Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkuste Marks nad Spencer kolekci Per Una, Street One nebo Cecil na casual módu.
U toho typu postavy vypadají dobře „zkrácené“ věci. Kalhoty do poloviny lýtek nebo lépe nad kotníky, rukávy pod lokty. Šla bych do jegin nebo jak se to píše, prostě rifle na gumu, k tomu tričko netopýra. Nepíšeš jak máš veliká prsa, pokud menší tak podprdu bez ramínek a nechat spadnout přes rameno,… Mě se moc líbí styl Tchibo, zkus mrknout. I ty jejich velikosti sedí a zkusit můžeš v krámu.
Příspěvek upraven 10.05.19 v 22:16
No já tedy nevím, ale jeggins na tlustá stehna… Ja bych spis volila šaty empíroveho střihu, volnější kalhoty áčkove sukně. Obecně oblíbeny styl korpulentnich žen -leginy, capri kalhoty, volné haleny je podle mě tragický.
@terien Musím ještě dodat, že v blízkosti nemám vůbec takové obchody a musím vyrazit někam dál, kde to vůbec neznám. No a časově nemám skoro šanci, protože jsem buď v práci nebo s dětmi (které jsou skoro pořád nemocné). Prsa nemám podle mě moc velká, každopádně každé mám jinak velké. A to je podle mě taky dost vidět. Nedávno jsem si kupovala podprsenku a velikost 75C, ale některé mám třeba 70E. Jiný strih a vypadá to jinak. Každopádně se mi nelíbí ani má prsa pod oblečením. Tričko netopýr mi podle mě nesedí, protože v tom vypadám ještě silnější - tam je problém to, že jsem malá a můj typ postavy. Na rifle na gumu se necítím. - to mám pocit, že by mi nesedělo. Je teda fakt, že leginy a oblečení moc na tělo nemám ráda.
@MP Krista píše:
No já tedy nevím, ale jeggins na tlustá stehna… Ja bych spis volila šaty empíroveho střihu, volnější kalhoty áčkove sukně. Obecně oblíbeny styl korpulentnich žen -leginy, capri kalhoty, volné haleny je podle mě tragický.
Jenže když vezme volné kalhoty, tak to chce upnutější vršek nebo bude vypadat jako stan. Že není modelka je vidět v sukni i v riflích.
@MP Krista píše:Áčkové sukně opravdu mít nemůžu. To jsem už kolikrát zkusila a vždy mi to potvrdily i prodavačky. Vypadám v tom jak selka, no spíš o mnoho hůř. Mám teda 65 kg, nemám svaly, mám samé špeky, takže ač ta váha není tak strašná, tak skutečnost bohužel ano. No a na mou výšku je to dost. Udělala se mi i pneumatika kolem břicha - po druhém porodu a už se to jenom zhoršovalo a teď je to tragédie.
@Anonymní píše:
@terien Musím ještě dodat, že v blízkosti nemám vůbec takové obchody a musím vyrazit někam dál, kde to vůbec neznám. No a časově nemám skoro šanci, protože jsem buď v práci nebo s dětmi (které jsou skoro pořád nemocné). Prsa nemám podle mě moc velká, každopádně každé mám jinak velké. A to je podle mě taky dost vidět. Nedávno jsem si kupovala podprsenku a velikost 75C, ale některé mám třeba 70E. Jiný strih a vypadá to jinak. Každopádně se mi nelíbí ani má prsa pod oblečením. Tričko netopýr mi podle mě nesedí, protože v tom vypadám ještě silnější - tam je problém to, že jsem malá a můj typ postavy. Na rifle na gumu se necítím. - to mám pocit, že by mi nesedělo. Je teda fakt, že leginy a oblečení moc na tělo nemám ráda.
Tak bych šla do šatů, podkasané pod pupíkem, ne ty prestrižené přímo v pase nebo pod prsy. Jako jestli se chceš oblict, tak budeš muset vyrazit a zkoušet, samo ti to domů nepřiletí. Tyhle argumenty fakt nechápu, prostě jeden den děti někdo pohlídá a ty se přemůžeš a pojedeš nakupovat. Jak jinak to chceš asi udělat.
@MP Krista tak já patřím ke korpulentnim ženám a obléct si na sebe to, co ty navrhuješ, tak vypadám jak v pytli a přidá to dalších nejmíň deset kilo. Jeginy jsou ok, když k nim neoblékne tričko, které končí v pase, ale delší a slušivý vršek. Ale ono i u těch kil navíc záleží na typu postavy a po internetu je těžké radit. Já mám širší boky a větší prsa, k tomu úzký pas. Mít o dvacet kilo míň, tak vlastně ideál.
Hodně pomohou vyšší podpatky, já jsem mrňavá, nejsem přímo tlustá, ale po padesátce jsem něco přibrala. Podpatky nosím cely život a ani teď se jich nevzdam. Pozvednou zadek, chůze je vznosnejsi.
Nepíšeš váhu a velikost… no já vážila 142 kg a i tady se něco slušivéh najít dalo..doporučuji kombinaci uplé +volné…uplým vypíchnout to pěkné a to nepěkné schovat..např já mám nohy pěkné ale jsem jabko tzn břicho a taky macaté ruce a k tomu prsa…takže tragédie..ale nosím uplé džegíny a trika s rukávem a výstřihem ale přes břich trochu volnější…pokud máš hubenější ruce můžeš si dovolit různě trika bez rukávů tílka šaty…atd já musím mít všude rukávek..
Zakladatelko, a kolik měříš? Já mám 160 cm, kilo asi stejně a ještě veliká prsa k tomu. Chápu tvé zoufalství, koupit něco na takovou postavu v konfekci je velký problém. Moje uniforma je elastické triko, džíny a bunda/ mikina/ kabát. Ostatní bych si musela nechat upravit nebo rovnou ušít na míru. ![]()
@terien píše:
Tak bych šla do šatů, podkasané pod pupíkem, ne ty prestrižené přímo v pase nebo pod prsy. Jako jestli se chceš oblict, tak budeš muset vyrazit a zkoušet, samo ti to domů nepřiletí. Tyhle argumenty fakt nechápu, prostě jeden den děti někdo pohlídá a ty se přemůžeš a pojedeš nakupovat. Jak jinak to chceš asi udělat.
Samozřejmě, že si to dojedu někam vyzkoušet a koupit, ale chci tip, kam jít. Tady v okolí nic není. Už jsem hledala, vyzkoušela hodně věcí, ale nic mi nesedělo. Děti jsou často nemocné a já jsem v práci, tak mám hlídání. Jsem ráda za to a častějsí hlídání už požadovat nemůžu. Teď se nám nemoci táhnou už hrozně dlouho a já se nikam nedostala. Když vyrazím dál, je to na půl dne minimálně. S mýma dětma nic nenakoupím - jsou docela živí.
Podle mě to není tak strasne. Problem nebude v oblečení, ale jak se Ty sama vnimas. Buď budes muset vyrazit na nakupy nebo si objednej a vyuzij moznosti zboží vratit bez udání důvodu do 14 dnů. Mám rada Tchibo a CA.
Opravdu Ti to samo domů nepřiletí ![]()
@MP Krista píše:
Hodně pomohou vyšší podpatky, já jsem mrňavá, nejsem přímo tlustá, ale po padesátce jsem něco přibrala. Podpatky nosím cely život a ani teď se jich nevzdam. Pozvednou zadek, chůze je vznosnejsi.
Nojo, podpatky. Bohužel momentálně nemám žádné boty s podpatkama. Potřebuju nutně i boty. Jenže nejpohodlnější jsou bez podpatků kvůli dětem - pořád jen běhám a pospíchám. Kolikrát mám jen pár minut na nákup, abych stihla děti ze školky a školy, takže upřednostňuju ve všem pohodlí. Taky mám problém s nohami - měla jsem tam zlomené nějaké kůstky, ploché nohy a vbočený palec. Poslední boty teda byly na vysokém podpatku, ale pohodlné to opravdu nebylo a řídí se v tom taky dost špatně. A když jsem šla na větší nákup a měla hodně zařizování, tak se mi v nich teda jít nechtělo.
Mám strašně málo oblečení - z více důvodů. Prvním důvodem je to, že jsem přibrala, takže to, co jsem nosila, již nosit nemůžu, protože to neoblíknu nebo v tom nemůžu mezi lidi. Mám momentálně nejvyšší váhu ve svém životě. Podobnou váhu jsem měla před cca 10 lety, ale to bylo po lécích. Nepočítám s tím, že by se mi povedlo zhubnout. To se mi nepovedlo ani kdysi. Necítím se moc dobře, protože to nejsem já. Přibrala jsem pomalinku, že jsem si toho ani nejdřív nevšimla. Mám blbou postavu. Jsem malá, mám zadek, břicho, tlustá stehna. Další problém je, že mi nic nesluší. Co mám nosit??? Kde to mám koupit??? Nic se mi nelíbí. Když už se mi něco líbí, tak se mi to nelíbí na mně, protože to vypadá hrozně. Mám třeba kalhoty, které vidím na hubené postavě, vím, co k tomu, ale když si to oblíknu já, tak v tom vypadám, jak když jdu vybírat brambory. Další problém je, že se mi skoro nic nelíbí. Přijde mi, že jsem něco podobného už nosila, pořád se móda opakuje a mně se to nelíbí.
Další problém je čas. Nemám čas obcházet obchody, vybírat, zkoušet. Potřebuji někam zajít, nakoupit více kusů a nemuset nad tím ztrácet čas. Samozřejmě finance nejsou neomezené. Přes internet neobjednávám, protože mi málokdy něco sedí. Mám problém i s oblečením na doma. A preferuju pohodlné oblečení. Budu ráda, když mi poradíte, dáte nějaký tip, jak to děláte. Je mi 42.