Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lylyana píše:
No nebráním se ani kritice a nebojte se taky jsem hledala chyby u sebe…neudělala jsem holce nic špatného a mamka měla možná strach co kdyby mě třeba holka měla ráda, co kdyby k nám chodila ráda??? Ať je tak či tak udělali jsme toho dost, ale jak jsem už psala za idioty se nám fakt už nechtělo být… a pak je tady druhá strana, které to je asi jedno, ale my už nebojujeme ani u soudu netrvá přítel na pravidelném styku, který chce jen s ním…
a soudí se tedy rodiče o co a PROČ, když je to jedno???
@lylyana píše:
Nechápu manipulaci, protože jediný kdo to odnesl je právě dcera. Mimochodem jí bylo 9, když jsme se poznali a on byl skoro 2 roky rozvedený kdy ona mu zahýbala a pak s jedním otěhotněla a odešla k němu. Na začátku k nám chodila, i když první den se tvářila jako kakabus, ale pak byla v poho…konec nastal, když byla o víkendu u nás spokojená…
takže děvče má ještě polorodného sourozence od matky? a matka tedy má další partnerský vztah? nebo jo to jinak???
@lylyana píše:
Nechápu manipulaci, protože jediný kdo to odnesl je právě dcera. Mimochodem jí bylo 9, když jsme se poznali a on byl skoro 2 roky rozvedený kdy ona mu zahýbala a pak s jedním otěhotněla a odešla k němu. Na začátku k nám chodila, i když první den se tvářila jako kakabus, ale pak byla v poho…konec nastal, když byla o víkendu u nás spokojená…
a konkrétně o té manipulaci víš co??? tady si popsala děj, co bylo, jak bylo a pak bylo? ta manipulace???
@stazinka09 píše:Jsem přesvědčen, že k pochopení té manipulace lze dojít právě přes pochopení té nepříjemnosti, přes pochopení, jakou roli v tom celém hraje lyliana (14-ka se vymezuje právě proti ní, byť důvody neznáme, a o manipulaci Ex se můžeme jenom domejšlet, jistě v tom bude obava z opuštění apod., ale to jsme jenom u spekulací).
možná, jo. Lyliana, ale psala že by ráda pochopila manipulaci, kterou provádí matka na dceři jejího partnera, takže tohle ta „nepříjemnost“ je o ní a to není ten důvod proč vyhledala a zapojila se do téhle diskuze
@lylyana píše:
No nebráním se ani kritice …neudělala jsem holce nic špatného a mamka měla možná strach co kdyby mě třeba holka měla ráda, co kdyby k nám chodila ráda??? …
@stazinka09 právě, že bylo všechno normální a z ničeho nic mě začala nesnášet..
Má vztah a proto se divím a nechápu, nikdo dceru k ničemu nenutil a nákupy i se mnou jsou-byly problém…
No, rady jsou jistě důležitý, ale důležitější je, co se mezitím odehrálo. Nějaké změny?
…docela síla, tolik nenávisti…