Nejsem hrdá, že jsem Čech

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
74217
14.4.22 23:05

@korneli
Práce šlechtí a obohacuje. Buď ráda, že taky patříš mezi zdravé. Máš, kde bydlet. Nelítají ti různé rakety a střely nad hlavou. Může být mnohem hůř, než si ty myslíš.

• načítám...
36504
14.4.22 23:10
@korneli píše:
Fiala se chce ukázat jak je dobrej, ale na obyčejný lidi tady v naší zemi kašle. Nejraději by nás prodal, myslí jen na sebe.
Já zaměstnaná jsem, pracovala jsem i v době mateřské, abychom to utahli a neskončily na ulici. Máme hypotéku, jinak bychom neměly kde bydlet a tak chodíme do práce a platíme a platíme abychom využily. Už jen čekám, kdy zase budeme platit u lékařů a zvednou nám daně a všechno co se děje zaplatíme z našich peněz. Stát to platit všechno nebude, oberou zas jen obyčejné lidi a důchodce.

Tak starat se o sebe a vydělávat si na svůj život je snad normální. Jistá spoluúčast, i těch blbých 30 Kč u lékaře je výchovná, polovina národa je tlustá jak vepři, hulí, pijí, trpí civilizačními chorobami nezdravého životního stylu.Co pořád čekáš, že Ti stát ( potažmo my všichni) bude něco cpát a dotovat. I tak jsme jeden z nejsociálnějších států ( rodičovská délkou i výškou, platba za státní pojištěnce, dotace všeho možného. Důchodci mají své jisté. Kam do zahraničí jsi vůbec vystrčila nos, abys mohla kafrat, jak se tu máme špatně? Předpokládám, že nikam.

• načítám...
9085
14.4.22 23:13

Mj. byla tu nějak řeč o platbách do EU
takže zde, to pro toho člověka, co tu pořád mele s…
 https://www.mfcr.cz/…ololet-39111

• načítám...
2436
14.4.22 23:26
@korneli píše:
Jak jsem napsala v nadpise.. Myslím, že jako Čech, bydlící ve své zemi, státě, nemám přednost vůbec v ničem. Za poslední dobu co se kolem děje. Nejprve covid, pak válka Ukrajiny..
Cítíte to taky tak jako já? Objednám se k lékaři, čekací doba 3/4 roku, když o něco žádám, nemám nárok ať si klidně najdu dvě zaměstnání, když žiju od výplaty k výplatě.. Kam dát své děti když školky neberou k vůli plnosti, jsem také v minulosti řešila.. Nikoho to nezajímá. Ale když přijdou sem cizinci, nemají kde bydlet, co jíst, stát jim pomůže. Jako chápu nějakou pomoc, ale jak se to bude dělat, až těch lidí přijde sem nějaký ten milion, dva.. Či i víc. Nebude co jíst, bude draho, obyčejní lidi to sotva táhnou a můžou mít finanční problémy, nebudou mít na placení domovů atd.. To pak ukončí ti lidi na ulici? Kdo pomůže Čechům, co tu bydlí několik let? Co bude, co nás čeká a naše děti?
Je mi z toho ouzko a smutno.
Osobně v práci mám nárok na pracovní oděv až po zkušební době, na boty jsem čekala půl roku. Přijdou Ukrajinci a hned první den mají pracovní oblečení první den a boty na druhý den a pro ostatní české zaměstnance obuv není, musí si počkat. Prostě už mi přijde, že na Čechům nikomu nezáleží a hažou nás za hlavu.
Nic ukrajincum nezávidím, mají to těžké, ale proč je každý upřednostňuje? Aby nás ještě nakonec nesesadily z lepších pracovních pozic a my budeme dělat jen tu nejhorší práci. Protože špinavou práci nechtějí.

Víš, lidi jako ty, bez pořádného vzdělání a beze snahy svůj život vlastními silami vylepšit, budou vždy nespokojení a bez vyhlídek na lepší životní úroveň. A lidé jako ty si vždy najdou nějakého viníka, ať je to třeba vláda, lidé postižení válkou nebo x dalších výmluv, proč se ti v životě nedaří. Tak to prostě je a vždyky bude.

• načítám...
20905
14.4.22 23:34
@korneli píše:
Fiala se chce ukázat jak je dobrej, ale na obyčejný lidi tady v naší zemi kašle. Nejraději by nás prodal, myslí jen na sebe.
Já zaměstnaná jsem, pracovala jsem i v době mateřské, abychom to utahli a neskončily na ulici. Máme hypotéku, jinak bychom neměly kde bydlet a tak chodíme do práce a platíme a platíme abychom využily. Už jen čekám, kdy zase budeme platit u lékařů a zvednou nám daně a všechno co se děje zaplatíme z našich peněz. Stát to platit všechno nebude, oberou zas jen obyčejné lidi a důchodce.

Ale to už fakt jen blbě provokuješ a rozdmýchávas nenávist, jelikož takto blbej fakt nemůže nikdo být. Mluvit o obirani důchodců, kterým se jen letos už 2× zvedal důchod a bude nejspíš ještě jednou na podzim? Každej důchodce dostal přidáno za rok víc, než dost pracujících za x let. :roll: o důchodce je postaráno více než dobře, o chudé jakbysmet díky dávkám, jediná fakt bita je střední třída.

• načítám...
12503
14.4.22 23:39

Omyl.

• načítám...
13040
14.4.22 23:41
@Prostě Vodnář píše:
Bývalo, už se to otočilo.

A kdy jako?? Od naseho vstupu jsme neustale cisty prijemce, loni to bylo nejakych 90 miliard, pokud se nepletu.

• načítám...
36504
14.4.22 23:47
@Cenarius píše:
Ale to už fakt jen blbě provokuješ a rozdmýchávas nenávist, jelikož takto blbej fakt nemůže nikdo být. Mluvit o obirani důchodců, kterým se jen letos už 2× zvedal důchod a bude nejspíš ještě jednou na podzim? Každej důchodce dostal přidáno za rok víc, než dost pracujících za x let. :roll: o důchodce je postaráno více než dobře, o chudé jakbysmet díky dávkám, jediná fakt bita je střední třída.

Přesně tak. Střední třída. Důchodci si navíc mohli za celý život našetřit, ne že ne. Úspory, majetek mají, velmi často bydlí ve vlastním z privatizace bytového fondu v 90.letech, mají slevy v dopravě, limity na doplatky léků. Do důchodu odcházeli daleko dříve než nyní. Pravidelnou valorizaci důchodu mají zajištěnou.

• načítám...
Prostě Vodnář
14.4.22 23:49
@větvička1 píše:
A kdy jako?? Od naseho vstupu jsme neustale cisty prijemce, loni to bylo nejakych 90 miliard, pokud se nepletu.

Pokud se na to budeme dívat pouze z finančního úhlu, tak pak ano.

• Upravit
9085
15.4.22 00:03
@Burj Chalifa píše:
Přesně tak. Střední třída. Důchodci si navíc mohli za celý život našetřit, ne že ne. Úspory, majetek mají, velmi často bydlí ve vlastním z privatizace bytového fondu v 90.letech, mají slevy v dopravě, limity na doplatky léků. Do důchodu odcházeli daleko dříve než nyní. Pravidelnou valorizaci důchodu mají zajištěnou.

Limit na doplatek na léky má každý, jen se liší
muži nyní odcházejí 63 let a 10 měsíců (takže jsou důchodci), takže to se už tolik neliší od těch 65 v budoucnu

• načítám...
ludmilaadamkova
15.4.22 00:09

https://m.youtube.com/watch?…
A du spat

Se nebudu rozčilovat

• Upravit
15332
15.4.22 00:15
@ludmilaadamkova píše:
@šklíbakočka já si počkám na udělané nehty a značkové obleceni

Prosim označ mě pod citací, já si to chci taky přečíst pak :pankac:

• načítám...
15332
15.4.22 00:19
@korneli píše:

A ty jsi lesba, že máš u těch sloves Y? Jako lesba by ses v Rusku moc dobře neměla, víš o tom? Jinak pokud jsi se blbě učila, tak asi moc hvězdnou kariéru mít nebudeš a budeš pracovat maximálně v pomocných manuálních profesích..

Příspěvek upraven 15.04.22 v 00:27

• načítám...
15332
15.4.22 00:26

Mam v práci na starost dva učně jeden je Němec a druhý je Afgánec..nikdo proti nemu v práci neceknul pul slova.. kluk je šťastný, ze žije, učim ho, je šikovný a platí Německu daně :palec:

• načítám...
26872
15.4.22 01:46
@Prostě Vodnář píše:
Aha a tak se válčí, tím se určitě stáhnou emise. Politika z mého pohledu je zbytečný přežitek. A kdyby se politikům zakázalo odesílat selfíčka, také by se dost ušetřilo. Historie už napsala, že vojáci ve válce znásilňují malé děti. Např. USA – Vietnam
  • načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová