Negativní ovlivňování dětí po rozvodu bývalou ženou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56334
5.10.13 11:05

Spis bych obecne zmenila zakony. pokud je v rodine dite, nemelo by byt tak snadne odtahnout…hlavne muzi tohle umi, ted nejak to vidim vsude kolem. a kdyz najednou jsi v soku ze zrady zivotniho partnera, na vsechno najednou sama, to je pecka. a jeste k tomu zacne protistrana rikat, ze dite ockujes… Navic, ten, kdo odchazi, je napred. Ty, nez se vzpamatujes, on je fakt napred.
Ja nejsem typicka samozivitelka, vazne ne. a nez se to stalo, rikala jsem si, jak bych muzi zabalila deti a nazdar..
ha, jak moc je on nechtel:) a nez tohle clovek zazije, nevi, jak to bude snaset. Sama jsem velmi racionalni, vyrovnana, optimistka, ale mesic jsem byla mimo, nemohla jsem jist. nemohla jsem uverit, ze tohle se deje. Rikala jsem si zly sen.
a pak, zakon spatne ochranuje toho slabsiho… Ja mam pravnicku, dovedu se o sebe postarat.Ale kolik holek tohle zvladne. Denne tu jsou diskuse jak holka nema penize, nema praci, opustil ji pritel. A pak jeste v tomto marastu celis tomu, ze ockujes deti?
Tyjo, to je jako kdybych napsala: nechapu, ze normalni zenska nema vyskou, nebere 50 litru mesicne a neporidi si deti, az kdyz ma dum a zahradu.
Proste zkusenost je neprenosna…
jsem se rozepsala, pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jdukolem
5.10.13 11:19
@lylyana píše:
@Lomikára bylo by dobrý si to přečíst pořádně, nestěžuju si jen konstatuji, přítel se s dcerou už skoro 2 roky nestýká, jezdili jsme za ní a pak i on sám, ale všechno marný a oběť nejsem jen mě nenávidí matka s dcerou aniž bych jim ublížila protože ona ho opustila a dcera k němu stejně nechodila. Její matku neznám jen si myslím, že nedělá dobře a jednou se to proti ní obrátí. Mám vlastní dítě a psala jsem, že přítele dceru akceptuji. Pokud máš rodinu a dítě tak bys to měla chápat i ty a vžij se do situace ve které by jsi byla jako třeba já: miluješ chlapa on má dítě a ty máš dítě-tříletý věkový rozdíl a chcete být rodina, moje dcera jeho akceptuje jeho dcera mě ne tak co by jsi dělala a prosím poradit a ne kritizovat :D

tak já ti poradím.. neřeš co není tvé.. vztah je otec dcera - ty se do něj neangažuj a nech to na svém muži a si to s dcerou srovná sám…

• Citovat
  • Upravit
jdukolem
5.10.13 11:22
@lylyana píše:
Tak to jste asi vyjímka mezi pár procenty, já jsem mu ve styku nebránila a nemáte pravdu, že co je mezi otcem a dítětem se nové partnerky-partnera netýká, ale týká a to dost, protože je tam společná domácnost. Já to chtěla vyřešit i tak, že když on bude se svojí dcerou, tak já s tou mojí si uděláme taky společný den, ale to on nechtěl a asi měl pravdu to by jsme se dvakrát v měsíci rozdělili na dvě rodiny??? To by náš vztah asi neklapal moc dlouho. Dotlačila jsem ho k tomu, aby jí sám navštívil a dohodl se s ní, že jednou dvakrát s ní bude sám, ale pak pomalu společně všichni, ale to nechtěla ona akceptovat. Dokonce jsme jí nabídli, že u nás nemusí spát a ze začátku u nás nemusí být celý den, ale ani to nezabralo…tak co by jste dělala???Kdyby byla rozumná matka-což není, protože kdyby sledovala zájem vlastní dcery, tak by přijala naší nabídku se sejít my dva a ona s partnerem-nepřijala tak je zřejmé jaký zájem má a nevysvětlíte mi, že je zakomplexovaná a flustrovaná a holku manipuluje. Kdyby byla co k čemu, tak by jí to vysvětlila a řekla jí hele táta tě má rád, živí tě a má taky právo tě vídat.

opět to MY… málo pokory v tobě..vlastně žádná

• Citovat
  • Upravit
56334
5.10.13 11:26

Kdyby byla co k čemu, tak by jí to vysvětlila a řekla jí hele táta tě má rád, živí tě a má taky právo tě vídat.

ona ji taky zivi I mama, ne? Ono mozna, kdyby si nova partnerka nehrala na tu jedinou dokonalou.
paneboze, ja doufam, ze tu slecnu, se kterou zije muj muz, zamestna to jeji „necekane“ mimino a budou mit moje deti klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jdukolem
5.10.13 11:48

Už jsem to tu kdesi psala že jsem ráda že je nextka mýho bývalýho rozumná že nechává styk s klukama na něm netrvá na vytvoření šťastné nové rodinky atd..

• Citovat
  • Upravit
801
5.10.13 12:15
@jdukolem píše:
Už jsem to tu kdesi psala že jsem ráda že je nextka mýho bývalýho rozumná že nechává styk s klukama na něm netrvá na vytvoření šťastné nové rodinky atd..

Jo, ta představa o idylické nové či „úplné“ rodině je přesně to, co mě zarazilo, protože aktuálně je to nejmíň druhé téma nějaké „nextky“, která o tom píše. Jak jim „manipulace“ (nebo snad samotná existence?) matky dětí brání vytvořit tu šťastnou úplnou rodinku. :roll:
Jakoby vůbec nechápaly, že úplná rodina ve smyslu uzavřená, už nikdy nebudou. Vždy půjde o otevřené společenství, kam děti přicházejí a odcházejí a vždy budou ty děti spojené i s těmi druhými rodiči a jimi ovlivněné. Spousta žen, které si začínají s muži s dětmi (ale i mužů, kteří odcházejí od původních rodin), si to podle mě vůbec neuvědomuje. A vyvíjejí pak na ty děti i předchozí či současné partnery podivný tlak, který celou situaci jen zhoršuje. :nevim:

Jo a souhlasím, že to chce víc pokory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lylyana
5.10.13 12:31

Jasně máte pravdu, jenže zase z vašeho pohledu-taky ho chápu i já mám můj pohled a pokora věřte taky byla. Nechtěli jsme nic hrotit a jestli to je špatně nebo ne je taky už teď jedno. Nemám problém být bez jeho dcery, ale on by chtěl mít rodinu se vším všudy. Chtěla jsem, aby měl s dcerou pravidelný kontakt a ono tak nějak nejde, tak třeba jí to jednou dojde jak tady už někdo psal…

• Citovat
  • Upravit
lylyana
5.10.13 12:39

@jkra jsem dost zaměstnaná a nehraju si na dokonalou, jeho dceru k životu nepotřebuji jen jsme nabízeli a druhá strana nechce ani kompromisy…

• Citovat
  • Upravit
2745
5.10.13 14:03

...

Dobrý den, lylyano a spol.,
nemám o víkendu moc možností reagovat, tak jsem si diskusi přečetl jen v rychlosti. V týdnu doplním.
Mě se tenhle celej příběh nějak dotknul právě pro ten Váš pocit bezmocnosti v tom celém… a docela mu rozumím… a právě proto ve mně bublá i negativní pocit Vůči Vašemu Ex, že Vás v tom nechá… to mu zazlívám, protože klíče k řešení má v rukou on… strašně mě to štve, že s nimi nic nedělá.
:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
5.10.13 15:31
@katalyzator píše:
Dobrý den, lylyano a spol.,
nemám o víkendu moc možností reagovat, tak jsem si diskusi přečetl jen v rychlosti. V týdnu doplním.
Mě se tenhle celej příběh nějak dotknul právě pro ten Váš pocit bezmocnosti v tom celém… a docela mu rozumím… a právě proto ve mně bublá i negativní pocit Vůči Vašemu Ex, že Vás v tom nechá… to mu zazlívám, protože klíče k řešení má v rukou on… strašně mě to štve, že s nimi nic nedělá. :!

Jako sorry, ale nemá proč tě štvát. Ten chlap je v sevření třech ženských, který mají navzájem každá s každou komplikovaný vztahy a každá navíc má tendenci toho chlapa řídit podle svých představ. Ono je dost možné, že se s tím skutečně nic dělat nedá, než to nechat a neřešit. Zvlášť pokud se už nějakou dobu různí účastníci to řešit snažili.

• Citovat
  • Upravit
jdukolem
5.10.13 16:17
@lylyana píše:
Jasně máte pravdu, jenže zase z vašeho pohledu-taky ho chápu i já mám můj pohled a pokora věřte taky byla. Nechtěli jsme nic hrotit a jestli to je špatně nebo ne je taky už teď jedno. Nemám problém být bez jeho dcery, ale on by chtěl mít rodinu se vším všudy. Chtěla jsem, aby měl s dcerou pravidelný kontakt a ono tak nějak nejde, tak třeba jí to jednou dojde jak tady už někdo psal…

já já já jenom já.. z tvé strany i ze strany tatíčka..to je smutný
on chtěl mít rodinu se vším všudy.. hm..tak ji nemá čili je čas na kompromisy ne? setkání u koktejlu a nebo u mekáče..
chtěla jsem aby měl s dcerou pravidelný kontakt..a on??? nějak mi tam ten pán furt vypadává.. co udělal on kromě toho že dal na tebe..on zná svý dítě líp a dýl než ty tak co udělal bez porady rušivého elementu - tedy tebe?
Ty fakt studuješ psychologii? Pak nechápu že nechápeš..ach ty zrcadla

• Citovat
  • Upravit
lylyana
5.10.13 17:01

Právě, že chápu, ale máme všechno už za sebou a nemluvím mu do toho. Kompromisů už bylo dost, dělám je každý den a taky už mám právo říct, dost-už mě to nabaví. Je tady spousta lidí co mají pravdu a taky jsem udělala spoustu chyb taky proto možná, že jsem jen člověk. Prostě my jak řečeno nextky jsme samé špatné a všechny exky jsou dokonalé, ale víte co já mám taky právo žít můj život nebo ne??? Nečekala jsem, že se budu s jeho dcerou kamarádit nebo mě bude mít ráda, ale nečekala jsem ani takovou nenávist. Nesetkala jsem se s tím nikdy, v mém okolí děti chodí k otcům bez nenávisti k novým partnerům jen tak prostě je berou a chodí hlavně za tím tátou. Ať mi nikdo neříká, že je to jen tím dítětem…Prostě ať je to tak nebo tak skoro po pěti letech je to tak jak to je a otec se s dcerou nevídá a vinu na tom mají určitě všichni a určitě i já-že vůbec jsem :)

• Citovat
  • Upravit
lylyana
5.10.13 17:13

@Táta Pavel asi tak nějak dík, že taky jen nekritizujete. Psychologie v knížce a v praxi se dost liší…Chyby jsme taky určitě udělali, přítel si nevěděl rady a tak jsem se jen snažila mu pomoct-chyba, ale ať tak nebo tak konec by byl stejný. On nechtěl skákat jak dcera píská, nechtěla mě, tak jsme řešili možnost, že spolu nebudeme a chtěla jsem ustoupit a rozejít se a tak je to takhle. Přítel by musel zřejmě být sám…

• Citovat
  • Upravit
2745
7.10.13 13:53

...

@Táta Pavel píše:
Jako sorry, ale nemá proč tě štvát. Ten chlap je v sevření třech ženských, který mají navzájem každá s každou komplikovaný vztahy a každá navíc má tendenci toho chlapa řídit podle svých představ. Ono je dost možné, že se s tím skutečně nic dělat nedá, než to nechat a neřešit. Zvlášť pokud se už nějakou dobu různí účastníci to řešit snažili.

No, proč mě štve je jedna věc, ale faktem je, že vztah toho chlapíka s dcerou není tématem diskuse. Tím je spíš bezmoc ze strany Lyliany, ten její prožitek toho, že už je všechno vyzkoušeno, nic nezafungovalo a ona neví, kudy kam…
Tomu se tedy věnujme…
 Ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lylyana
7.10.13 19:27

@katalyzator děkuji… Myslela jsem taky na ty exky tady, které mě úplně odsoudily, že se pletu do něčeho do čeho mi nic není a, že nejsem pokorná. Co je na tom chtít mít rodinu, když rozpad přítele rodiny není moje vina!!! Nečekala jsem žádnou lásku od jeho dcery ani jsem jí nechtěla vychovávat. Je to tak jak jste napsal vše vyzkoušeno, ale není mi to jedno mrzí mě to kvůli příteli i dceři.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML