Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lylyana píše: …Nečekala jsem žádnou lásku od jeho dcery ani jsem jí nechtěla vychovávat. …
Chtěla jste prostě normální vztah mezi dvěma ženskými…
@katalyzator
pořád se tady operuje s termínem ženská, jen připomínám, že jde o děvče 14let, takže je to vývojově dost na pomezí, tohle je přechodové období není ani žena ani dítě. To je dost podstatný.
@stazinka09 No jo, no. Jsem si toho vědom a omlouvám se za zjednodušení. Původně tam mělo být „mezi mladší a starší ženskou“, no. Chtěl jsem se vyhnout diskusi o věku - a vida, nevyšlo to.
Ale myslím, že toho věkového rozdílu jsme si vědomi, já tedy ano a lyliana, předpokládám, též, a koukám, že něktěří další též ![]()
@katalyzator
nejde o věk jako o číslo ani o věkový rozdíl jako takový. Jde o to že věk přechodu „z jedné kategori do druhé“
je velmi speciální. Skoro každá kultura k tomu měla množství rituálů, které tento přechod (zejména rizika toho přechodu) usnadńovala. K tomu je potřeba si zvýšit vnímavost. To postrádám i u Tebe i u jiných v diskuzi
.
@katalyzator
a ještě jedna věc, co způsobuje zjevnou asymetrii. Tady si jedna strana ten vztah respektive situaci vybrala (vybrala si toho chlápka spíš) a ta druhá absolutně ne, ta do ní byla postavena. To dělá hodně a je potřeba na to myslet…
I lylyana psala, že kdyby věděla, tak do toho nejde…
@stazinka09 píše:
@katalyzator
nejde o věk jako o číslo ani o věkový rozdíl jako takový. Jde o to že věk přechodu „z jedné kategori do druhé“je velmi speciální. Skoro každá kultura k tomu měla množství rituálů, které tento přechod (zejména rizika toho přechodu) usnadńovala. K tomu je potřeba si zvýšit vnímavost. To postrádám i u Tebe i u jiných v diskuzi
.
No to ano, já ten přechod vnímám (právě proto mě štvě ta nečinnost otce, dceři musí strašlivě chybět (což ona říká a on neslyší či nechce slyšet a schovává se za údajný konflikt dvou vztahů, ve skutečnosti nesouměřitelných)). Ale mně přijde, že přechod téhle Čtrnáctky a (ne)aktivita otce nejsou až zas těmi hlavními tématy, viz výše na předchozí stránce. Spíše postoje Lyliany k těmto. Je už z toho unavená…
@stazinka09 píše:
@katalyzator
a ještě jedna věc, co způsobuje zjevnou asymetrii. Tady si jedna strana ten vztah respektive situaci vybrala (vybrala si toho chlápka spíš) a ta druhá absolutně ne, ta do ní byla postavena. To dělá hodně a je potřeba na to myslet…I lylyana psala, že kdyby věděla, tak do toho nejde…
To, myslím, je zřejmé, a už to tu bylo zmíněno.
Nicméně díky za vypíchnutí.
@katalyzator píše:
Chtěla jste prostě normální vztah mezi dvěma ženskými…
vztahovala jsem to k tomuhle…
tady píšeš o normálním vztahu čiliže z postavení symetrie, tady je ovšem asymetrie kam se podíváš. Tu asymetrii nelze dát do závorky ani z „pracovních“ účelů ne. Nereálná očekávání tzn. asymetrický vztah považovat za symetrický samozřejmě musí plodit únavu.
Jsem už taky unavená, jen to čtu…
O otci se snad raději ani nezmiňuju, to by tady zas byla divočina
@katalyzator
situace 14ky je naprosto kruciální
a fatální téma, ta sem ale nepřispívá…
@stazinka09 no, pro lylyanu bude teď asi kruciální
, že tohle asi pro ni není moc příjemné čtení… řekl bych
@katalyzator píše:
@stazinka09 no, pro lylyanu bude teď asi kruciální, že tohle asi pro ni není moc příjemné čtení… řekl bych
tak tohle nezpochybňuju, tu nepříjemnost. A??? ![]()
@stazinka09 od ní se dá odpíchnout, od té nepříjemnosti; je to v celé věci jedna velká jistota a budeme v souhlase i s Lylianou, pak se teprve můžeme posunout, bude-li Lyliana chtít
@katalyzator píše:
@stazinka09 od ní se dá odpíchnout, od té nepříjemnosti; je to v celé věci jedna velká jistota a budeme v souhlase i s Lylianou, pak se teprve můžeme posunout, bude-li Lyliana chtít
možná, jo. Lyliana, ale psala že by ráda pochopila manipulaci, kterou provádí matka na dceři jejího partnera, takže tohle ta „nepříjemnost“ je o ní a to není ten důvod proč vyhledala a zapojila se do téhle diskuze ![]()
Nechápu manipulaci, protože jediný kdo to odnesl je právě dcera. Mimochodem jí bylo 9, když jsme se poznali a on byl skoro 2 roky rozvedený kdy ona mu zahýbala a pak s jedním otěhotněla a odešla k němu. Na začátku k nám chodila, i když první den se tvářila jako kakabus, ale pak byla v poho…konec nastal, když byla o víkendu u nás spokojená… ![]()
@katalyzator píše:
@stazinka09 no, pro lylyanu bude teď asi kruciální, že tohle asi pro ni není moc příjemné čtení… řekl bych
No nebráním se ani kritice a nebojte se taky jsem hledala chyby u sebe…neudělala jsem holce nic špatného a mamka měla možná strach co kdyby mě třeba holka měla ráda, co kdyby k nám chodila ráda??? Ať je tak či tak udělali jsme toho dost, ale jak jsem už psala za idioty se nám fakt už nechtělo být… a pak je tady druhá strana, které to je asi jedno, ale my už nebojujeme ani u soudu netrvá přítel na pravidelném styku, který chce jen s ním…