Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malaga píše:
Zakladatelko, asi to nemáš se svým mužem jednoduché, ale popravdě - mne by zajímala i jeho verze, jak to vidí on.
Tohle přece jsou dlouhodobější záležitosti, to není nic, co by mu asi začilo vadit až teď ne?
Ne. Jen nějak oba mylně neustále doufáme, že ten druhý změní názor, že situace se změní, až… no, potkali se u Kolína dva, kteří nemůžou být více jiní. Leda že já bych byla pokřtěná praktikující Eskymačka a on černý bratranec bin Ládina.
Faktem ale je, že já takhle ztratila řadu kamarádek. V tom našem vnitřím konfliktu tady se názorově daly na stranu mého muže.
@Anonymní píše:
Faktem ale je, že já takhle ztratila řadu kamarádek. V tom našem vnitřím konfliktu tady se názorově daly na stranu mého muže.
on jim to vyprávěl?
@ivunak píše:
Možná ho to vytáčí dýl. Ale pokud jsem to správně pochopila, tak teď vyvolal prudší hádku na základě nějaké poznámky jeho matky. A tak by to nikdy být nemělo. A to zakladatelku asi vytočilo. Chlap by, pokud se ožení, měl stát při své ženě a pokud to tak není, tak je něco špatně.
No, špatně je to, že nejsem tak výkoná jako matinka, a že matinka tak zcela neschvaluje moje chování a názory, atd. Že už příliš dlouho se mě proti své rodině zastával navzdory tomu, že s mámou vlastně souhlasí. že asi vlastně pravda je - že jsem líná, nepořádná, neschopná, sobecká, zlá, nevychovaná… co ještě?
@kjhui píše:
on jim to vyprávěl?
No, já zhroucená a těžce deprimovaná uprostřed šíleného brajglu (uznávám) a malých dětí, nesutále si stěžujíc na těžký život matky, proti vysmátému, sympatickému a vyrovnanému muži, který bohužel má doma tu podrážděnou pul*nu, proto prostě musí pryč, mezi lidi, a který s ní skutečně flirtuje nebo si to jen namlouvá?
@ivunak píše:
A neměl by se léčit s hlavou?
Ne, teď vážně, prostě ho setři, ať jde uklidit co mu vadí a dá pokoj.
Nedá. Věř tomu, že nedá. Kdyby to bylo takhle jednoduché…
@Anonymní píše:
No, špatně je to, že nejsem tak výkoná jako matinka, a že matinka tak zcela neschvaluje moje chování a názory, atd. Že už příliš dlouho se mě proti své rodině zastával navzdory tomu, že s mámou vlastně souhlasí. že asi vlastně pravda je - že jsem líná, nepořádná, neschopná, sobecká, zlá, nevychovaná… co ještě?
A proč by měla být jeho matka tvůj vzor? Každý jsme přece jiný a nikdo není dokonalý, ani jeho matka. Má zase jiné nedostatky oproti tobě!
Hlavně zůstaň svá, takovou si tě bral a měl s tebou děti. Pokud chtěl mít doma matku, neměl se ženit s tebou.
Možná trošku blbý dotaz ale co s tím hodláš dělat? vypovídání se tady asi k ničemu nebude. Na co se sama cítíš? Na nějakou poradnu třeba? Nebo dokonce odchod? Jak dlouho to takhle chcete táhnout dál?
Podle toho co jsi psala tak je pan manžel zvyklej na drsný chování, tak holt drsně reaguj, podle vzoru jeho slavné máti! To by mu vyhovovalo? A co on s tím hodlá dělat? zdá se mi, že to oba necháváte vyhnít a zlobíte se jeden na druhého, že to ještě nevzdal.. ![]()
@Anonymní píše:
Nedá. Věř tomu, že nedá. Kdyby to bylo takhle jednoduché…
Podívej, pokud v tom budeš důsledná, tak ho to přestane bavit. Přece se říká, že 100 x nic i vola umoří ![]()
Ale pokud bude vědět, že abys měla klid půjdeš a uděláš, co se mu nezdá, tak ti ten pokoj nedá. Pokud jeho blbý poznámky s tebou nehnou, ani kdyby lezl po čtyřech, tak se dál ztrapňovat nebude. Věř tomu.
Mám známou, které manžel taky radil co a jak má dělat, jak umývat podlahy, nádobí, na jakém stupni sporáku vařit apod. A víš jak to dopadlo? Manžel myje podlahy i nádobí. A bylo mu řečeno, že pokud ještě bude mít připomínky k dalším věcem, tak je od zítřka dělá on. Fakt to zabralo.. ![]()
@ivunak píše:
Podívej, pokud v tom budeš důsledná, tak ho to přestane bavit. Přece se říká, že 100 x nic i vola umoří
Ale pokud bude vědět, že abys měla klid půjdeš a uděláš, co se mu nezdá, tak ti ten pokoj nedá. Pokud jeho blbý poznámky s tebou nehnou, ani kdyby lezl po čtyřech, tak se dál ztrapňovat nebude. Věř tomu.
Mám známou, které manžel taky radil co a jak má dělat, jak umývat podlahy, nádobí, na jakém stupni sporáku vařit apod. A víš jak to dopadlo? Manžel myje podlahy i nádobí. A bylo mu řečeno, že pokud ještě bude mít připomínky k dalším věcem, tak je od zítřka dělá on. Fakt to zabralo..
Jeden takovej konflikt jsem už nechala vygradovat. Nebudu psát, co se stalo, nechápaly byste (a asi právem), proč v takovém vztahu setrvávám. ostatně, to je ta otázka za milion, já taky dost dobře nevím. Ale nezabralo to. Věř tomu. Jen jsem si pak připadala jako ještě větší než největší ho*no vedle těch ostatních, ve kterejch si tu hnípám - když nic nedělám.
@evick2 píše:
Možná trošku blbý dotaz ale co s tím hodláš dělat? vypovídání se tady asi k ničemu nebude. Na co se sama cítíš? Na nějakou poradnu třeba? Nebo dokonce odchod? Jak dlouho to takhle chcete táhnout dál?
Podle toho co jsi psala tak je pan manžel zvyklej na drsný chování, tak holt drsně reaguj, podle vzoru jeho slavné máti! To by mu vyhovovalo? A co on s tím hodlá dělat? zdá se mi, že to oba necháváte vyhnít a zlobíte se jeden na druhého, že to ještě nevzdal..
To není blbej dotaz, ale dotaz na místě. průšvih je, že nemám odpověď. Já nevím.
U psychologa jsem byla, v poradně taky. Výsledek byl, že jsem normální (psychicky jsem se zhroutila a nebyla si sama tak sebou úplně jistá, jestli fakt neblbnu a není to všechno moje vina), naopak že můj muž bude zřejmě magor… ale moc mi tato informnace ve vztahu nepomohla. No, výsledek by vlastně jeden byl. Od tý doby co mě nezabije, to mě posílí.
@Anonymní píše:
Jeden takovej konflikt jsem už nechala vygradovat. Nebudu psát, co se stalo, nechápaly byste (a asi právem), proč v takovém vztahu setrvávám. ostatně, to je ta otázka za milion, já taky dost dobře nevím. Ale nezabralo to. Věř tomu. Jen jsem si pak připadala jako ještě větší než největší ho*no vedle těch ostatních, ve kterejch si tu hnípám - když nic nedělám.
No tak pak už zbývá zvážit, jestli ti takový vztah, kdy budeš mít pořád jenom o sobě pochybnosti a výčitky stojí za to. ![]()
Vzhledem k tomu, že s tebou ale jedná drsně a celá jejich rodina je taková, tak bych si v jednání s ním servítky taky nebrala.
@Anonymní píše:
To není blbej dotaz, ale dotaz na místě. průšvih je, že nemám odpověď. Já nevím.U psychologa jsem byla, v poradně taky. Výsledek byl, že jsem normální (psychicky jsem se zhroutila a nebyla si sama tak sebou úplně jistá, jestli fakt neblbnu a není to všechno moje vina), naopak že můj muž bude zřejmě magor… ale moc mi tato informnace ve vztahu nepomohla. No, výsledek by vlastně jeden byl. Od tý doby co mě nezabije, to mě posílí.
já právě myslela nějakou poradnu pro oba, ty mi příjdeš jako každý „normálně nenormální“
každý máme chyby a taky dobré stránky. Já třeba sama za sebe vím, že se mnou by spousta chlapů nevydrželo a někdy je muž až svatej co se mnou zkusí.
Na druhou stranu on taky není bez chyby a málokterá by zas rozdýchala jeho
Takže si sednem, jak se říká jako pr.el na hrnec.
Tvůj muž tě musel slušně vydeptat, když jsi se složila a všechnu vinu brala na sebe
Třeba by se i jemu otevřeli oči a ty bys zjistila jak s ním jednat, já se svojí výbušností už bych musela sedět v kriminále ![]()
@Anonymní píše:
tak to zní jako začátek konce ![]()
a jaké varianty jsou ve hře? a) sklapnout a poslouchat b) odejít a zůstat normální, ale sama c)..?
btw. kolik je dětem? jen tak orientačně.. 0-5, 5-10, 10+..?
Neznám ani zakladatelku, ani jejího manžela. Vypadá to, že prostě jsou nekompatibilní a časem se to zřejmě zhoršuje, ani jeden nechce ustoupit a manžel je podporován ještě svojí matkou…tím, že máte děti se to komplikuje. Zakladatelka za vše nemůže to určitě ne, vždy jsou na to dva, ale nějak mi nesedí, že by psycholog řekl o jejím muži, že je magor, když by ho znal jen ze zakladatelčina vyprávění…