Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Lili93 On dokonaly určitě není (dluhy), ale ona o něm tak jakoby nefalsovane hezky mluví, přijde mi to prostě ujety. Navic vzdy pusobili, ze ona je dominantní. Proste fakt se mi to nezdá. Nechávám to být. Není jak pomoct, ale dost mi to vrtá hlavou.
Pozoruj to dál, pokud tam něco je, ucítíš to dál a ucítíš, i když začne opravdu nenápadně volat o pomoc.
A mezitím jí dávej najevo, že jsi tu pro ni nejlepší kamarádka.
To mi asi kdysi nejvíc pomohlo.
Plus souhlasím se všemi příspěvky přede mnou, je v tom stud, naděje, že se jí to jen zdá a změní se to, pak hluboký propad, sebepochybnosti. Je to trauma, dlouhotrvající s různými výkyvy vývoje.
Já měla úžasného tátu a fakt, že na mě muž vztáhl ruku, s mou ženskou duší otřásl a trvalo dlouho, než jsem si připustila, že hajzlové nejsou jen v televizi, ale chodí mezi námi a někdy i umí hrát dokonalé manžely, bez kterých by si ženská ani neuprdla.
@Anonymní píše:
Stalo se vám někdy, že jste absolutně neměli podezření, že by bylo něco blbe a následně se dozvěděli, že byla kamaradka oběti domácího násilí? Mne to přijde hodne pres caru, ale prostě se mi „neco“ nezdá, kamaradka vypada naprosto v pohode, o manzelovi se vyjadřuje jen dobře, ale prostě mi něco bliká… nevim, jak to vysvětlit. Je možný, že není vůbec nic poznat navenek? Nechci být úplně konkrétní ani nevim, jak prip. pomoct. Je možné, že by si toho okoli fakt nevšimli? Prosím anonym.
A proč máš pocit, že jí manžel týrá?
Dobrý den všem. Jdu se sem trosku vypovídat, protože nevím, jak dal. Jsem objetí domácího psychického násilí, nikam nesmím, nesmím telefonovat a psát si s kamarádkami, manžel mi nedává peníze, jen mi nadává a urazí, ze jsem krava, ignorat, ze jsem Lina a pod. Lecim se u psychiatricky, mám na psychiku invalidní důchod, jenže to ho nezajímá. Pokud je v práci, jsem v pohode doma, ale jak přijde, začne panika, začnu se ho bát a on samozřejmě, jen zavře dveře, hned spustí, ty své oblíbené narážky. Už jsem byla i na policii, ale ta to předala městu, jen jako urážku na cti. V sexu mu musím být povolna, kdy se mu zachce, hnusi se mi už všichni chlapi, jsem proste v koncích. Kdyz se trochu nalicim, tak jsem kurva a chci se jit kurvit. Přitom to pravda není, jen chci mít pocit, ze jsem žena. Chodím vypomáhát do kebabu večer, abych si něco prividelala, ale tam se pry jen vystavují a hledám chlapi… přitom je to moc náročná práce, některý den sotva lezu, ale to on nevidí. Kdyz se jdu osprchovat, tak na me spustí, ze se jdu holit, abych toho nechala a okamžitě vylezla z koupelny, ale ja se jen utirala ručníkem a mazala se krémem, mám suchou pokožku a exem z kebabu. On ale tvrdí, ze to mám z jídla, ze nesmím jist, to a tamto, tak jsem raději hlady. Zhubla jsem už 10 kilo. Kamarádky nemám, nesmím, nemám se komu svěřit. Prosím, muže mi někdo poradit, co bych měla delat, kam se obrátit, kdo mi pomůže? Už jsem v koncích… velice děkuji všem, kdo si aspoň přečte muj příběh. Děkuji
@Hiavnaan
Ona muže navenek působit velice dobre, ale uvnitř je bolava. Kamarádka by to vycitit mohla, většinou o sobe vědí hodně veci…
Myslím, že ne každý to pozná. Nicméně pokud jsi citlivější a nebo ses někdy s něčím podobným v okolí setkala, ty jemné náznaky dokážeš zachytit. Zvlášť pokud máš možnost sledovat oba dva při nějaké běžné činnosti nebo třeba návštěvě. Těžko se to popisuje, v tom vzájemném chování chybí „lehkost“ a nadhled…i přesto, že si oba snaží navenek hrát na dokonalý pár.
@Lada48v píše:
Dobrý den všem. Jdu se sem trosku vypovídat, protože nevím, jak dal. Jsem objetí domácího psychického násilí, nikam nesmím, nesmím telefonovat a psát si s kamarádkami, manžel mi nedává peníze, jen mi nadává a urazí, ze jsem krava, ignorat, ze jsem Lina a pod. Lecim se u psychiatricky, mám na psychiku invalidní důchod, jenže to ho nezajímá. Pokud je v práci, jsem v pohode doma, ale jak přijde, začne panika, začnu se ho bát a on samozřejmě, jen zavře dveře, hned spustí, ty své oblíbené narážky. Už jsem byla i na policii, ale ta to předala městu, jen jako urážku na cti. V sexu mu musím být povolna, kdy se mu zachce, hnusi se mi už všichni chlapi, jsem proste v koncích. Kdyz se trochu nalicim, tak jsem kurva a chci se jit kurvit. Přitom to pravda není, jen chci mít pocit, ze jsem žena. Chodím vypomáhát do kebabu večer, abych si něco prividelala, ale tam se pry jen vystavují a hledám chlapi… přitom je to moc náročná práce, některý den sotva lezu, ale to on nevidí. Kdyz se jdu osprchovat, tak na me spustí, ze se jdu holit, abych toho nechala a okamžitě vylezla z koupelny, ale ja se jen utirala ručníkem a mazala se krémem, mám suchou pokožku a exem z kebabu. On ale tvrdí, ze to mám z jídla, ze nesmím jist, to a tamto, tak jsem raději hlady. Zhubla jsem už 10 kilo. Kamarádky nemám, nesmím, nemám se komu svěřit. Prosím, muže mi někdo poradit, co bych měla delat, kam se obrátit, kdo mi pomůže? Už jsem v koncích… velice děkuji všem, kdo si aspoň přečte muj příběh. Děkuji
Sbalit si vsechny doklady, potrebne k rozvodu a k porozvodovemu majetkovemu vyrovnani, pokud mas pristup k spolecnym usporam, vybrat polovinu z nich a kdyz bude manzel v praci, odstehovat se.
Po odstehovani pozadat o rozvod.
Deti ve svem prispevku nezminujes, predpokladam teda, ze je nemate.
@DieselDaisy píše:
Sbalit si vsechny doklady, potrebne k rozvodu a k porozvodovemu majetkovemu vyrovnani, pokud mas pristup k spolecnym usporam, vybrat polovinu z nich a kdyz bude manzel v praci, odstehovat se.
Po odstehovani pozadat o rozvod.
Deti ve svem prispevku nezminujes, predpokladam teda, ze je nemate.
Děti jsou již dospělé s žijí samy. Odešla bych hned, jenže on mi vyhrožuje, pokud od nej odejdu, ze si me najde a zastřelí a pak zastřelí i sebe. I toto jsem sdělila policii, ale nezájem ze strany policie…
@Lada48v
Je mi to moc líto a je skvělé, že si chceš nechat pomoct. Zkus volat nebo napsat do vyhledávače 116006.cz
Moc držím palce!
@Lada48v píše:
@DieselDaisy Děti jsou již dospělé s žijí samy. Odešla bych hned, jenže on mi vyhrožuje, pokud od nej odejdu, ze si me najde a zastřelí a pak zastřelí i sebe. I toto jsem sdělila policii, ale nezájem ze strany policie…
Je na policii nějaký zápis? Jestli ne, tak na tom trvej. Je to vyhrožování smrti a ty se bojíš o život. Děti ti nemohou poskytnout azyl a nebo svědectví na policii?
@Lada48v
Já se jen ptám, já už mám totiž tohle peklo za sebou, nejlepší je odejít, nahlásit, ignorovat
@Lada48v píše:
@DieselDaisy Děti jsou již dospělé s žijí samy. Odešla bych hned, jenže on mi vyhrožuje, pokud od nej odejdu, ze si me najde a zastřelí a pak zastřelí i sebe. I toto jsem sdělila policii, ale nezájem ze strany policie…
Máš podporu od dětí? Vědí, co přesně se u vás děje? A dotaz druhý - manžel vlastní zbraň?
@modravlocka píše:
Máš podporu od dětí? Vědí, co přesně se u vás děje? A dotaz druhý - manžel vlastní zbraň?
Děti toho moc nevědí, nechci je zatěžovat, mají svého dost.
Ano, manžel vlastní zbraň.
@Lada48v píše:
@modravlockaDěti toho moc nevědí, nechci je zatěžovat, mají svého dost.
Ano, manžel vlastní zbraň.
Je to jejich otec? Jde ti o život. Je ti to jedno a budeš dělat hrdinku.
Příspěvek upraven 06.04.21 v 13:45
@Lada48v píše:
Probehlo u vas uz i fyzicke nasili? Jak sa tvuj manzel zachova, kdyz jeho pozadavky nesplnis? Napriklad odmitnes sex?
Jaky mas vztah s detmi? Jaky vztah ma s detmi tvuj manzel?
@DieselDaisy píše:
Probehlo u vas uz i fyzicke nasili? Jak sa tvuj manzel zachova, kdyz jeho pozadavky nesplnis? Napriklad odmitnes sex?
Jaky mas vztah s detmi? Jaky vztah ma s detmi tvuj manzel?
Začne mi vyhrožovat, nadávat, kdyz nesplnim, to, co chci. Děti, než se odstěhovali, tak v tom chvíli žili, tak vědí, jaky je. Mladší dcera 22 let, byla na policii take dat svědectví k jeho chování a stejne to nepomohlo. Ani nahrávky, které jsem měla, proste policii nezajímají. To pry mohl namluvit kdokoliv. Je to proste bordel, ale musím to řešit. Jsou totiž noci, kdy me nenechá ani spát, porad do me huci, nesmysli, urážky na me, děti, moji rodinu