Nechodím ještě do práce. Má to někdo stejně?

Anonymní
5.11.23 21:45

Nechodím ještě do práce. Má to někdo stejně?

V říjnu jsem dostala poslední rodičovskou. A od té doby jsem na úřadě práce. Dítě chodí do školky jen dopoledne do oběda. Zvyká si. Dítě má občas ještě nějaké nehody i ve školce. Posílám občas někde životopis. Zatím práce nic a popravdě brzy budou Vánoce. Už se mi ani nechce nikde nastupovat. Okolí se na mě dívá divně, že jsem doma a nemám práci. Mám ten pocit z tchýně učitelky ve školce i lidi z rodiny. Není snad normalni, že dítě je dopoledne ve školce a matka je doma, protože třeba ještě nenašla práci? Má to někdo stejně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
5.11.23 21:49

Pohledu bude čím dál víc. Ne není to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
5.11.23 21:52

Brzo budou Vánoce nechce se mi nastupovat :mrgreen: :mrgreen: tak pokud vám peníze doma nechybí, tak to neřeš. Kdyby jo, asi bys šupala okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
5.11.23 21:54

Mám tři děti nehodlám jít po mateřské do práce :) Ještě mám teda dva roky kdy to nemusím řešit… Ale uzivim se z domu plus muž… To jsi asi nechtěla slyšet.. ale máš -li možnost nejít do práce a nestradar s chutí do toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
5.11.23 21:55

Kašli na to, co je normální, dělej to, co je nejlepší pro tvojí rodinu. Pokud máte dost peněz a chceš dát dítěti čas na adaptaci a sobě dva měsíce relativní klid a nastoupit někam po novém roce, tak co je komu do toho :nevim:

Nikdo ti nedá medaili za to, že se strháš když nemusíš, a kdo se po tobě blbě kouká teď, si k tomu najde rád důvod i po nástupu do práce 8)

Příspěvek upraven 05.11.23 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.23 21:56

@Agusaguss proč myslíš že to není normální? A co určuje, co je a není běžné? Navíc syn ve školce si úplně ještě nezvykl a nastupoval až v půlce září. Chodí jen dopoledne a ještě nevstává příliš brzy. Chodíme až na kolem 8 většinou.

• Citovat
  • Upravit
30975
5.11.23 21:57

Záleží, jakou práci hledáš, zda odbornou, kde se na pozici čeká, či manuální, kterých je dostatek. Pokud to druhé, musíš odůvodnit, proč nechceš nastoupit.

Osobně mne nic na dítěti jen dopoledne ve školce nic špatného nepřijde, mám to stejně, ale mám pracovní dobu rozvrzenou tak, aby to bylo možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
5.11.23 21:58
@Anonymní píše:
V říjnu jsem dostala poslední rodičovskou. A od té doby jsem na úřadě práce. Dítě chodí do školky jen dopoledne do oběda. Zvyká si. Dítě má občas ještě nějaké nehody i ve školce. Posílám občas někde životopis. Zatím práce nic a popravdě brzy budou Vánoce. Už se mi ani nechce nikde nastupovat. Okolí se na mě dívá divně, že jsem doma a nemám práci. Mám ten pocit z tchýně učitelky ve školce i lidi z rodiny. Není snad normalni, že dítě je dopoledne ve školce a matka je doma, protože třeba ještě nenašla práci? Má to někdo stejně?

pro mě nepochopitelné, pracovala jsem i na rodičáku,
ale zase - jestli vám to doma vyhovuje a nechybí vám peníze, tak proč ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.23 21:59

@Liberalissima ono taky záleží, co najdu. Nikde nemám ještě přislíbené místo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.23 21:59

@stinga já vůbec já neměla ani brigádu od roku 2019

• Citovat
  • Upravit
2922
5.11.23 22:01

Když te má kdo živit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Já bych to nehrotila, pokud doma finance jsou. Však budeš chodit do práce ještě minimálně 40 let…Navíc Vánoce na krku, začnou teď přes zimu nemoci a věčně budeš stejně s dítětem doma. Já byla po rodičáku doma asi ještě rok a jestli někdo kouká nebo nekouká jsem vůbec neřešila, já taky nikomu do práce/nepráce nekrafám…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Cuddy máš zkrácený úvazek nebo pracuješ jen 4 hodiny denně? Nebo z domu práci?

• Citovat
  • Upravit
44198
@Anonymní píše:

Myslím, že to dost prožíváš. Nebo si myslíš, že jsi pro okolí tak zajímavá, že Tě řeší? Pokud nežiješ na malé vsi, nemusí vědět přesně, jak to máš.
Pokud vám doma nechybí peníze, je to vaše věc, jak to máte.
Tchyni. a blízkou rodinu musíte usměrnit, ať se starají o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.23 22:04

@1Pears1 no právě že bydlíme na hodně malé vsi. Ani ne 400 obyvatel. Školka je taková vesnická.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová