se hodně řídí svými pudy a rozum dostává velmi, velmi pomalu. Kolikrát mi vysekl někde scénu a jak jsem byla ráda za povzbudivé a soucitné úsměvy těch, co vědí a znají. Ve šklebech těch, co neví, o co jde (buď ještě děti nemají nebo je mají moc malé a nebo už zapomněli, jak to s dětmi je) a je na nich vidět, jak si myslí něco o spratcích a že bych mu měla napráskat a kdesi cosi :roll: Jako co chceš po unaveném přetaženém dítěti ve vlaku, u doktora nebo kdekoliv jinde. A že my se něco nacestovali. Mohla bych napsat knihu o tom, jak jsem se občas cítila jako pyšná matka, co to má na háku a má vzorné děti, než najednou obrátily o osmdesát stupňů a já bych nejradši zalezla do země :lol: Mám děti blízko po sobě, takže občas to byly hororové zážitky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
30.7.15 12:14
@dara1975 píše:
@Meganie
oháníte se takovými slovy jako je tolerance a sama netolerujete její názor, tak nevím co si o vás myslet. Žijeme snad ve svobodné zemi a člověk má snad právo na svůj názor. Podle mě ji zbytečně haníte. Není to právě tím, že patříte právě k těm lidem, které tato pisatelka zmiňuje?

Myslím, že její názor by šel podat o dost víc lidštěji a ne takovýmto povyšujícím způsobem. :roll: A to je celé, nepsala jsem nic o tom, že nesmí psát svůj názor…A je úplně jedno do jaké skupiny maminek patřím, jako by byla některá skupina horší a jiná lepší… :pocitac:
A ne, nepatřím mezi ty matky, které se neumějí bavit o ničem jiném než o svých dětech a dávají na fb stovky fotek, ale ani by mě nenapadlo odsuzovat a povyšovat se nad ty, které to tak mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová