Negativní ovlivňování dětí po rozvodu bývalou ženou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lylyana
3.10.13 20:06

To je dobrý, tohle by měli používat soudci. Odmítá návštěvy, protože nechce chodit k němu domů jelikož jsem tam já a to bych musela asi někam vypadnout :mavam:

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
3.10.13 20:08
@Táta Pavel píše:
Ještě pro jiný pohled. Existuje judikát, který říká zhruba toto, pokud se dcera nechová vůči otci s úctou, odmítá návštěvy, nerespektuje ho, pak je to důvod pro snížení nebo odejmutí výživného z důvodu dobrých mravů. Moc hezký judikát to je. Ale teď si nejsem jistý věkem dcery, zda to bylo mezi 15 a plnoletostí nebo už byla plnoletá.

heh, pro puberťáka super motivace :mrgreen: k vybudování vztahu dcera- otec obzvlášt. Já už jsem to ex řekla rovnou, že od 13ti, jde holka do jeho péče, obzvlášť jestli bude sveřepá po něm a jestli bude mít pubertu po mně tak pojede tuplem, to bych se podívala na tu neúctu k vlastní autoritě :zed: :zed:

To mi vyprávěl mediátor, jak některé mamky „musí“ motivovat na návštěvy otce, „jen jdi, musíš, jinak si bude tatínek stěžovat soudkyni a ta se bude na maminku zlobit, bude po ní chtít penízky nebo jí zavře do vězení“. To je hnus tohleto.

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
3.10.13 20:11

Jo a dneska se ke mně dcerka nechovala s náležitou úctou, zítra jí nekoupím její oblíbený jogurt.

• Citovat
  • Upravit
lylyana
3.10.13 20:28

Tak takhle to asi táta nemyslel…vztahy jsou různé vím, že puberta je složitá mám 17ti letou dceru a pokud táta a jeho nová partnerka nijak holce neubližují, tak bezdůvodně bych nedopustila aby na otce kašlala!!!

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
3.10.13 20:55
@lylyana píše:
Tak takhle to asi táta nemyslel…vztahy jsou různé vím, že puberta je složitá mám 17ti letou dceru a pokud táta a jeho nová partnerka nijak holce neubližují, tak bezdůvodně bych nedopustila aby na otce kašlala!!!

tohle je praktická aplikace judikátu…tohle se musí podchytit hned v začátku

já koukám, že jsem měla z pr..le kliku, že se máti rozvedla až když mi bylo 18. Já jejího novýho šamstra neměla ráda jen tak, nikdo mě nenaváděl ani mi neubližoval. Kdyby se naši rozvedli dejme tomu v 15ti (to už ten paralelní vztah začínal), tak já bych zůstala s otcem a „musela“ k nim chodit na víkendy. No jupí, jupí :roll:. Takhle jsme si cestu k sobě zase našly skrze smíření a odpuštění, ale tohle je ta pracnější varianta

• Citovat
  • Upravit
801
3.10.13 20:57

@stazinka09 :D Jojo, když si vzpomenu na sebe ve 14 letech, tak o tom, co mi říkali rodiče, jsem měla jasný úsudek - přesně opačný, samozřejmě. :) A s otcem jsem si tehdy taky moc neměla co říct, prostě mě přestal zajímat a „chápat“ a zlepšilo se to až daleko po 20. narozeninách. Dokonalý adept na vydědění :)

lylyana
Tvoje příspěvky jsou všechny ve stylu: ona nechce být s NÁMI, MY ji nenutíme, MY jsme ťuťu ňuňu a teď to MÁME, MY ji nevyhodíme, když přijde… Nevidím nikde žádný prostor pro vztah otec-dcera, zdá se, že byl zcela nahrazen vztahem vy dva a jeho dcera. Nebo ty a dcera (případně ty a její matka).

Pokud má tvůj muž dítě každý druhý víkend, jak jsem vyrozuměla, nemyslím, že by vám to až tak nabourávalo „tvůj život“ a „společnou domácnost“. Dcera tak z otce má minimum. A ani to vlastně moc ne, protože to má buď s tebou a malým(?) sourozencem nebo nic. A chce-li tedy alespoň kousek pro sebe (jaká hrozná manipulace :roll: ), děláte z toho „skákání jak ony pískají“ a z tvojí strany obrovskou oběť.
Zároveň si ale stěžuje/š/te, že otci (nebo vám oběma?) neodpovídá…
Už se trochu ztrácím v tom, v čem je vlastně ten problém, ale čím víc o tom píšeš, tím míň mi přijde, že pouze v matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lylyana
3.10.13 22:34

@Lomikára bylo by dobrý si to přečíst pořádně, nestěžuju si jen konstatuji, přítel se s dcerou už skoro 2 roky nestýká, jezdili jsme za ní a pak i on sám, ale všechno marný a oběť nejsem jen mě nenávidí matka s dcerou aniž bych jim ublížila protože ona ho opustila a dcera k němu stejně nechodila. Její matku neznám jen si myslím, že nedělá dobře a jednou se to proti ní obrátí. Mám vlastní dítě a psala jsem, že přítele dceru akceptuji. Pokud máš rodinu a dítě tak bys to měla chápat i ty a vžij se do situace ve které by jsi byla jako třeba já: miluješ chlapa on má dítě a ty máš dítě-tříletý věkový rozdíl a chcete být rodina, moje dcera jeho akceptuje jeho dcera mě ne tak co by jsi dělala a prosím poradit a ne kritizovat :D

• Citovat
  • Upravit
801
4.10.13 01:57
Snažím se číst pořádně, ale občas je to složitý.
@lylyana píše:
@Lomikára bylo by dobrý si to přečíst pořádně, nestěžuju si jen konstatuji, přítel se s dcerou už skoro 2 roky nestýká, jezdili jsme za ní a pak i on sám, ale všechno marný
@lylyana píše:
S tatínkem se chce vídat moc ráda, ale sama a to on nechce akceptovat sám říká, že jsme rodina a na dva tábory se dělit nehodlá. Tak přítel přišel o dceru… :( :(
@lylyana píše:
Já to chtěla vyřešit i tak, že když on bude se svojí dcerou, tak já s tou mojí si uděláme taky společný den, ale to on nechtěl a asi měl pravdu to by jsme se dvakrát v měsíci rozdělili na dvě rodiny??? To by náš vztah asi neklapal moc dlouho.

Proč by neklapal? Co by se stalo?

Vy jste rozhodli, že jedině oba nebo nic a pak si stěžuješ (tedy promiň - konstatuješ) na matku, že ona za to může, že došlo na to nic, protože jí měla vysvětlit, že… co vlastně? :nevim:
Radu opravdu nemám, promiň.
Nedokážu se asi vžít do situace a role druhé ženy a pokud ano, pak ji vidím úplně jinak než ty.
Přeju dceři tvého partnera všechno dobré.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
4.10.13 08:56
@lylyana píše:
@Lomikára
Mám vlastní dítě a psala jsem, že přítele dceru akceptuji. Pokud máš rodinu a dítě tak bys to měla chápat i ty a vžij se do situace ve které by jsi byla jako třeba já: miluješ chlapa on má dítě a ty máš dítě-tříletý věkový rozdíl a chcete být rodina, moje dcera jeho akceptuje jeho dcera mě ne tak co by jsi dělala a prosím poradit a ne kritizovat :D

sice to nebylo na mě, ale radu Ti dám i tak
já hlavní potíž vidím ve zvýrazněném - ona ta dcera se nejspíš nikoho o novou rodinu neprosila, takže mě její odpor přijde pochopitelný a fakt nevěřím tomu, že pokud byl mezi dcerou a otcem dost pevný vztah, tak ho naruší její matka nějakým bulíkováním. Takže ona se má podřídit něčemu co jste pro ni vymysleli vy? No tak to bych doporučovala si v klidu sednout, prodýchat se a bez afektu se znova rozmyslet, kdo je v dané konstelaci a systému nejzranitelnější. Pak bych pouvažovala proč Tě tak oslovují silové řešení vztahových potíží ˇ= soud určí, soud odebere výživné a spol. No a kdyby toho přemýšlení nebylo dost, tak bych dál přemýšlela nad tím kompromisem, který tu zazněl, jeden víkend určuje otec, jeden víkend určuje dcera. Takže by Ti „řídila“ jen jeden víkend v měsíci. Je to tak moc nezkousnutelný?

Hm taky jsem si všimla, že víš dost přesně, co by měli lidé kolem Tebe cítit, máš o tom dost jasnou představu „jestli máš rodinu, měla bys pochopit“ a pod, upřímně tohle moc kompromisní komunikaci neotvírá, spíš zavírá.

Hlavní potíž, ale vidím v pasivitě tvého muže, otce slečny a taky nepůsobí, že to má zrovna vyřešený s bejvalkou :think: Hm další urputný sen o nové kompletní rodině, kdo se nevejde, pěkně z kola ven…

• Citovat
  • Upravit
36556
4.10.13 09:12

@blackbird Diskuzi jsem nečetla. Jen taková poznámka - tvoje nová žena není matka tvých dětí. Může je mít ráda, ale chce je skutečně mít doma, ve své péči, každý den? Často je něco jiného, co nextky říkají svým partnerům a co cítí doopravdy. Přečti si nějaké diskuze o reálných pocitech vůči partnerovým dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lylyana
4.10.13 09:52

@stazinka09 všude je kousek pravdy…bohužel je fakt, že těch souvislostí je víc a je to na román. Tady člověk napíše kousek a bez navázání ho hned každý bere jak si to sám přebere. Je pravda, že by mi vadilo každé dva týdny být sama a on mi sám řekl, že to taky tak nechce. Jedna věc přistoupit na něco a druhá je se s tím srovnat. Kdyby jsem věděla, že to tak fungovat bude, tak by to bylo OK, ale po zkušenosti vím, že to tak stejně nejde. Byl s dcerou jeden víkend a domluvil se, že příští víkend bude společný a pak jí nebylo dobře, tak další víkend byl s ní a pak si naplánovala kamarádky. Jsou lidi co se točí jejich svět jen kolem dětí a ty je pak v 18ti opustí a třeba ani nenavštěvují. Miluji mojí dceru, ale pravidla jako dospělý člověk určuji já. :)

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
4.10.13 10:12
@lylyana píše:
@stazinka09 všude je kousek pravdy…bohužel je fakt, že těch souvislostí je víc a je to na román. Tady člověk napíše kousek a bez navázání ho hned každý bere jak si to sám přebere. Je pravda, že by mi vadilo každé dva týdny být sama a on mi sám řekl, že to taky tak nechce. Jedna věc přistoupit na něco a druhá je se s tím srovnat. Kdyby jsem věděla, že to tak fungovat bude, tak by to bylo OK, ale po zkušenosti vím, že to tak stejně nejde. Byl s dcerou jeden víkend a domluvil se, že příští víkend bude společný a pak jí nebylo dobře, tak další víkend byl s ní a pak si naplánovala kamarádky. Jsou lidi co se točí jejich svět jen kolem dětí a ty je pak v 18ti opustí a třeba ani nenavštěvují. Miluji mojí dceru, ale pravidla jako dospělý člověk určuji já. :)

Já bych si jako dospělý člověk určila pravidlo, že jeden víkend určuji já a druhý víkend určuje moje dítě. :lol:, které mmch vídám 1× za 14dní, takže jo klidně jí věnuju víkend a zbytek mám plně podle sebe. Jo a dokonce bych pochopila, že někdy jsou v tomhle věku i kamarádky blíž než rodič nebo si myslíš, že v úplné rodině děti tráví s rodiči každý víkend v měsíci…a co teprve až si najde kluka…

Já myslím, že Ti situace vyhovuje tak jak je a tím že máte společného externího nepřítele (manipulující nebo „manipulující“ ex), jste si upevnili koalici s partnerem. Já zas znám spoutu lidí, co je opustil partner a ani je nenavštěvuje, dítě bych NIKDY neobětovala, to je jedinečný vztah a hlavně životní úkol a to i když mě šoupne do důchoďáku a vyrabuje účet, svoji část závazku si splním…není úkolem dítěte radostně naplňovat moje životní touhy

• Citovat
  • Upravit
801
4.10.13 11:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lylyana
4.10.13 13:13

@stazinka09 jo jasně to taky moc dobře vím… Vyhovuje nebo nevyhovuje to se nedá říct, mě je to teď už jedno jen jsem se snažila aby přítel měl kontakt s dcerou a obrátilo se to v můj neprospěch, po tom co řekla u soudu nedávno, tak jsem přestala příteli cokoli říkat-neustálé napiš jí je to přece tvoje dcera zavolej jí, i když ti to nebere. Už vím, že mě nenávidí a ani jí už u nás nechci s takovou morálkou. Nepřítel se jeho bejvalka udělala sama a já to tak neberu spíš já si připadám, že jsem její nepřítel. Ona nám to vlastně usnadnila a je jí jedno, že to odnáší holka. My se fakt snažili a už to trvá dlouho a nebaví nás to. Jak jsem psala z naší strany byla vstříctnost dostatečná a pak už by jsme byli za blbce a nevím zda by si ty nechala ze sebe blbce dělat. Určitě nejsem dokonalá, ale přítele dceru jsem měla ráda a to upřímně a musela jsem jí vysvětlit, že je normální něco druhýmu koupit jen tak pro radost a neznamená to že si jí chci kupovat. Podle toho co jsi mi napsala tak ty máš děti a dáváš je otci, kde je taky přítelkyně a tak aby jsi věděla, tak my v uvozovkách nevlastní matky nejsme všechny svině!!!Tak si připusť, že to můžeme myslet úplně normálně s tvým dítětem dobře :) :)

• Citovat
  • Upravit
lylyana
4.10.13 13:20

A ještě důležitá věc, spousta otců neplatí alimenty, na děti se vykašlou, chlastaj nebo fetujou, jsou na děti hnusný, mají nové partnerky co jejich děti odmítnou nebo jsou k nim hnusné…a pak jsou otcové co alimenty pravidelně platí a o děti zájem mají…a pak jsou tady matky???Nevím zda je to matka, protože kdyby to dítěti vysvětlia a eventuelně mu domluvila, tak nevěřím, že by se něco nedalo dělat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML