Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
388
18.12.09 10:35

Pudli, já nekojila vůbec (ne že bych nechtěla, ale nesměla), měla jsem pocit méněcennosti. Teda hlavně kvůli ostatním matkám, který na mě koukaly skrz prsty. Malá UM snášela velmi dobře, krmila se po 3-4 hodinách a od třetího měsíce spala celou noc. Myslím, že nekojení jí neublížilo, teď to vypadá, že bude atopik a astmatik, ale to jsem já a její starší bratr taky, takže dr. říkala, že by se tomu nevyhla ani kojená.
Nějak mi uniklo proč malému sladíš vodu? Kvůli nějakým zdrav. potížím nebo to řekl dr.? Nemá pak pocit většího nasycení a nechce tolik mlíčka proto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
18.12.09 11:20

Ja ji budu sladit postupne min, ale chtela bych, aby se zavodnil a prestal curat zlute.
sladkou vodu davam naposledy max hodinu pred krmenim, je to glikopur, to je hned pryc z krve, naopak si myslim, ze po tom muze mit vetsi hlad.

tak jsme meli prvni neocate stolici - teda -jestli jsem predtim rikala, ze ma zelenou stolici, tak jsem nevedela, o cem mluvim :-)))

ale atop ma teda spis horsi. doufam a modlim se, aby to byl jen nejaky dobeh (toho, co mu udelalo krev ve stolici, at to bylo cokoliv) a ze se to vycisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
18.12.09 11:49

tak to jo. Ja totiž malé nesladila vůbec. Začala jsem až v roce a půl, protože jinak mi mlíko nepila. Drzim palce!! Uvidis bude lip. O deti se sice clověk bojí pořád, ale ty mimi jsou tak malinký…

Jo a zelenou stolici měla pořád, jedla Nutrilon a zelenou měla pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
22.12.09 08:58

Tak ma chudak uplne tuhe hovinko jak dospelak, dneska vytlacil zelenou tuzku. Vcera pil bajecne, jsem se radovala, od noci mi hazi bobek na pulku davky.

a v noci vstava 3× aby si pocucl 80 ml, chjo.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
22.12.09 10:52

Pudlí umpřímně? už fakt nevím co poradit, ale ráda bych povzbudila že se snad zlepší a rozbaští. A nebo brzy začnete s příkrmama.

Od nás z diskuse jedné mamince malý taky nepil moc mlíčko, po zavedení příkrmu k obědu už to sabotoval úplně, a tak dává víc jogurty a zatím je to prý v pohodě. Je akorát hubenější, ale něco málo přibývá. Prostě asi bude nejedlík a nemlíkovej :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
22.12.09 16:21

Tak holky, uz zase kaka krev !!!! tentokrat ma ale nejspis natrzenej zadecek - doufam. Dneska celej den kaka - po 5ti dnech. Po kazdem jidle strasne tlkACI A VYTKACUJE huste zelene hovinko. Pri poslednich dvou pokusech po dokakani sla kapicka krve (kakal mi v ruce). volala jsem na pohotovost, rikali, ze zatim no na chirurgii neni, ale ani mi nic neporadili. jsem mamila, jestli mam alespon zkusit glycerinovy cipek, rekli, ze muzu, ale moc si od toho neslibujou. Mozka koupim i lactulosu. kdyby tak vic vypil - asi mu ten neocate budu vic redit a sladit, tlustouckej je dost, snad nebude vadit, kdyz dostane min toho hustyho. dneska je totiz problem do nej neco vubec narvat, jak se napije, hed na nej jde tlaceni, i u toho vic bleje.

holky, ja bych taaak uz chtelka mit klid.
Uz si zase nadavam, ze mi vadi v noci 3× vstavat michat mliko… to mam dycky za to, ze si stezuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
22.12.09 21:35

PUdli určitě bude líp!!!!!

Kvůli kojení určitě ještě pár smutných chvil zažiješ, ale kojila jsi a dala mu dobrý začátek!!! Nemocný kvůli tomu že nekojíš určitě není....... Víš kolik já znám případů kdy je plně kojené dítko třeba do 2 let nemocné každý měsíc? Nemocné víc než ty co vyrostli na Um?

Stejně tak opačně - kojené co nebývá nemocné a na UM co je častěji nemocné -myslím že hrjí velkou roli geny, to co jsme jim daly v bříšku i prostředí :wink:

Mně Dr poradil - krmit opravdu po těch 3 klidně i 4 hodinách - střeva mají víc času to zpracovat což je pro děti s potíži lepší, nikdy nenutit vypít víc, nedávt dopíjet zbytky třeba po půl hodině......

Tvoje mlíčko se Rafánkovi přizpůsobilo, první mlíčko bylo vlastně na pití - místo vody či čaje a pak teprve jedl, takže když si vytáhl 150 mohlo být klidně 30 - 50 prostě jen pití a ne jídlo, navíc si musí zvyknout..... Um je jen jídlo a pořád stejné, kdežto mlíčko se měnípodle potřeb mininka, podle toho kdy si vzpomene papat, proto můžeš kojit třeba každou hodinu ale UM podat nesmíš tak často........

S tím kakáním je mi to moc líto,znám to u Zuzanky moc dobře, přesně jak píše, jen dojedla začala se kroutit, brečet, blinkat, tlačit ale od té doby co dáváme NAC a probiotika má krásně měkkou stoličku, kaká 1× z 2 dny, ale bez pláče, žádné koliky,žádné kroucení........ještě taky máme Baby Calm na prdíky a je fakt dobrej......

DR říkal že trvá minimálně 14 dní - 3 týdny než se dostaví efekt toho nového mlíčka, takže je dost možné že ted „dojíždí“ to co bylo a střeva bojují se špatnými mikroby, které se přemnoží když něco neumí trávit a navíc si musí zvykat zase na novou stravu........ potřebují si nastolit rovnováhu.....

Drž se!! Jo a bud v klidu, má sestra kojila plně a její malá měla obdobné problémy pomohl jim až Duphalac, to si prostě nevybereš.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
24.12.09 10:02

KDE JE TO SLIBOVANE SPANI CELOU NOC??????
dneska jsem flaskovali po 2 hod. JInak se nedal utisit. mezitim vraceni dudlicku.

nastesti se ted muzem stridat s manzelem, ale dneska asi pujdu na pul noci vedle, fakt uz se potrebuju vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
24.12.09 10:37

Ahoj holky, tak se k vám pomalu přidávám jako nekojící........ty co mě znají a trochu sledují, tak ví že od začátku se s kojením jen trápíme, ne že by bylo mlíčka málo, ale ta moje malá potvůrka prostě nechce s prsu pít. Jednu dobu jsme to řešili, že jsem kojila v polospánku, ale to užý teď na ní neplatí. Tak že momentálně je to tak, že přes den odstříkávám a krmím s láhve v noci si ona prso bere s chutí, tak já fakt nevím proč to dělá.
Doufám, že se k vám přidat mohu i když je zatím jen na MM. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
25.12.09 09:14

Katy jasně že se přidej, vítán je každý kdo má nějaké ať už malé problémy s kojením :mrgreen: Koukám že malé jsou 4 měsíce, to jsi to vydržela hodně dlouho,a le když máš dost mlíčka tak bych taky dávala z flašky. Neboj za chvíli přijdou příkrmy a pak už ti to nepřijde a nebudeš to řešit.

Nás příkrmy vyloženě vysvobodily, i když byla na UM tak pořád blinkala ale příkrmy baští s chutí cokoliv a hlavně velké porce :mrgreen: :mrgreen: TAkže mi konečně s jídlem dělá radost. :palec:

Užijte si vánoce a co nejmíň stresu, to platí hlavně pro tebe Pudli. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
25.12.09 16:13

Panuška jj, vydržely jsem si myslím dlouho, ale čím je starší, tak tím větší problém byl jí u prsu oblbnout, tak že jsem to vzdala a odstříkávám…zatím mlíčko stačí..........teda doufám že bude stačit, nějak hodně jí.
Ale je to fakt pakárna, psal jsem nejdené laktační poradkyni a nejedna mi řekla, že na mým místě by už kojení dávno vzdala, jen já stále bojovala a doufala že se malá umoudří, no bohužel neumoudřila, tak že je na láhvi a zatím je klid. :lol: Jen teda to odstříkávání je fakt opruz, ale když to mlíko mám, tak je mi líto jen tak nechat si ho stratit.

Pudlo, tak jak u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
25.12.09 19:53

Ahojky, taky mám problémy s kojením a od doby, co dokrmuju UM, tak i se zaraženýma prdíkama a zácpou..
Mám 7 týdnů starou holčičku a téměř od začátku dokrmuju UM, protože nepřibírala. Teď to tedy už vypadá spíš tak, že hlavně dokrmuju a kojím jen párkrát za den, protože i přes snahu to rozjet (velké množství tekutin, čaj pro kojící matky, homeopatika..) je to nyní tak, že mléka je den ode dne méně..
Jaké UM se vám osvědčilo právě na ty prdy? Mám zkušenosti s těmito:
Sunar - po každém krmení mi ho vyzvracela
Beba - zaražené prdíky a občas se tři dny nevykadila
Nutrilon - to samé co Beba
Hipp (doporučila mi ho doktorka kvůli probiotikům) - zaražené prdíky, kaká sice téměř každý den, ale ztěžka, občas musím dopomoct rourkou.
Už pomalu nevím, co zkoušet.. Při hledání na internetu jsem našla diskuzi, kde chválí babydream (prodává ho rossmann), prý je na toto nejlepší. Jenže tím, že je až podezřele laciný, se ho bojím použít. Máte s ním někdo zkušenosti? Stále váhám, jestli ho vyzkoušet. Na jednu stranu se bojím kvůli té ceně (800 g za 129 Kč), ale zase si říkám, že musí splňovat nějaké normy a tak by neměl být škodlivý. Navíc Nutrilon a podobné značky jsou drahé právě kvůli značce a reklamě, toto nemá být proč předražené.. Ale nevím, dcerka je maličká, bojím se, abych jí neublížila.. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
25.12.09 21:43

Katy máš můj obdiv fakt, myslím to upřímně, já když jsem s tím přestávala tak mlíčka moc nebylo tak cca na půl denní dávky, ale i tak jsem to postupně utlumovala, právě kvůli té pakarně. Navíc já tu půl dávku nasbírala za celý den a ne za jedno kojení takže na palici, člověk to ždímal a moc toho nebylo. Ale kdyby bylo víc taky bych odstříkávala.

Jani co se týče mlíček my máme nutrilon, malá blinká (ale to i po MM dělala a dělá dodnes takže asi slabý reflux) a na prdy taky trpěla. Ale dle mé zkušenosti to moc UM neovlivní. Zácpu asi jo ale prdíky spíš ne. Na zácpu doporučují Nutrilon Comfort je pro citlivé zažívání ale nemám s tím zkušenosti. Já zůstala u nutrilonu, nechtěla jsem to malé moc střídat, dokud byla malá. No a pak jsem přišla na zdroj polského Bebilonu na mmb (což je stejný jako nutrilon) a vychází mě skoro o 90 Kč na krabici levněji. Takže spokojenost.

Na prdíky spíš doporučuju vyzkoušet kapičky, masírování apod. Na zácpu bych asi zkusila dávat čajík. Už takhle malé děti ho můžou a jestli dáváš UM flaškou tak to neva.

Držím palce ať se to brzy upraví. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
25.12.09 23:59

Ahoj holky, doufám, že nevadí, že se přidávám až na 46stránce, ale teprve před pár dny jsem se připojila na emimino.cz.
Kubíka jsem krásně kojila až do konce šestinedělí,ale pak dva dny před zkouškou na VŠ jsem během noci skoro ztratila všechno mléko. Malý během dvou dnů ubýval tolik na váze, že po domluvě s Dr. jsem nasadila vždy po kojení Nutrilon 1HA (KUba má po mně atopický ekzém, a já jsem alergická na pyl). I přes snahu častěji přikládat, se u prsu cukal, brečel a rval bradavku, protože teklo málo mlíčka.Byla jsem z toho ještě více ve stresu, že jsem to vydržela jen 3dny,pak asi 3dny odsávala ten zbyteček, co ve mně zbyl a dávala mu to jen jako „pochutinu“ k Nutrilonu.A nakonec jsme oba velmi spokojení pouze na flašce. :-) Takže pokud to OPRAVDU NEJDE, TAK DOPORUČUJI SE NETRÁPIT a raději být v poho na UM.Vím, že dnešní propagace kojení je drtivá, a já byla v porodnici přesvědčená o plném kojení minim. do 6měsíce. Ale život je jiný a nemá cenu se stresovat něčím, co prostě není dáno. Obrečela jsem to a bolí mě taky pohled na kojící maminku, ale i ta flaška má svá pozitiva - může delší dobu hlídat někdo jiný :-) . A věřím, že dnešní UM jsou natolik kvalitní, že to nemůže mimískům uškodit. A jinak já i manžel jsme vyrostli na Sunaru(já tedy Feminar kvůli AE) taky od 6.týdne a jsme zdraví.
Jano_m, my měli problém s Nutrilonem 1HA asi po týdnu užívání s průjmem.Tak jsem dala BEBu 1HA (i kvůli ceně), ale ta ho totálně ucpala během 1dne. Tak jsem se vrátila k Nutrilonu a zatím je vše OK. Dr. říkala, že si jeho střívka musela zvyknout na změnu po MM, a že tak rychlá změna v UM mu taky neudělala dobře.Ale kamarádka měla opačný problém - Nutrilon stavěl a BEBA v pohodě. Je pravda, že během kojení měl Kubča strašné prdíky, kdy nezabíraly ani kapky ani masáže bříška ani nahřívání. Při UM je vše OK - prdí i kaká sám :lol: .
Sice je Nutrilon nejdražší, ale už se bojím experimentovat s dalším UM, když je konečně vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
26.12.09 20:35

Jano, moje děti také stavěl Nutrilon, ale dobře fungovala Beba (má probiotika). Malý do 4. měsíce trpěl na prdíky a samozřejmě zácpu, pomohla Beba Sensitive a k tomu jsem ještě přidala nějaká probiotika navíc.

Jo, holky nekojitelky - před pár dny mi volala sestřenka, jaké mlíko místo Nutrilonu, že má z něj malý zácpu. Já byla překvapená, má 3 měsíčního chlapečka a kojení šlo po delším rozkojování najednou dobře - hmmm…v klidu mi řekla, že najednou bylo mlíko pryč :nevim: , takže jsou už pár týdnů na UM. Po Nutrilonu měl malý bolení, tak se ptala jaká je Beba nebo Sunar :-D

Příspěvek upraven 26.12.09 v 22:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna