Nechci očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5379
21.11.21 22:49
@ontarova.stara píše:
V rámci testování na dobrovolnících možná. Pokud ale jdeš na očkování jako takové, rozhodně s tebou bez tvého souhlasu nikdo nesmí dělat nějaké experimenty. Pleteš dohromady dvě naprosto odlišné věci.

Vždyť ani ti lékaři nevědí, jaké mají šarže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
21.11.21 22:52
@Akinee píše:
Když se mi nic neprojevilo, znamená to, že jsem zdravá jako ripa? Naopak se mi zlepšila pleť, chuť na sex a připadám si o 10 let mladší.

Nechci vám do toho házet vidle, děvčata, ale vzpomněla jsem si na biologii:

Lidé dokázali souložit v zákopech uprostřed dělostřelecké palby, případně v exponovaných situacích před podáním důležitého tělesného nebo duševního výkonu.
V této aktivitě můžeme vidět jakýsi atavistický pud. Touhu po zachování a pokračování života i ve chvíli, kdy už má člověk namále.

Kytky kvetou nejvíc, když jsou ohrožené na životě. Toho využívají výrobci hnojiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
21.11.21 23:00
@Arboretka píše:
mně přijde hrozně vtipné, jak se říká, že platí zdravotní pojištění, tak mají nárok na péči. Tak jsem si dala tu práci a spočetla to. Beru průměrnou mzdu 35000, zaměstnanec z toho má odvody na zdravotní 1575 korun měsíčně, krát 12 krát 40 let, odvede do systému ze své mzdy 756000. Náklady zaměstnavatele na takového zaměstnance, co se týče zdravotního, jsou 2275,–, krát 12krát 40 let…to je dalších cca 1100000. A to beru dnešní platby, dřívější platy nebyly takové, ale budiž. Za celý život zaměstnanec s průměrnou mzdou odvede na pojištění cca 1850000. Dena na secializované jipce ( a tady se to trochu různí) stojí 350000-450000, na ecmu ještě víc. Ha ha ha takže si s tím celoživotním placením moc dlouho na té jipce nevydrží.

Někteří si nárok na péči vybírají víc, jiní skoro nemarodi. Všechno je společná kasa. (Z níž teď mnohé mizí buhvikde.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
21.11.21 23:08
@ontarova.stara píše:
Jj, to už jsem také říkala. Nejde o nějakou slepou víru a důvěru ve vakcínu, protože stoprocentní není nic. Ale už i ta možnost, že zrovna ty/já bych mohla být jeden z těch, kteří nabourají statistiky o pohodovém a nedramatickém průběhu v rámci naší generace.. Když má člověk děti vnímá to i touto optikou, zvlášť když se setkáš u někoho neanonymního s komplikovaným průběhem.
Tak hlavně ať jsme všichni ok a je to jen záloha co by kdyby.

Ono obecne s tím očkováním se to má zrejme tak: kupujes si momentální výhodu a platis něčím, co se může vymstit v budoucnu.
Velmi zajímavé je, že někdy mívá prodělání určitě choroby, zejména v detstvi, ochranný vliv vůči jine nemoci. A dokonce se tato imunita předává potomkům. V současné dobe, jak jsme očkování proti všemu možnému, hrozí, že další generace ztratí tuto imunitní paměť, pokud se tak už nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
21.11.21 23:11
@bigl píše:
Nebuď naivní, opatření se budou spíš zpřísňovat. Čekám, že budou čím dál častěji padat návrhy na povinné očkování.

Asi taky záleží, co na to veřejnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
21.11.21 23:13
@Burj Chalifa píše:
tak třeba až jim někdo umře, tak se zamyslí

V mém okolí letos umrelo 7 (!) lidi. Na covid O.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
22.11.21 00:02
@Anonymní píše:
Vetřu se s dotazem, snad někdo poradí. Jsem neočkovaná, očkovat se nechci. V září jsme zaplatili rezervaci na dovolenou v lednu v ČR. Co teď, jaké jsou možnosti? Je nějaká možnost vrácení alespoň části zálohy? Podmínky nám hotel v mailu nezaslal, zatím jsem se nedovolala. Nebo vyčkávat a riskovat propadnutí zálohy a doufat, že nová vláda zase změní podmínky ubytování a bude možné jet s pcr testem?

Hele, nová vláda se bavila o tom, že znovu zavede testy pro neočkované. Tak vydrž, ale určitě zkoušej volat na hotel a poptat se jak to mají, třeba jsou Zelená zóna a to pak bude v pohodě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
22.11.21 00:24
@stinga píše:
rodiče mají také pfizery, nebylo jim nic, mamku jednou bolelo to místo vpichu, podruhé ji svědilo, možná byla unavená,
pokud bych se odhodlala k očkování, tak jedině Jannsen

Proč Jannsen?

• Citovat
  • Upravit
76918
22.11.21 08:00
@Sonarka píše:
Proč Jannsen?

protože máš za 14 dní hotovo, ale teď už jsem zase rozhodnutá, že se nenechám vůbec - no Pfizera vůbec - nebudu čekat 2 měsíce, než doběhnou 2 dávky a ještě 14 dní a nechci MRn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.11.21 08:04
@Takco píše:
V mém okolí letos umrelo 7 (!) lidi. Na covid O.

No a zamýšlel ses?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
22.11.21 08:11
@stinga píše:
protože máš za 14 dní hotovo, ale teď už jsem zase rozhodnutá, že se nenechám vůbec - no Pfizera vůbec - nebudu čekat 2 měsíce, než doběhnou 2 dávky a ještě 14 dní a nechci MRn

Hm, ale ten Jannsen mi přijde takovej nejistej… :think: Myslím, že taky brzy schválí dvě dávky… Tak já budu čekat s Pfizerem měsíc… Ne dva :think: Teď 20. 11. jsme byli na první a dle mých počtů budu mít 25.12. certifikát. Mně přišel Pfizer zase nejlepší a hlavně je vhodný i pro děti, to mě přesvědčilo. A přitom účinnost dobrá.

• Citovat
  • Upravit
18149
22.11.21 08:48
@Takco píše:
Asi taky záleží, co na to veřejnost.

No to si až tak nemyslím, v Rakousku se taky neptali veřejnosti, ale udělali to, co jim připadá v dané situaci rozumné v rámci ochrany zdraví a životů. Tady to, doufám, dopadne stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.11.21 10:03

Hlavně se ukazuje, že většina z těch nenaočkovaných byla prostě jen líná. (Nestihl jsem to :mrgreen:, je prý nejčastější výmluva, kterou ve spitale říkají doktorům, když je dožene covidovy zápal plic). :nevim: A teď, když by jim hrozilo, že nemůžou do hospody, tak stojí fronty na vakcíny. :roll: Takže se zase tak moc nebojí, že z nich budou neplodné čipy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106510
22.11.21 10:14
@Bábrdl píše:
Hlavně se ukazuje, že většina z těch nenaočkovaných byla prostě jen líná. (Nestihl jsem to :mrgreen:, je prý nejčastější výmluva, kterou ve spitale říkají doktorům, když je dožene covidovy zápal plic). :nevim: A teď, když by jim hrozilo, že nemůžou do hospody, tak stojí fronty na vakcíny. :roll: Takže se zase tak moc nebojí, že z nich budou neplodné čipy. :mrgreen:

ne lina, ale dělají to je z důvodu toho tlaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.11.21 10:20
@Venetia píše:
ne lina, ale dělají to je z důvodu toho tlaku

Takže asi zas až tak nevěří, že je „to zabije, zdravotně poškodí, budou neplodní atd.“ že… Prožože by se asi nikdo nedal píchnout něco, co by fakjt VĚŘIL, že mu učkodí, jen proto, aby mohl na pivo.

A proč teda říkají doktorům ve špitále, když na ně roubujou kyslíkovou masku, „proč jste se, pane Vomáčka, vy padesátiletý diabetik s dvaceti kily nadváhy proboha nedal orkovat?“ „já jsem to nestihl?“ :nevim: nebo ještě říkají „já jsem věřil, že mě se těžký průběh netýká“.

Prostě lenost.

Těch pravých antivaxerů, co cucaj savo a bojí se čipu Billa Gatese zase tolik není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí