Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Uslava píše:
Kdyby jim to vadilo, tak to dělat nebudou. A až budu mít čas, tak si začneme vypočítávat, kdo kolik potřebuje spát
A když je nevyspany, kolik lidí může zabít. A začneme ve vzduchu a pak na zemi a pak na vodě a pod ní. Až budu mít čas. Teď ho nemám.
Ano. Těm, co to vadí, to nedělají. Proto máme nedostatek lékařů. Každopádně tvé argumenty jsou nesmyslné. O tom, jak fungují směny pilotů a řidičů jsem totiž také celkem dobře informovaná a mám pocit, že jsi v této oblasti poněkud optimistická. Vypalý pilot je totiž taky velmi nepravděpodobny úkaz ![]()
A na odpověď si ráda počkám.
Příspěvek upraven 23.04.23 v 19:11
@Uslava píše:
Není práce jako práce. Takže upřesňuji. Kdo má práci, tedy zaměstnání takové, že při mevyspani může ohrozit nějaké lidské životy a nebo i jen život svůj, ten se musí vyspat. Je to pochopitelné, nebo mám přidat příklady?
No spíš je problém v tom, že naprostá většina mužů v takových zaměstnáních není, ale přesto se do péče zapojují poskrovnu a do noční vůbec. A to prostě podle mě nemá oporu v nějaké reálné potřebě, jde jen o kulturní zvyklost, že kdo nevydělává, „nezaslouží“ si odpočinek, volný čas, dokonce aj pokrytí základních potřeb (sprcha, spánek, jídlo, cvičení). A to je podle mě osobně problematické, ale ať si samozřejmě každý dělá co chce
Možná kdybych měla dítě, se kterým se dá jít přes den lehnout (osobně žádné takové neznám, ale budiž) nebo ke kterému se vstává třeba jen třikrát za noc, nebo chlapa horníka, viděla bych to jinak ![]()
Teď nemám čas číst reakce.
Základ je, nemít doma sobeckého, líného, manipulativního, despotického partnera, jakožto zrovna tak pana důležitého, pana organizujícího, pana všude jsem byl všechno znám, pana takhle se to nedělá, tohle je ženská práce, pana ale moje máma taky dělala všechno sama a bavilo ji to, pana chci bydlet s našima, pomůžou ti, pana do práce, no ty seš zbláznila, já vás přece uživím.
Naopak mít partnera, který je trpělivý, klidný, empatický, pracovitý, normální, zdravě sebevědomý, podporuje svou partnerku a stojí při ní.
Prostě jsou chlapi, se kterými stojí za to i rodinu založit. A jsou i tací, kterým je nejlíp se vyhnout.
Záleží, koho máš doma, no…Podle toho se rozhodni.
@Zluta_pastelka píše:
Ano. Těm, co to vadí, to nedělají. Proto máme nedostatek lékařů. Každopádně tvé argumenty jsou nesmyslné. O tom, jak fungují směny pilotů a řidičů jsem totiž také celkem dobře informovaná a mám pocit, že jsi v této oblasti poněkud optimistická. Vypalý pilot je totiž taky velmi nepravděpodobny úkaz![]()
A na odpověď si ráda počkám.
Příspěvek upraven 23.04.23 v 19:11
Které argumenty konkrétně? Ať to vodsejpá. ![]()
@Uslava píše:
Které argumenty konkrétně? Ať to vodsejpá.
Hele, jestli tě tenhle rozhovor nebaví, tak stáhni gatě, uznej, žes byla trochu mimo a najdi si zábavnější diskusi
V opačném připadě si to přečti ještě jednou a budu se těšit na reakci.
A uvědomila jsem si, že jsem nikam nenapsala, proč vlastně reaguju. Tož. Můj manžel dělá jednu z těch profesí, kde „jde o životy“ (konkrétnější nebudu). Když jsem mu během probdělých nocí nad ránem (a že jich s naším náročňátkem bylo požehnaně) nabízela, ať se jde vyspat do jiné místnosti, reagoval obvykle se smíchem, že dobrý, protože při klasických směnách by byl vzhůru kompletně a tohle že je leháro. Takže tolik k mužům zachraňujícím životy. Ovšem kde jaký chlápek z kanceláře hodí péči o dítě na ženu, protože on spát potřebuje. Jojo…