Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lenca27 jako ja u prvniho ditka rikala, co furt ty zensky remcaj? Materska je pohodicka, mala je dokonala, hodna, mam naklizeno, vylety, kaficka…druhatko mi dalo takovou lekci, ze uz 13 mesicu cucim jak pero z gauce. Holt, karma je zdarma
Vzdy je to kombinace povaha a vychova.
@mišule4 My měli pojistku i na lednici a troubě. Teda ta na troubě se brzo odlepila (to teplo lepidlu nedělá dobře
), ale to už jsem věděla, že je malá rozumná a dovnitř nepoleze.
Mám doma to samé - holčička
už nám vylezla i na střechu pristresku a to jsme ji hlídali 4 dospeli ![]()
Pojistky madam prostě vyrve, ma strašnou sílu
Jak ji sundam z okna, stolu, akvárka…tak žádnej ranenej koloušek, ale nasranej tygr, kterej kouše řve vzteka se takže si tu připadám jak v blázinci, starší byl taky číslo, ale proti ni to byl slabý odvar
Venku zásadně zdrha do silnice nebo jde minimálně opačným směrem než ostatní, jak prijdem někam na návštěvu je zlé…uklizeny byt během pár minut promění v bojiště, už s mo chodím jen k babickam ![]()
@ejhle píše:
@Lenca27 jako ja u prvniho ditka rikala, co furt ty zensky remcaj? Materska je pohodicka, mala je dokonala, hodna, mam naklizeno, vylety, kaficka…druhatko mi dalo takovou lekci, ze uz 13 mesicu cucim jak pero z gauce. Holt, karma je zdarmaVzdy je to kombinace povaha a vychova.
Mne je jasne, ze bych si to vyzrala s druhym ![]()
@J_Doe jasne,ze rikala…samozrejme, ze jsem mu nedala prednasku hodnou akademika, ale normalne jyem ho chxtla za ruce a rekla Ne, nesmis…co bych podle tebe mela delat? Rict si, ze je to normalni a nechat ho rozslapat jogurty?
Hele ja mam ctvrte dite a u trech to fungovalo, asi proste poznali z tonu hlasu, ze tohle NE znamena vazne NE…tomuhle raraskovi je to fuk…proto jsem se ptala na radu…
@mišule4 píše:
@J_Doe jasne,ze rikala…samozrejme, ze jsem mu nedala prednasku hodnou akademika, ale normalne jyem ho chxtla za ruce a rekla Ne, nesmis…co bych podle tebe mela delat? Rict si, ze je to normalni a nechat ho rozslapat jogurty?Hele ja mam ctvrte dite a u trech to fungovalo, asi proste poznali z tonu hlasu, ze tohle NE znamena vazne NE…tomuhle raraskovi je to fuk…proto jsem se ptala na radu…
@mišule4 píše: …46× otevrel lednici, vylil mleko, par jogurtu rozplacl, sest vajec,
Rozšlapávat jogurty jsi ho už nechala, ne?
Já bych ho v první řadě nenechávala 46× otevírat lednici a vylívat mlíko… Jak má z toho, že ho k tomu pustíš, pochopit, že se to nedělá? V první řadě musíš zabránit, aby se k tomu vůbec dostal. A zas na druhou stranu, pokud si chce hrát s vodou (děti milují přelévání), tak mu to umožni v podmínkách, které jsou akceptovatelné.
Já mám taky raracha, ale naštěstí už je z nejhoršího venku. ALe zas já jsem důsledná a pokud řeknu, že něco nesmí, tato prostě nesmí a hotovo, i když kvůli tomu musím přešoupat nábytek. Naproti kuchyňské lince jsme dali skříňku tak, aby tam šlo na potřebnou dobu dát zábranu, které malá nepřelezla. Teď je jí něco přes dva roky a zábrana byla posunuta mezi dveře od kuchyně a zbytku baráku. Takže sama může být akorát v obýváku a kuchyni, které máme propojené, do zbytku pouze pod dozorem. Nemůžu riskovat, že se jí podaří prchnout nahoru po schodech a dostat se na půdu, kde je postavený čtyři metry vysoký žebřík. Nedovedu si představit, že bych jí vypustila do pokoje a nechala jí vyházet věci ostatních dětí. Jinak máme zábranu ještě u krbu. Sice vím, že by tam už nelezla, ale jistota je prostě jistota. Lednici máme pro jistotu na chodbě. Když už nic jiného, tak lednici časté otevírání nedělá dobře, nehledě na to, že dole máme mrazák.
@ejhle píše:
@julie74 to pak jeden nevi.., byt prisna/ smat senas junior ho dokaze dokonale a kdyz to nezabere, tak zacne klepat koutkama od drzticky a kdyz porad nic, tak vytahne zbran nejvetsi- oooobri slzy
To vbihani, to je fakt na ranu starsi byla zlaticko. Ta krasne tapala, byla opatrna. U juniora- asi si poridim voditko
my vodítko máme, bylo součástí takového krásného batůžku, ale zatím se stydím. Včera mi na lampionovém průvodu málem podběhla koně.
To je tak hezké, číst i o dalších raněných srnečcích. Koutky od držtičky jsou taky dobré
![]()
@Lenca27 píše:
Tak to mam divny dite, pac moje to nikdy nedelalostacilo jednou rict ne a proste ne. Do mych veci mi nikdy nelezla a jedine, co si muze sama otevrit je skrinka, kde ma dobroty s tim, ze se zepta, jestli si muze neco dat.
Jo starší dcera mi zrovna nedávno říkala, že si už jako maličká pamatuje, že pro ni byla strašná představa, že se na ni někdo BUDE ZLOBIT, tak se do tak strašných konců nikdy ani nepřibližovala. Ta menší dostala nedávno na zadek (symbolicky bohužel
), chvilku přemýšlela, pak se naplácala sama a šla tu lumpárnu provést znova. Nechce maminku zatěžovat. Je to neuvěřitelné, jak jsou děti různé ![]()
@J_Doe a jak mu v tom mam zabranit? Zkusim ty pojistky, jedine tohle by mohlo byt reseni.
Ja ho to nenechavam delat schvalne, ale neni jedinacek, nemuzu u nej stat 24 hodin denne na dosah…a na dohled nestaci…a ver mi, je zatracene rychlej! Nikdy bych tomu neverila, dokud jsem to nezazila…torpedo je proti nemu duchodce na vychazce. Kdybych ho to delat nechala, tak mi otevre lednici za den jen jednou…boda ho nijak zvlast nelaka, proste jen rad vyhazuje veci z lednice a trouby…taky miluje odpadkovy kos…a skrine a lozit do vysek…uz zvladl i dvouposchodovku, sice jen tri zebriny, no, ted pokoje zavirame…
@mišule4 píše:
@J_Doe a jak mu v tom mam zabranit? Zkusim ty pojistky, jedine tohle by mohlo byt reseni.Ja ho to nenechavam delat schvalne, ale neni jedinacek, nemuzu u nej stat 24 hodin denne na dosah…a na dohled nestaci…a ver mi, je zatracene rychlej! Nikdy bych tomu neverila, dokud jsem to nezazila…torpedo je proti nemu duchodce na vychazce. Kdybych ho to delat nechala, tak mi otevre lednici za den jen jednou…boda ho nijak zvlast nelaka, proste jen rad vyhazuje veci z lednice a trouby…taky miluje odpadkovy kos…a skrine a lozit do vysek…uz zvladl i dvouposchodovku, sice jen tri zebriny, no, ted pokoje zavirame…
evidentně miluje zakázané věci. Zkus mu zakázat modelínu a pastelky a papíry a podobné zhůvěřilosti. Ale musíš být fakt dobrá hérečka. Já se do toho asi umím vžít - musí být hrozná prča maminka co tak srandovně povykuje, běhá kolem ledničky s hadrem, kyblíkem, jeden je středem pozornosti, žjooova. Ostatní tři sourozenci jsou béčka. Co obětovat pár věcí a dělat že je mi to úplně volný, no bože, lednička…
@julie74 píše:
Jo starší dcera mi zrovna nedávno říkala, že si už jako maličká pamatuje, že pro ni byla strašná představa, že se na ni někdo BUDE ZLOBIT, tak se do tak strašných konců nikdy ani nepřibližovala. Ta menší dostala nedávno na zadek (symbolicky bohužel), chvilku přemýšlela, pak se naplácala sama a šla tu lumpárnu provést znova. Nechce maminku zatěžovat. Je to neuvěřitelné, jak jsou děti různé
Ja se snad ani nezlobila, ale pochopila, ze to myslim vazne
treba s tatou mnohem vic cvici, ze me ma vetsi respekt ![]()
Holky nevíte o nějaké pojistce na posuvné dveře u skříně? Já už jsem z té naší kramářky fakt na infarkt. Každé odpoledne musím přeskládat spodní patra skříně, protože madam to všechno vykramuje ![]()
@julie74 Jojo,snazim se, ale on to asi fakt ma rad…nenecha se oblafnout a kdyz, tak jen na chvilku, jsem zvedava, jak zareaguje na ty pojistky, ja myslela, ze jsou jen sroubovaci, ale nalepovaci?!? Ja se tak tesiiiiiiiimmmmm ![]()