Někdy si nevím rady s výchovou dítěte 1 a půl roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
14.9.16 21:32

@čolíto93 to mě mrzí, nedovedu si to představit… Jen ti tu každá chtěla říct, že ať sebevíc hlídáš něčí dítě, je to jiné než když jde o tvé. To poznáš, až se narodí. Tak ať je teď vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
14.9.16 21:33

@Pomka diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
14.9.16 21:35

@čolíto93 To je mi samozřejmě nesmírně líto, přijít v tak vysokém stupni těhotenství o dítě musí být strašné. Přeji, aby tohle těhotenství vyšlo a narodila se krásná zdravá holčička. Pevné mantinely samozřejmě dítě mít musí a musí vědět co si dovolit může a co už je za hranou. Ale v rámci těch mantinelů by měly děti mít také určitou svobodu a volnost ve svých rozhodnutích. Já mám dítě klidné, hodné, takže nemáme většinou problém se nějak domluvit. Ono to vypadá, jak jsou dnešní děti rozjívené, ale my nebyly jiné. Všechny děti jsou někdy rozjívené a zkouší brnkat rodičům na nervy. Dnes se o tom jen víc mluví a (většinou) rodiče se snaží být ke svým dětem citlivější a víc empatičtí. Což si nemyslí, že by bylo špatně. Jsou děti vztekací a neuděláš s tím nic, kdybys ho mlátila 10× denně. Můžeš tomu leda předcházet. Na to každý přijde až v praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.16 21:40

@čolíto93 Je mi líto, žes přišla o miminko. A přeji ti, ať už je jen dobře. :hug:
Zkus tuhle diskusi brát jako rady, ne jako osobní útok. Já se moc často takhle přímo nevyjadřuji, ale když se mi nějaká výchovná metoda nelíbí, napíšu to. Od té doby, co mám malou, to beru osobněji, víc mě některé věci pobuřují. To taky poznáš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.9.16 21:40
@kacka52 píše:
@majki.r Člověče, za chvíli mám doma tříletou a že by to mělo rozum :think: :mrgreen: Ale určitě víc, než 18 měsíční chodící a destruktivní mimino, to je fakt. Do 2 let je to chodící demoliční četa, do 3 let chodící vztekací četa, pak možná ten rozum dorazí :mrgreen:

Nedorazí… Začnou pak mít hovězí nápady, které jdou na rozdíl od těch tříletých zrealizovat :zed: :lol: A nebo pošlou mladšího sourozence :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
14.9.16 21:41

@kacka52 tak ja ty mantinely vytycila i u synovce a u nej se mi osvedcilo to co sem psala. Vim ze u kazdeho zabere neco jineho. A trest proste nasledoval vzdy az po druhem ci tretim upozorneni a fakt kdyz uz to bylo za hranou. Nebylo to kvuli kazde prkotine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
14.9.16 21:44

@majki.r ja zas zastavam nazor ze at si kazdy vychovava podle sveho, ale at se pak nedivi, co z toho vyroste. Nekdo vychovava stylem skoda rany co padne vedle, nekdo mluvenim a mluvenim nekdo stylem delej si co chces :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
14.9.16 21:45

@Amys To jsou vyhlídky :mrgreen: Dcera až teď, ve 2 a 3/4 přišla na to, že se dá šplhat na kuchyňkou linku po skříňkách a šuplíkách. Jako čekala jsem to tak před rokem, rokem a půl a ne teď :mrgreen: Sourozence bude mít o 3 roky mladšího, takže ideální věkový rozdíl na to vychování sourozence hned od mimina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.16 21:45
@Amys píše:
Nedorazí… Začnou pak mít hovězí nápady, které jdou na rozdíl od těch tříletých zrealizovat :zed: :lol: A nebo pošlou mladšího sourozence :lol:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
14.9.16 21:46

A kdyz proste vidim jak se ty decka (obcas i matky) chovaj tak proste nechapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.16 21:47

@kacka52 Naše děti budou od sebe 1 a tři čtvrtě roku, tak taky čekám, že budou parťáci pro lumpárny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.9.16 21:47
@kacka52 píše:
@Amys To jsou vyhlídky :mrgreen: Dcera až teď, ve 2 a 3/4 přišla na to, že se dá šplhat na kuchyňkou linku po skříňkách a šuplíkách. Jako čekala jsem to tak před rokem, rokem a půl a ne teď :mrgreen: Sourozence bude mít o 3 roky mladšího, takže ideální věkový rozdíl na to vychování sourozence hned od mimina :mrgreen:

Jojo, to oni si ošéfujou, aby si řádně toho mladšího sourozence vychovali. Bohužel mají trošku jiný názor na výchovu, než já, takže mi tu nejmenší krapítek rozmazlují. Já můžu být důsledná, jak chci, když oni hned běží a udělají pro nejmladší první poslední, že :cert: :mrgreen: :lol: /rotože ona přece, chudinka, pláče :roll: :lol: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.9.16 21:49
@čolíto93 píše:
A kdyz proste vidim jak se ty decka (obcas i matky) chovaj tak proste nechapu

Hele vždycky budou matky, které na to kašlou i matky, které to přehánějí. Prostě to chce řídit se nejen rozumem, ale i citem, neaplikovat každou blbost, kterou si kde člověk přečte a hlavně se přizpůsobit dané situaci a ne se chovat dogmaticky :D Jinak taky přeji už jen pohodové těhotenství se šťastným koncem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.9.16 21:50
@majki.r píše:
@kacka52 Naše děti budou od sebe 1 a tři čtvrtě roku, tak taky čekám, že budou parťáci pro lumpárny :D

Rok a třičtvrtě mám mezi prvními dvěma a mohla bych vydat knihu :lol: Ale zpětně to hodnotím jako úžasné roky plné překvapení (a občas fyzického a psychického vyčerpání, ale to k tomu prostě patří).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.16 21:52

@Amys :palec: :D A Tak to k tobě budu chodit pro rady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie