Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak je neměj, s takto negativním přístupem ke všemu to nebude pro lidstvo žádná ztráta ![]()
Proč se musíš ubezpečovat na anonymním fóru, že něco máš jinak hozené?
Stejně jako ty to nemám, mimčo bych do budoucna chtěla
ale musím říct tě v některých bodech máš pravdu, zase na druhou stranu ne všichni chlapy jsou stejní dle mého se tu ještě najdou nějací kteří jsou věrní a váží si toho co mají doma ![]()
Ten román je úplně zbytečný. Ve 25 je absolutně normální nechtit dítě. Jestli pochybuješ, podívej se do statistik.
@Annonymní_007 píše: Více
Zas je fascinující, kolik věcí spojených s mateřstvím vyjmenovala. Zdá se, že o ničem jiném nepřemýšlí ![]()
@Michaela874 těchto diskusí, že nějaká mladá holka /nebo i starší/ je tady mraky, naposledy tak předevčírem - zkus najít a počíst si tam,
jmenovalo se to tuším „co si myslíte o lidech, kteří nechtějí děti“ a není tu jen tahle jedna
@Mm14 ano, neříkam, že všichni chlapi jsou stejní..:-) ale prostě v dnešní době se může stát fakt cokoliv, ted nemám žádné pochybnosti a kdyby se cokoliv stalo, odejdu bez závazků a jedu dál, ale když je v tom to dítě, je to těžší, nechci být samoživitelka, když už dítě tak aby mělo komplet rodinu, jinak v tom nevidím smysl. Protože ja bych nevěru určitě netolerovala
Jsi ještě hodně mladá a doba je prostě jiná než dříve. Rozumím tomu, že si chceš užívat života, cestovat, vydělávat hezké peníze. Starat se jen o sebe a svého přítele na to máš plné právo. Určitě se do ničeho nehrň pakliže to tak necítíš. Znám plno žen, které to měli v tvém věku stejně absolutně nikdy žádné dítě, potom přišly 35 narozeniny a najednou byly těhotné a teď jsou neskutečně šťastné a vůbec neuvažují nad tím, jestli je partner opustí nebo je podvádí, prostě mají to dítě a to je jejich celý svět. Jsou i ženy, které skutečně žijí bez dětí a také se mají krásně je to každého volba a není na tom rozhodně nic špatného. Nikdo tě nemůže soudit ani ti říkat, co je a není správné. To co je správné pro tebe cítíš ty uvnitř sebe a jestli to není úděl stát se matkou je to tak v pořádku.
Takových lidí jako jsi ty je, a svět se stále otáčí. Blbý bylo, když dřív měli děti i lidé, kteří je nechtěli, to pak byli všichni chudáci. Takhle kdo děti nechce, ať je nemá, svět bude v rovnováze.
Každého věc, zda mít či nemít dítě. Nemusíš se nikde obhajovat, ani před partnerem, pokud mu naliješ čistého vína hned na začátku.
Já mám dvě blízké kamarádky, které děti nemají a už mít nebudou (věk 40+) a jsou s tím v pohodě, rozhodly se tak už dávno. Jejich věc, nikomu jinému do toho nic není. Dovedu si představit smysluplný život s dětmi i smysluplný život bez dětí ![]()
Proč jde někdo mladý a bezdětný hledat na eMIMINO lidi, kteří nechtějí děti?
![]()
Je mi lehce přes 30 a nad dítětem jsem začal uvažovat jen díky dlouholetému vztahu s bejvalkou, protože jsem věřil, že se případně postará. Ale s vědomím, že bych ho nemusel přebalovat nebo k němu vstávat. Po konci vztahu mě ta myšlenka přešla a vzhledem k tomu kolik mi je si už dítě asi dělat nebudu, neboť být rodič předškoláka ve 40 je dost na hlavu.
takže nemám to tak vyhroceně jako ty a z tvého příspěvku vyložene srší, že děti bereš jako,,přítěž"a jsi sebestředna ( běž a najsi si tu co dítě chce, mě to netrápí ), ale podobné to mám určitě. To ne, že ne. A ano, je v tom určitá sobeckost a komfort. Ale raději dítě nemít než ho mít jen aby bylo a pak být neštastný ve vztahu jako to tady píše desítky či stovky žen x mužů
Myslím, že máš zkreslené představy, jak má fungovat rodina. V normální rodině samozřejmě vše není na ženě. Jistě, v průběhu těhotenství je více omezena žena, chlap se jen o ženu více stará - dělá větší část domácích prací, chodí na velké nákupy atp. Ale když jsou děti větší, tak je přeci na domluvě, kdo bude mít jakou práci a kdo bude vodit a vyzvedávat děti. V mém okolí je to obvykle půl na půl - třeba ráno vodí tatínek, odpoledne vyzvedává maminka. To přeci záleží, jak si to konkrétně vy zařídíte, neznamená to, že by dětmi končil život, práce, zábava, cestování nebo jiná dobrodružství. Prakticky všechno je možné dělat i s dětmi. A horší postava nesouvisí jen s mateřstvím, ale i prostě s věkem, ať už člověk děti má nebo ne.
@Michaela874 píše: Více
S tou nevěrou mám stejný názor i s kompletní rodinou. Sama jsem od rozvedených rodičů a moc pěkné to není když spolu rodiče bojují. Proto bych chtěla aby mimčo mělo oba rodiče po celou dobu
Ahoj,
je tu některá, která nechce děti? Je mi 25 let a příteli také. On by chtěl nejradši už třeba za 2 - 3 roky, ale to si neumím představit. Pro mě je to zkrátka brzy. A pokud by měl někdo potřebu říkat že jsem sobecká, příteli jsem řekla, že pokud ho bude chtít, že mu bránit nebudu a že se rozejdeme aby si mohl najit některou která dítě bude chtít, ale to mi řekl že chce být se mnou.
Nemám absolutně ŽÁDNOU touhu mít dítě, hlavně skoro vždycky je to naopak.. ženský nutí chlapa do dítěte. Chci chodit do práce, vydělávat a cestovat..mit svuj klidek, dělat si co chci. ( s partnerem ) Ted mě možná ukamenujete, ale v dnešní době dělat si dítě je pro mě riskantní, ne že bych nevěřila příteli, celkově moc nechci v dnešní době věřit chlapům, když vidím v mém okoli kluky a chlapi co podvádí svě přítelkyně a vypadají jako štastny pár, vypisuji mým kamaradkám a chodi s nima za zadama ven.. co když bychom měli mimino a on by utekl za lepší, bezdětnou, prostě v dnešní době je to už skoro klasika.. nechci potom skončit jako samoživitelka, když bych vlastně do toho dítěte šla jen kvůli němu. A hlavně, tady v diskuzích a i v okolí, si ženský neustále stěžují, že se jejich přítel/manžel po porodu změnil, že už s nimi nechce sex, najde si milenku atd.. proč asi? Protože se ta ženská po porodu změní, psychicky a fyzicky ( ne všechny ) Úplně nerozumím tomu, proč se tomu potom ty ženský diví, s tím musí tak trochu počítat. Nemluvím o tom, kolik ženských si stěžuji že chlap nepomáhá v domacnosti a „nehlídá“. Dítě mají oba, takže žádné hlídání, mají se starat oba stejně.
Prostě nechci kvůli dítěti přijit o svobodu, krásný vztah, karieru. Já i ráda sportuji a mám ráda svojí postavu, o tohle bych přišla. Dalši věc, co mi hodně vadí je, že když bych byla těhotná, byla bych omezená. Všechno tohle musíme trpět my a oni jen čekaji a „čumí“ než se to narodí. Vadí mi i ten systém, že vlastně žena přijde o práci, peníze, a pro chlapa se vůbec nic nezmění. Pak až skonči mateřská, ženský si musí najít práci takovou, aby mohli dítě vozit a vyzvedávat, a proč si ten chlap nenajde jinou práci, aby mohl vozit a vyzvedávat dětí on? Tohle už se jim samozřejmě nelíbí. Ženský potom musí nastoupit do takové práce, aby se podřizovali časům školky atd a třeba je ta práce ani nebaví a je málo placená.
Má to prosím někdo stejně?