Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kriss Tina píše:
S tou sprchou si ste jistý? já bych měla strach abych si tim nezadělala na další scénu, když se bude muset vykoupat, pak si spojí vanu s ledovou vodou a nevleze mi tam vůbec
Jsou případy, kdy děti z takových výchovných pokusů se sprchováním koktají, nebo si vypěstují averzi k vodě.
@Dajdí vysvětlit několikrát a důrazně, pak ignorovat…opravdu ten šílenej jekot ignoruj a on se za chvíli uklidní…nebo za delší chvíli…ale uklidní, nejsilnější zbraň, věř mi, hlavně žádný středověk ![]()
@Dajdí píše:
@Lucca97 Já už mu dala i na holou (házel ve vzteku s hračkama, když prasknul se 7 hračkou za sebou, tak už jsem to nevydržela), ale při jeho chování bych ho musela bít několikrát denně a to nechci, navíc by na mě mohli sousedi i poslat sociálku, že ho tu řežu…
v takovém případě vezmi hračku, dej jí pryč…zamkni, jako vyhoď do popelnice…takhle pokračuj a když nic nezbyde k hraní, hm…smůla, nemá s tím třískat - naučí se, že jeho chování má nějaké důsledky
@Špuntice1986 Přesně jak píšeš, když hodil s hračkou, tak jsem dala na skříň, takhle to pokračovalo až k hračce číslo 7, to jsem bouchla
mám taky jen 1 nervy. Snažím se hledat jiné metody, moje máti nás mlátila až jsme měli podlitiny…tak to bití moc nemusím, ale zase přerůst přes hlavu si ho také nechat nechci ![]()
@Dajdí píše:
@Lucca97 Sprcha je dobrý tip (ve vzteku už mi udělal pavouka na mobilu a rozflákal si flašku na pití, je to horká hlava, jak mu něco nejde hned s tim mlátí), nejhorší je ale to pištění (rozuměj pískot vyhnaný tak do výšek až tě bolestivě píchá v uších) na veřejnosti![]()
![]()
lidi si v MHD ťukají na čelo a nejlepší jsou hlášky typu "maminka by měla zakročit
)
@Dajdí píše:
@Špuntice1986 Přesně jak píšeš, když hodil s hračkou, tak jsem dala na skříň, takhle to pokračovalo až k hračce číslo 7, to jsem bouchlamám taky jen 1 nervy. Snažím se hledat jiné metody, moje máti nás mlátila až jsme měli podlitiny…tak to bití moc nemusím, ale zase přerůst přes hlavu si ho také nechat nechci
tak zkus ignorovat, lepší rada není… ukazuješ, že i máma se vzteká, když se jí něco nelíbí…tak se nediv, že se vzteká i on, musíš mu ukázat, že máma je silná a trpělivá…děti se učí nápodobou, né radami ![]()
@Lucca97 píše:
@Dajdí zkus tu ledovou sprchu, name to zabralo.normalne ho jak bude mit amok chytni a osprchuj ho v ledove vode. Jako mala sem se hazela po zemi jecela a mlatila rukama. Tata to udelal trikrat a mel odeme pokoj
To myslis vazne? Dej si studenou sprchu i ted. To uz hranici s tyranim ditete, jsi si toho vedoma? A ne, dite nepochopi tim, ze na nej zarves nebo placnes, ale tim, ze mu to budes neustale VYSVETLOVAT. Je videt, ze ten kdo byl trestan, tresta dal sve potomky. A predpokladam, ze deti nemas, pak nerad, protoze az je mit budes, uvidis to jinak.
@Lucca97 Proboha strkat 18měsíční dítě pod sprchu, to je vtip ne
Kolik máš dětí, že uděluješ takové rady? Dítě v tomhle věku neumí jinak vyjádřit, že se mu něco nelíbí, neumí ovládat emoce, prostě se vzteká, pro rodiče je to otravný, náročný, ale tohle fakt není řešení ![]()
@Pomka jen aby to nedopadlo tak ze se bude vysvetlovat a vysvetlovat a dite si stejne bude delat co chce az to preroste pres hlavu. To sem videla u kamaradky, tez jen vysvetlovala a dospelo to tak daleko ze ji starsi syn kopal, kousal a bouchal do ni pesti, a dcera to od neho okoukala a bylo to. Obcas je potreba zakrocit poradne ![]()
Tu sprchu myslíte vážně? To, že to dělali rodiče vám neznamená, že je to dobrá metoda. V životě bych to svému dítěti neudělala. ![]()
@čolíto93 ledovou sprchu? Tak se vychovavaji deti? Razne reseni je byt dusledny a kdyz se rekne NE, tak to plati. Fyzicke tresty nepochopim. Neni mi uz 20 a presto me rodice nikdy nebili. Max placnuti pres zadek, ovsem to uz jsem byla daleko vetsi.
@čolíto93 a v pripade, ze se me dite pokusi bouchnout a kousnout, zamezim tomu tak, aby to neudelalo. Podrzim ruce apod. Rozhodne ho nezmlatim.