Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lylyana píše:
Už jsem dokonce chtěla věřit jedné exce, která psala, že rodina už být nemůžeme…taky chyba my jsme nová rodina, i když bez druhé dcery…
jak to myslíte?
Ano bez druhé dcery… asi ano chybí, taky jsem se na ní těšila…minulý rok jsem jí sama v jejím pokoji montovala psací stůl a židli-přítel už ani nechtěl abych to kupovala a s mojí dcerou jsme vybraly gauč…posílali jsme jí s přítelem fotky pokojíčku…nezájem…
..až jednou dospěje k závěru-dcera, že nejsem ta špatná jak jí říkají a přijde, tak jí určitě nevyhodím… ![]()
Napadlo mě ještě pár věcí k tomu… chcete-li tedy o tom ještě psát.
Třeba teď, koho myslíte tou druhou stranou vlastně? dceru, otce, matku?
Ale můžeme toho i nechat, řekněte sei.
..myslím matku dcery, dcera musí poslouchat a kdyby jí matka vysvětlila situaci, tak věřím, že by všechno fungovalo… Otec se snažil dost, to taky vydržel dost dlouho…
Hm… vypadá to, že Vy dva se snažíte… ale výsledek se nějak nedostavuje…
Mimochodem, zaznamenal jsem dost podobnou diskusi na serveru stridavka_cz
Je to v sekci:
Obsah fóra ‹ Střídavá a společná péče ‹ Fungování střídavé ‹ péče Střídavá péče po 3 letech a puberťák…zkušenosti
tam ta situace je trošku jiná, ale téma podobné, a jedna z dam dost rozumná
@lylyana píše:
Už jsem dokonce chtěla věřit jedné exce, která psala, že rodina už být nemůžeme…taky chyba my jsme nová rodina, i když bez druhé dcery…
Pokud jsi tím myslela tento můj výrok,
@Lomikára píše: …Jakoby vůbec nechápaly, že úplná rodina ve smyslu uzavřená, už nikdy nebudou. Vždy půjde o otevřené společenství, kam děti přicházejí a odcházejí a vždy budou ty děti spojené i s těmi druhými rodiči a jimi ovlivněné…
pak se nemohu neohradit proti takové dezinterpretaci.
![]()
Pokud jsi tím myslela něco a někoho jiného, je tento příspěvek samozřejmě bezpředmětný a beru ho zpět.
Já jsem si říkala, co tě vede právě k tomuto způsobu vedení dialogu… Jestli si tu třeba trénuješ na budoucí terapeutickou praxi, či co… a ejhle, už se to vybarvuje…
@katalyzator píše:
Mimochodem, zaznamenal jsem dost podobnou diskusi na serveru stridavka_cz
Je to v sekci:
Obsah fóra ‹ Střídavá a společná péče ‹ Fungování střídavé ‹ péče Střídavá péče po 3 letech a puberťák…zkušenosti
tam ta situace je trošku jiná, ale téma podobné, a jedna z dam dost rozumná