Negativní ovlivňování dětí po rozvodu bývalou ženou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lylyana
4.10.13 13:22

Pokud má matka s dítětem pevný vztah, tak se nemusí bát, že by dítě u tatínka a nové partnerky zůstalo.

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
4.10.13 13:22
@lylyana píše:
@stazinka09 jo jasně to taky moc dobře vím… Vyhovuje nebo nevyhovuje to se nedá říct, mě je to teď už jedno jen jsem se snažila aby přítel měl kontakt s dcerou a obrátilo se to v můj neprospěch, po tom co řekla u soudu nedávno, tak jsem přestala příteli cokoli říkat-neustálé napiš jí je to přece tvoje dcera zavolej jí, i když ti to nebere. Už vím, že mě nenávidí a ani jí už u nás nechci s takovou morálkou. Nepřítel se jeho bejvalka udělala sama a já to tak neberu spíš já si připadám, že jsem její nepřítel. Ona nám to vlastně usnadnila a je jí jedno, že to odnáší holka. My se fakt snažili a už to trvá dlouho a nebaví nás to. Jak jsem psala z naší strany byla vstříctnost dostatečná a pak už by jsme byli za blbce a nevím zda by si ty nechala ze sebe blbce dělat. Určitě nejsem dokonalá, ale přítele dceru jsem měla ráda a to upřímně a musela jsem jí vysvětlit, že je normální něco druhýmu koupit jen tak pro radost a neznamená to že si jí chci kupovat. Podle toho co jsi mi napsala tak ty máš děti a dáváš je otci, kde je taky přítelkyně a tak aby jsi věděla, tak my v uvozovkách nevlastní matky nejsme všechny svině!!!Tak si připusť, že to můžeme myslet úplně normálně s tvým dítětem dobře :) :)

moje dítě zatím nevlastní matku nemá, žádná do toho nechce jít, možná kvůli její morálce. :roll:, dítě k otci jezdí a o prázdninách má střídavku, ale jsem taky negativistická ex, co manipuluje a brání kontaktu. Asi Tě to udiví, ale jsem i exmacecha. Já prostě mám víc pochopení pro puberťáka než pro dospělou ženskou, která má problém trávit jeden víkend v měsíci vlastním programem. A až budu chtít vděčnost, tak si vezmu pejska z útulku, projekt dítě (jedno jestli vlastní nebo nevlastní) je strašně nevděčnej…

• Citovat
  • Upravit
lylyana
4.10.13 13:31

@stazinka09 jo myslela jsem si to…mám puberťáka taky a mám i psa a taky pochopení. Nejde o víkend sama jde o to, že ona nechtěla. Je pravda, kdybych tušila, že budou takové problémy, tak bych do toho nešla. Tady jsem se chtěla jen podělit o pocity, protože studuji psychologii a chtěla bych víc pochopit lidi, kteří manipulují…nechápu je

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
4.10.13 15:46
@lylyana píše:
@stazinka09 jo myslela jsem si to…mám puberťáka taky a mám i psa a taky pochopení. Nejde o víkend sama jde o to, že ona nechtěla. Je pravda, kdybych tušila, že budou takové problémy, tak bych do toho nešla. Tady jsem se chtěla jen podělit o pocity, protože studuji psychologii a chtěla bych víc pochopit lidi, kteří manipulují…nechápu je

no jestli je to s tou manipulací jako s tvojí dedukcí o mých rodinných poměrech, tak už není o čem moc diskutovat

jinak k pochopení je potřeba zvídavosti, takže pořadí je otázka, odpověď, ty se moc neptáš v týhle diskuzi a otázky docela zabíjíš…jako by se vlastně ani ptát nepotřebovala, matrice je už připravená

co se týče studia psychologie tak kapitola sebereflexe, role, pozice, statut už přišla na řadu? To je zajímavá část psychologie a kapitoly z té vývojové jakbysmet…

jinak pro mě byla tahle diskuze inspirující v tom, že jsem si včer pouštěla kapely svojí pre-,pubescence a postpubescence - díky no, zkušenost je nepřenosná, to je fakt

no já to vnínmala tak, že jsi si přišla do týhle diskuze postěžovat, jak to máš těžký…no a úplně jsi nenašla to chápající ucho, jen snad táta Pavel :D

co se týče pocitů, tak mě je strašně líto tý 14letý holky, to fakt nevyhrála s rodičema, držím jí palce

• Citovat
  • Upravit
2133
4.10.13 16:22
@lylyana píše:
Pokud má matka k dětem pevný vztah, tak se nemusí bát, že by dítě u tatínka a nové partnerky zůstalo.

Tak s timhle nemuzu nez souhlasit. Krasne receno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lylyana
4.10.13 16:23

@stazinka09 hmm dobrý, taky by jsem od opačné role nic jiného nečekala. Jen oponuješ a ano čekala jsem pochopení a radu, ale dostala jsem jen to co dávno už vím. Nechápu jen tu dedukci o tvých rodinných poměrů? Tak pěkně jak ty se do mě navážíš jsem já nic o tobě neuváděla…jinak (sebereflexe, role, pozice, statut ) mám nastudovaný už dávno. Taky je tam třeba rozum, mysl, poznání a inteligence. Hlavně to je asi jedno, tak nereaguj na mé příspěvky pokud to vnímáš takhle. Ano chtěla bych chápající ucho takový to co má stejný problém a ne negativistku těch je dost a těch co kritizují taky. Tak mi buď normálně poraď jak se s tím srovnat, protože řešení není nebo na moje příspěvky nereaguj. Nejsem dokonalá to vím moc dobře, ale není mi ani 20 ani 30, ale už 40 a ty mě neznáš, tak prosím bez té arogance. :(

• Citovat
  • Upravit
lylyana
4.10.13 16:33

@esterka03 děkuji…moc dobře to vím, dítě má právo na oba rodiče.

• Citovat
  • Upravit
56334
4.10.13 17:31

Jsem ex macecha a nyni nove samozivitelka.znam oba tabory. a nechapu, kde se v novych partnerkach bere ta drzost si myslet, ze jsou nejen lepsi partnerky, ale snad I lepsi matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
4.10.13 17:35

A n apisu jen tohle. z normalni rodiny muz odesel, po mesici vztahu slecna otehotnela. pul roku deti neznal, nezajem, a ted ma mimino a dela, ze se nic nedeje.deti tam moc nechteji, samozrejme moje vina..ksakru, to toho chlapa ani nenapadne, ze deti maji rozum? ze jeho reci deti ja Vas neopustim jsou trapne? na otazku deti kam jede odpovida jako vzdycky, jako vzdycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
4.10.13 17:42
@lylyana píše:
@stazinka09 hmm dobrý, taky by jsem od opačné role nic jiného nečekala. Jen oponuješ a ano čekala jsem pochopení a radu, ale dostala jsem jen to co dávno už vím. Nechápu jen tu dedukci o tvých rodinných poměrů? Tak pěkně jak ty se do mě navážíš jsem já nic o tobě neuváděla…jinak (sebereflexe, role, pozice, statut ) mám nastudovaný už dávno. Taky je tam třeba rozum, mysl, poznání a inteligence. Hlavně to je asi jedno, tak nereaguj na mé příspěvky pokud to vnímáš takhle. Ano chtěla bych chápající ucho takový to co má stejný problém a ne negativistku těch je dost a těch co kritizují taky. Tak mi buď normálně poraď jak se s tím srovnat, protože řešení není nebo na moje příspěvky nereaguj. Nejsem dokonalá to vím moc dobře, ale není mi ani 20 ani 30, ale už 40 a ty mě neznáš, tak prosím bez té arogance. :(

napíšu Ti naposled a opakovaně, že jsem zažila obě role ex i macecha. Taky mi není ani 20 ani 30 rady už jsem psala, nelíbily se Ti, protože se Ti nehodily celkem pochopitelně. Mohla bych Tě chytat za slovo a citovat z Tvých příspěvků. Obě víme, že by to byla zbytečná práce. Jen chci podotknout, že jsi na veřejném diskuzním fóru nikoliv v podpůrné psychoterapeutické skupině. Nepřísluší Ti moderovat cizí diskuzi.

Ať se daří :kytka:

• Citovat
  • Upravit
sissi79
4.10.13 18:10

Znám tohle ze svýho dětství :( Kdykoliv jsem jela za tátou bylo doma peklo a ani klika u dveří se mnou nemluvila. Ve finále jsem pak nechtěla ani k mámě kterou zajímal jen šek s výživným ani k tátovi kvuli scénám. Když bylo léto a tata mně vzal k moři muselo to být v největší tichosti aby to nepřekazila což se jí jednou povedlo.. Dnes mám své děti ale neodpustila jsem ji to krásné dětství. Řekla bych ex že i oni vyrostou a závisí i na ni jakou budou mít vzpomínku. Známej něco podobnýho řešil přes dětského psychologa, protože malá to nedávala. Mimo jiné v rozsudku o svěření do péče je že dítě musí být připravené na setkàní i psychicky a ona by na to měla dbàt.

Jinak je zralá na ránu :cert:

• Citovat
  • Upravit
lylyana
4.10.13 21:18

@stazinka09 asi tak nějak je to jen diskuze, přeji to samé :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
lylyana
4.10.13 21:25

@sissi79 myslíme, že tak je i u nás, my už jen počkáme až na to holka příjde sama.

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
5.10.13 09:50

Ach jo, holky, ani spolu se nedokážete shodnout, v podobném věku, s podobnými zkušenostmi, dokonce některé i s podobně nastudovanou teorií. A jak se v tom má zorientovat puberťačka - jasně že zvolí cestu nejmenšího odporu. Ona to musí ještě pár let přežít a zachovat si duševní zdraví, v čemž jí ani jeden ze zainteresovaných dospělých ale vůbec nepomáháte. Au.
Lylyano, zkus jednu věc, hoď se mentálně do myšlení té holky, pak na chvíli do myšlení tvého muže, pak na chvíli do myšlení maminky. A teď si dej prožitky všech 4 (včetně tebe) vedle sebe a popřemýšlejm kudy z toho vede cesta nezávisle na tom, z čího pohledu se na to budeš dívat. Pravděpodobně cestu nenajdeš, ona možná ani neexistuje. Pak je asi potřeba si říct, co je pro tebe osobně nejdůležitější, a to hájit. Ale ne tím typicky ženským způsobem (aspoň z mé zkušenosti ženy hodně často jednají tak, že jdou přesně proti tomu, čeho chtějí dosáhnout, emoce je strhnou k rozbití toho, co chtějí).

• Citovat
  • Upravit
56334
5.10.13 10:50

Lylyano, uz jen to jak pises holka, mam z toho nejak husi kuzi. Dovedes pochopit, ze proste to je cizi dite a nemusi, proste te nemusi mit rado a mit s tebou vztah.Ja vychovala muzi dceru, 12 let… a je jina. Proste to neni moje krev, s myma detma si sednu uplne krasne, rikame stejne veci. tady ne. Navic jeji mama ji ockovala, ale hnusne. Do toho si ji nebrala, nic. Takze ted, I kdyz tata mych deti odesel, drzim se. V duchu si o slecne myslim sve, ale radsi nemluvim vubec. Jsou situace, kdy se mi chce zvracet, ale proste drzim hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí