Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148
23.9.14 22:19

Jsou nam tri mesice a uz ctrnact dni pridavam kasi Sinlac do UM na zahusteni. Vcera mel i rozmixovany banan a dudlik namoceny do presnidavkY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
24.9.14 10:31

@iva f
Náš na tom byl váhově stejně, taky kolem 4 kg. Blinká nám vždycky nějakou dobu míň a nějakou víc, po delším pozorování mi připadá, že vždycky, když si řekne o zvýšení dávky, tak zezačátku blinká a během asi týdne se to upraví a neblinká zas vůbec. A tak pořád dokola. Jestli to třeba nemáte podobně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
24.9.14 10:45

@Pe86 je to mozny. Ale taky mi prijde, ze kdyz nemuze dlouho usnout, jako dnes 3 hodiny, tak zacne brecet hladem. Dostane davku, kterou strasne rychle hlta, jako kdyz ma umrit hlady. A tu pak po chvili vyzvraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.18 13:33

Ahoj všichni,
předesílám, že jsem vyzkoušela snad vše, co se dalo, ale bohužel kojení se nakonec nezdařilo. Dokonce si myslím, že jsem s tím zkoušením měla přestat dřív, protože na konci jsem byla na pokraji svých psychických i fyzických sil a vedle mě křičelo vyhladovělé dítě, přesto se s tím těžko smiřuji a psychika stále pracuje…třeba kdybych vydržela déle…ze všech stran se na mě hrne, že kojit přece může každá, když chce :,( Ještě mi to chvíli potrvá něž to úplně zpracuji…
Ale k věci. V těhotenství jsem přečetla o kojení mnoho a taky vyslechla mnoho názorů. V určité věci se všichni shodují a to, že kojení je velmi důležité pro dobrý vztah matky a dítěte, že se tím vytváří i citové pouto. Proto se chci zeptat nekojících matek již odrostlých miminek, myslíte, že nekojení ovlivnilo vztah mezi vámi a vaším dítkem? :think:

• Citovat
  • Upravit
25136
27.2.18 13:36
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
předesílám, že jsem vyzkoušela snad vše, co se dalo, ale bohužel kojení se nakonec nezdařilo. Dokonce si myslím, že jsem s tím zkoušením měla přestat dřív, protože na konci jsem byla na pokraji svých psychických i fyzických sil a vedle mě křičelo vyhladovělé dítě, přesto se s tím těžko smiřuji a psychika stále pracuje…třeba kdybych vydržela déle…ze všech stran se na mě hrne, že kojit přece může každá, když chce :,( Ještě mi to chvíli potrvá něž to úplně zpracuji…
Ale k věci. V těhotenství jsem přečetla o kojení mnoho a taky vyslechla mnoho názorů. V určité věci se všichni shodují a to, že kojení je velmi důležité pro dobrý vztah matky a dítěte, že se tím vytváří i citové pouto. Proto se chci zeptat nekojících matek již odrostlých miminek, myslíte, že nekojení ovlivnilo vztah mezi vámi a vaším dítkem? :think:

Já jsem kojící matka, ale myslím si, že kojení není to nejdůležitější a že na tom nestojí vztah matka-dítě. A znám i dospělé lidi, co byly kojení a matka děs běs (v rodině).
Mám tři dcery, všechny kojené cca podobně dlouhou dobu. Jedna je mamánek, druhé jsem ukradená a třetí se zatím vybarvuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
27.2.18 13:38

Myslim, že ne. Kojila sem 2 měsíce pak sem přestala kuli depresím a užívání AD. A s dcerou sem se prostě mazlila i když pila mlíčko z lahve a mazlím stále dál. Je hodně nošená v šátku, spí se nou v posteli. A neustále jsem spolu v blízkém kontatku. Večer před spaním mě objímá a říká že mě miluje, má ráda atd… Jsou jí 2,5. Kojení určitě důležité je, a doufám, že syna budu moc kojit déle. Ale nemyslim si že to je to hlavní pro hezký vztah. Jsou mamky který kojí po třech hodinách a pak davaj do postýlky a dítka si třeba ani nevšimnou, pak samozřejmě jen kojení krásný vztah nevybuduje. Samozřejmě idealní je kojení a mazlení dohromady, ale když to nejde tak to nejde.

Příspěvek upraven 27.02.18 v 13:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
27.2.18 13:39
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
Ale k věci. V těhotenství jsem přečetla o kojení mnoho a taky vyslechla mnoho názorů. V určité věci se všichni shodují a to, že kojení je velmi důležité pro dobrý vztah matky a dítěte, že se tím vytváří i citové pouto. Proto se chci zeptat nekojících matek již odrostlých miminek, myslíte, že nekojení ovlivnilo vztah mezi vámi a vaším dítkem? :think:

Ja jsem teda 3mesice kojila, ale pro mě to byla krátká doba. Vztah to určitě neovlivní! Budování vztahu s dítětem není o kojení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26560
27.2.18 13:40

Moje babi nekojila ani jedno ze svych tri deti, a to i v dobe, kdyz zadne UM nebylo…vztah mezi ni a detma byl uzasny, neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.2.18 13:42
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,

staršího jsem kojila už od porodnice s dokrmem(Nutrilon) ve 4 týdnech se mi přestalo mléko dělat úplně.. vztah máme hezký - je mu 20 a žádné odcizení se nikdy nekonal.. vztah nedělá kojení, ale srdce 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
27.2.18 13:43

Já jsem nekojící mamka (prostě to nešlo, syn nedonošený, poprvé v náručí jsem ho držela až 12tý den po narození)a nemám pocit ze by to ovlivno vztah mezi mnou a synem, má ve mě jistotu a když mu je ovej tak volá mamika (maminka :mrgreen: )ale je spíš tatinkuv cecík, ale nekojenim to fakt nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
27.2.18 13:47

Nevěřím, ze by nekojene deti citove stradali, sem kojící, ale tohle ne. Me mama kojila do roka, dobry vztah moc tedy nemame, naopak manzel vyrost na sunaru a s mamkou maji moc hezky vztah :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
27.2.18 13:48

Vztah to urcite neovlivni.to je nesmysl.ja kojila prvni dite 10 dni druhe jen v porodnici. A mame nadherne vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8

Dceru jsem kojila asi 7 tydnu. A po tech 7mi tydnech jsem si konecne zacala uzivat, ze mam miminko. Bylo to pro me hrozne obdobi. Dceri letos bude 9 let a vztah je vic nez vyborny a nemocna je minimalne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35765

Kojila jsem dlouho, ale myslím, že nekojené děti nejsou o nic zásadního citově ochuzené.
Spíš je pro kojící dost omezující, že se od toho dítěte dost dlouho prakticky nehneš a přijdeš si jak chodící mlíkárna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
27.2.18 13:51

Taky se mi nezadarilo a nemám pocit ze to ma nejakej vliv. Kluk miluje i tátu a ani ten nekojil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová