Někdy si nevím rady s výchovou dítěte 1 a půl roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9128
14.9.16 18:06
@Kriss Tina píše:
S tou sprchou si ste jistý? já bych měla strach abych si tim nezadělala na další scénu, když se bude muset vykoupat, pak si spojí vanu s ledovou vodou a nevleze mi tam vůbec :nevim:

Jsou případy, kdy děti z takových výchovných pokusů se sprchováním koktají, nebo si vypěstují averzi k vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.16 18:06

@Dajdí vysvětlit několikrát a důrazně, pak ignorovat…opravdu ten šílenej jekot ignoruj a on se za chvíli uklidní…nebo za delší chvíli…ale uklidní, nejsilnější zbraň, věř mi, hlavně žádný středověk :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.16 18:08
@Dajdí píše:
@Lucca97 Já už mu dala i na holou (házel ve vzteku s hračkama, když prasknul se 7 hračkou za sebou, tak už jsem to nevydržela), ale při jeho chování bych ho musela bít několikrát denně a to nechci, navíc by na mě mohli sousedi i poslat sociálku, že ho tu řežu…

v takovém případě vezmi hračku, dej jí pryč…zamkni, jako vyhoď do popelnice…takhle pokračuj a když nic nezbyde k hraní, hm…smůla, nemá s tím třískat - naučí se, že jeho chování má nějaké důsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1320
14.9.16 18:11

@Špuntice1986 Přesně jak píšeš, když hodil s hračkou, tak jsem dala na skříň, takhle to pokračovalo až k hračce číslo 7, to jsem bouchla :oops: mám taky jen 1 nervy. Snažím se hledat jiné metody, moje máti nás mlátila až jsme měli podlitiny…tak to bití moc nemusím, ale zase přerůst přes hlavu si ho také nechat nechci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1320
14.9.16 18:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.16 18:13
@Dajdí píše:
@Lucca97 Sprcha je dobrý tip (ve vzteku už mi udělal pavouka na mobilu a rozflákal si flašku na pití, je to horká hlava, jak mu něco nejde hned s tim mlátí), nejhorší je ale to pištění (rozuměj pískot vyhnaný tak do výšek až tě bolestivě píchá v uších) na veřejnosti :zed: :zed: :zed: lidi si v MHD ťukají na čelo a nejlepší jsou hlášky typu "maminka by měla zakročit :zed: )
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hele, můj 4,5 letý syn zase flašky kouše, vysvětlím a pak musí pít z neoblíbené a jejda, najednou si to pamatuje…a mobil? proboha v dosahu dítěte ani náhodou…poté co mi jeden skončil na dně akvária vím, že mám na to dávat pozor a né trestat dítě…je to přeci moje chyba, že si mohl vzít něco, o co nechci přijít…ostatně nyní vysvětluji synovi pořád, že si má hračky uklízet a dávat na ně pozor, když nechce aby mu je ségra „snědla“…a to přeci má platit i u dospělých, ne? snad kážeme vodu a pijem vodu, ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.16 18:16
@Dajdí píše:
@Špuntice1986 Přesně jak píšeš, když hodil s hračkou, tak jsem dala na skříň, takhle to pokračovalo až k hračce číslo 7, to jsem bouchla :oops: mám taky jen 1 nervy. Snažím se hledat jiné metody, moje máti nás mlátila až jsme měli podlitiny…tak to bití moc nemusím, ale zase přerůst přes hlavu si ho také nechat nechci :nevim:

tak zkus ignorovat, lepší rada není… ukazuješ, že i máma se vzteká, když se jí něco nelíbí…tak se nediv, že se vzteká i on, musíš mu ukázat, že máma je silná a trpělivá…děti se učí nápodobou, né radami :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1320
14.9.16 18:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.16 18:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.9.16 18:35
@Lucca97 píše:
@Dajdí zkus tu ledovou sprchu, name to zabralo. :D normalne ho jak bude mit amok chytni a osprchuj ho v ledove vode. Jako mala sem se hazela po zemi jecela a mlatila rukama. Tata to udelal trikrat a mel odeme pokoj :D

To myslis vazne? Dej si studenou sprchu i ted. To uz hranici s tyranim ditete, jsi si toho vedoma? A ne, dite nepochopi tim, ze na nej zarves nebo placnes, ale tim, ze mu to budes neustale VYSVETLOVAT. Je videt, ze ten kdo byl trestan, tresta dal sve potomky. A predpokladam, ze deti nemas, pak nerad, protoze az je mit budes, uvidis to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
14.9.16 18:40

@Lucca97 Proboha strkat 18měsíční dítě pod sprchu, to je vtip ne :zed: Kolik máš dětí, že uděluješ takové rady? Dítě v tomhle věku neumí jinak vyjádřit, že se mu něco nelíbí, neumí ovládat emoce, prostě se vzteká, pro rodiče je to otravný, náročný, ale tohle fakt není řešení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
14.9.16 19:50

@Pomka jen aby to nedopadlo tak ze se bude vysvetlovat a vysvetlovat a dite si stejne bude delat co chce az to preroste pres hlavu. To sem videla u kamaradky, tez jen vysvetlovala a dospelo to tak daleko ze ji starsi syn kopal, kousal a bouchal do ni pesti, a dcera to od neho okoukala a bylo to. Obcas je potreba zakrocit poradne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.16 19:58

Tu sprchu myslíte vážně? To, že to dělali rodiče vám neznamená, že je to dobrá metoda. V životě bych to svému dítěti neudělala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.9.16 20:08

@čolíto93 ledovou sprchu? Tak se vychovavaji deti? Razne reseni je byt dusledny a kdyz se rekne NE, tak to plati. Fyzicke tresty nepochopim. Neni mi uz 20 a presto me rodice nikdy nebili. Max placnuti pres zadek, ovsem to uz jsem byla daleko vetsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.9.16 20:10

@čolíto93 a v pripade, ze se me dite pokusi bouchnout a kousnout, zamezim tomu tak, aby to neudelalo. Podrzim ruce apod. Rozhodne ho nezmlatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí