Nechci svěřovat dceru samotnou bývalému příteli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1074
4.6.13 20:32
@Seizdra píše:
Právěže zákonnou. A k tomu „Proč jsi ho nechala zapsat“ - myslíš, že by bylo lepší ho nezapisovat, on by si to nenechal líbit a tahal ji po soudech a ještě měl nároky větší než má??? Jako otec je poloviční rodič dítěte, ať je to kriminálník, nemakačenko nebo bezdomovec. Má stejný práva jako matka, ať chceš nebo ne.

já nic nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
4.6.13 20:39
@Jitka1976 píše:
@Rol Holka…mě přijde, že jsi hooodně mladá a „blbě“ vychovaná…taková ta výchova k absolutní slušnosti…ke všem a za všech okolností…
No..je načase to změnit…né kvůli dceři, ale kvůli SOBĚ!!! Opakuj si před spaním (jako modlení :mrgreen: ): Mám právo se vyjádřit, když se mi něco nelíbí, mám právo odmítnout cizí názor i návrh, mám právo říct NE, mám právo se chovat sobecky a mám právo si žít svůj život…10 x denně…povinně!!!

Hezky napsané.
Dát ultimátum. Ty jsi otec, vy babička, pokud chcete dítko vidět zavoláte s dostatečným časovým předstihem a sejdem se v dětské kavárně, na hřišti atd.
K Vám chodit nebudu. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
4.6.13 20:44
@ave píše:
Hezky napsané.
Dát ultimátum. Ty jsi otec, vy babička, pokud chcete dítko vidět zavoláte s dostatečným časovým předstihem a sejdem se v dětské kavárně, na hřišti atd.
K Vám chodit nebudu. Tečka.
:palec:

Držím ti palce, zakladatelko. Čtu tvou diskusi od začátku, ale krmila jsem, koupala, uspávala, takže jsem se k psaní dostala až teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
4.6.13 21:47

@Rol Měli jste už soud? Pokud ne, proč? A pokud ano, tak jaký má stanoven styk s dítětem? Mohla jsi bojovat o to, aby styk s dítětem probíhal zatím v tvé přítomnosti u vás doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
5.6.13 00:57

POkud ti volají, takdo telefonu se lže lépe, než do očí - budeš se tomuset naučit :)…prostě do telefonu řekni, že nemůžeš a domluvte si jiný termín…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
5.6.13 06:30
@Lenka512 píše:
POkud ti volají, takdo telefonu se lže lépe, než do očí - budeš se tomuset naučit :)…prostě do telefonu řekni, že nemůžeš a domluvte si jiný termín…

Nemůže = nemůže je ani cítit. Lhát nebude. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rol
27
5.6.13 13:19

@Kamila Jakub
Soud jsme neměli, protože jsem si nejdřív chtěla zjistit, jaký mám šance, mám horznej strach, že nám nařídí střídavou péči, že mu to prostě odsouhlasí, že si bude malou brát beze mě…
Ještě k té jeho matce, ta dělá každej den do 17:00 a domů se vrací až někdy kolem 19:00 (nechápu proč, ale je mi to jedno). Kolikrát jsem u nich byla a ona tam prostě nebyla, protože se někde flákala. Jednou jsem sebrala odvahu, uklidnila nervy a napsala mu, že s malou na hodinu příjdu a on mi napsal, že teď nemůžou, že jednou s maminkou nakupovat. Tak co to je sakra za jednání!!! Když tady jasně vidím, co je jim přednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.6.13 13:23

Jednou mu tu malou bez tebe dávat budeš muset, ale střídavá péče je nerálná, s tou musí souhlasit oba, ovšem střídavla znamená, že jeden týden bydlí s tebou, druhý s otcem, víkend jednou za 14 dnůu otce bez matky a dovolená a vánoce a tak, tonení střídavka. Zase ale pokud se k dceři bude hlásit, nevyhneš se tomu mu ji nedávat, je možná lepší snažit se s ním udržovat styk, ať pro malou není cizí, ovšem nikoliv u tchýně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
5.6.13 13:58

...

Vážená a milá Zakladatelko,
pročetl jsem Vaši diskusi a napadlo mne, že to, co vám všem třem chybí, jsou nějaká pravidla. Ta pravidla chybí jak dítěti (aby mělo nějakou pravidelnost), tak otci (aby věděl, kdy a za co má zodpovědnost), tak Vám (abyste měla klid a jistotu co bude).
Ta pravidla se dají nastavovat různě; nejlepší je, když se dva dospělí domluví mezi sebou sami; pokud to nejde, dá se obrátit na OSPOD, který má možnosti domluvu zprostředkovat. A pokud nepůjde ani to, pak rozhodnutí zůstane na soudu, a ten pak pravidla určí namísto vás, a na vás pak už zůstane jen je dodržovat.
Rozsudek od soudu by měl vždy být v zájmu dítěte a tak Vy budete mít nožnost vylíčit situaci ze svého pohledu, Váš Ex vylíčí situaci zase ze svého, a soud rozhodně tak, aby to bylo pro dítě pokud možno nejlepší.
Pokud jde o jednotlivé Vaše obavy:

• čas a místo předávání bude v rozsudku přesně uvedeno, takže všichni budou přesně vědět, na čem jsou
  • zodpovědnost a chování otce v minulosti (stejně jako matky) soud vezme v potaz
  • střídavou péči (pokud ji někdo navrhne) soud zváží a posoudí, zda by byla pro dítě tím nejvhodnějším (dohoda obou rodičů je zde vhodná, nikoliv však nutná); pokud je pravda to, co píšete, pak je její ustanovení dost nepravděpodobné
  • stak s prarodiči lze upravit soudní cestou, pokud to soud uzná za vhodné; stejně tak je ale možné, že otec bude dítě dovážet ke svým rodičům ve „svém“ čase, to už bude na něm
  • rozsudek umožňuje dohodnout se i jinak, budete-li oba v souhlasu

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rol
27
5.6.13 14:20

@katalyzator
Moc děkuji za informace, snažila jsem se s ním na nějakém pravidlu domluvit - bude moct dceru vídat kdykoliv bude chtít, ale budu u toho i já. Ovšem on si to pravidlo po čase v hlavě změnil tak, že mu budu malou vozit k němu domů, kvůli jeho rodině. Jinak nemá potřebu malou vidět, co jsem tak zpozorovala. Takže soud bude asi na místě. To se střídavou péčí jsem spletla, myslela jsem to tak, že ji bude moct pár hodin pohlídat, atd., aniž bych s nimi byla také a to prostě neechci :( když není podlě mě úplně psychicky v pořádku a pravda je vše, co jsem napsala, nemám potřebu si na něho něco vymýšlet, žila jsem s ním 5 let, protože jsem ho měla ráda, nepotřebuju ho teď v něčem topit.. on „mrcha“ je, ale já ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
5.6.13 17:28

...

@Rol
No, pravidla mají tu vlastnost, že by se měla dodržovat, a po soudu budou na papíře a nebude je možné měnit jen tak v jedné hlavě - leda po vzájemné dohodě.
Píšete, že nemá potřebu dítě vidět… to je smutné, ale také jste psala, že jeho dřívější dítě pro něj představuje jenom vyhozené 2000;-…takže brát si dítě kvůli rodině, to je alespoň nějaký posun, sláva - a třeba to bude časem ještě malounko lepší. Doufejme.
S tím hlídáním otce o samotě - to také určí soud, kdy to má přijít. Je jasné, že v nějakém věku dítěte to nastat musí. Kdy - to je otázka. U Vás tedy, pokud se nedohodnete jinak, také toto nastaví soud, ale předem zváží všechny okolnosti pro i proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rol
27
5.6.13 18:23

Tak teď jsem se s ním chtěla domluvit na určitých pravidlech, znovu si je stanovit, navrhla jsem mu, že ji může kdykoliv vidět, když se ale dostaví on za náma a že se domluvíme tak, že jeho rodině ji příjdu ukázat třeba jednou měsíčně, že to musí stačit, že nejsem povinna tam chodit.. a on mi na to napsal, že už je dost velká na to, abych mu ji půjčovala samotnou… já už nemůžu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
5.6.13 18:52

...

@Rol Nemáte to vůbec jednoduché… začněte tím OSPODem, uvidíte, nebojte se. Takhle se jen přetlačujete svejma pravdama, a situace je neřešitelná… a výsledkem je jen jedna obrovská únava… nebojte se přizvat někho třetího s nadhledem, je to jeho práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rol
27
5.6.13 18:56

@katalyzator
Prosím, kde je můžu nějak kontaktovat třeba přes mail? Já už nemůžu, bojím se, že nakonec dopadnu špatně psychicky a bude to vyřešeno… Hrozně se semnou hádá, vůbec ho nezajímají moje pravidla, zase mi vyčítá, že jsem mu vše zakazovala, ale není to vůbec pravda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rol
27
5.6.13 19:03

Jde mu o to, že jsem ho opustila a nedokáže se s tím vyrovnat, tak se mě teď snaží dostat na dno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí