Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nozu píše:
Na kalhoty koukni třeba do nečtu a nebo marks a Spencer. Speciálně u riflí se dělají různé střihy a různé poměry pasiva délky. Next má ve svých kolekcích společenských kalhot i zkrácené délky. A těch obchodu bude víc. Jinak Orsay je v poslední době úplně strašný. Průhledné materiály a křivě ušité. Hodně se za poslední roky zhoršili.
@Anonymní píše:
Nedám. Mám nějaké zdravotní potíže, ale to nechci rozebírat.
Ono když se nechce, tak je to horší, než když to nejde. Choď kanálama, at aspoň nepobuřuješ ostatní. Co chceš jako slyšet?
@hanka.br. píše:
Ono když se nechce, tak je to horší, než když to nejde. Choď kanálama, at aspoň nepobuřuješ ostatní. Co chceš jako slyšet?
S tím souhlasím. Zase tak špatně nevypadám, abych musela chodit kanálama. Chtěla jsem poradit s oblečením, ne se zhubnutím. ![]()
@Anonymní píše:
Nedám. Mám nějaké zdravotní potíže, ale to nechci rozebírat.
ale i přesto bych se snažila na tom nějak pracovat, protože podle toho co píšeš, jsi hlavně vnitřně se sebou nespokojená
a ta spokojenost a cítit se dobře je k nezaplacení ![]()
@Anonymní píše:
Mám 160 cm, 65 kg, 42 let. Nemám žádná ramena, ruce taky nemám silné, lýtka mám taky docela dobrá. Celou postavu mám nesouměrnou. Když jsem byla hubenější, tak se to dalo lépe skrýt. Nepočítám s tím, že by se mi povedlo zhubnout. Mám teď nějaké zdravotní problémy - nebudu rozebírat, nejspíš to i na to přibírání mělo vliv. Jde mi o to oblečení. Když jsem byla hubenější, oblečení jsem měla, ale teď mi hodně oblečení nesedí. Musela jsem vyřadit hodně kalhot. Co mi sedělo loni v létě, tak teď už mi nesedí. Mám košile, které už nezapnu nebo zapnu, ale už nemůžu dýchat. Těsné kalhoty, leginy nenosím - vadí mi to na kůži. Podpatky jsem nosívala, dokonce i dost vysoké, ale pak jsem trpěla bolestma. Nesnesu teda ani silonky a silonkové ponožky, takže je to horší vybrat boty. To si ráda nechám poradit nějaký typ. Nosím bavlněné ponožky a to jde pouze do uzavřených bot a spíš sportovních. Sportovní oblečení nosím ráda ve volném čase, ale ne do práce. Poblíž mám akorát Kik, Lidl a pár obchůdků. V jednom se mi snažila paní vnutit trika, která mi vůbec neseděla. V druhém jsem si zkoušela bundu a ta byla moc hezká, ale teda dost drahá. Tím, že toho potřebuji koupit více, tak jsem omezená financema. Moje oblíbené rifle jsou záplatované, ale pořád mi je někdo kritizuje.Kam jít koupit rifle s mojí výškou - vše mi je dlouhé.
Z fotky si připadám jako paní úplně vlevo, akorát hubenější ruce.
Mám 162cm a 75 kg a obleču se v pohodě. Mám silná stehna i lýtka. Velikosti různě, 40, 42.
Kalhoty mají různou délku jak ve Spenceru, tak v s. Oliveru. Jegginy nebo legíny a halenku ala netopýr nebo nějaké volné pytle fakt nenosím.
Závidím řadě ženských pěkný nohy. Kolikrát je ženská hodně baculatá, ale má pěkný štíhlý nohy. U mě tu váhu dělají hlavně nohy a teď po padesátce jsem přibrala přes břicho… Ale s oblečením problém fakt nemám. Nejlepší jsou šaty - pouzdrovky nebo typ „šedesátky“. Pod pouzdrovky nosím body, ale nijak výrazně stahující, jen tvarující.
No a doufám, že se mi podaří zhubnout aspoň něco.
Jo, a tílka teda nenosím. Už ty ruce nejsou, co bývaly. Šaty bez rukávů jo, ale tílka ne.
80 % věcí mám z bonprixu, vyloženě mne zachránil po porodu, kdy jsem nic svého neoblekla a do obchodu jsem neměla šanci se dostat. Mají i zkrácené velikosti kalhot. V obchodě jsem si už dlouho nic nevybrala, posledních pár let se mi nějak nic nelíbí. Když vidím ty přervané stojany s hadrama, že to ramínko ani nejde pořádně vytáhnout, to mne i přejde chuť si jít cokoliv vyzkoušet.
Tak já tedy nevím, ale mě těch 65 kg nepřijde jako obr moc kilo ani při výšce 160 cm… Já jsem momentálně v 6. měsíci těhotenství, ale před ním jsem měla 70 kg při výšce 168 cm. Jako není to úplně ideálka, ale úplná hrůza taky ne. Běžně oblékám konferenční velikost 40 - 42 (v písmenech pak L - XL), podprsenku kupuju ve velikosti 85C. Mám (před těhotenstvím) tedy velké břicho, ale tlustá a neatraktivní si opravdu nepřijdu. Pravda, mohlo by to být lepší, ale pro to bych musela něco udělat - a to se mi nechce
Já to přiznám, nemám s tím problém - cvičení mě nebaví, sladkostí/slaného se vzdát nechci
![]()
Když jsem nastupovala do práce po MD s prvním, měla jsem 60 kg, teď jak už jsem psala 70 kg. Jako jo je to znát - nejvíc na tom břichu - šatník jsem „musela“ upravit pro svou nynější postavu, ale ani tak si nepřijdu super tlustá a neatraktivní, ale pravdou je, že mám hubené nohy (teda to mi alespoň všichni říkají
)
@Anonymní píše:
Mít o 10 kg míň, tak jsem stoprocentně spokojená. Byla jsem v pohodě do 60 kg. Teď musím vyměnit to oblečení.
První problém je ten, že potřebuju sehnat kalhoty, rifle, které mi nebudou dlouhé. A pak netuším, kde sehnat tílka, kde mi nekouká podprsenka, jak jsem již psala.
No tak si rifle můžeš nechat zkrátit, když je neseženeš, ale to bych se hodně divila.
@werajsik No právě, mě ta váha přijde docela v pohodě, je to asi 2 kila nadváhy podle BMI. Jsem vysoká stejně, 65 kilo jsem taky někdy měla a možná zas mít budu, taky mi jde všechno do břicha, ale jako tlustá paní na obrázku první vlevo -jak se popisuje zakl.- jsem si nikdy nepřišla. Možná se zakl. vidí hůř než je skutečnost…I oblečení vel L-XL je celkem dost. Nejdou samozřejmě nosit upnutá trika na tělo. Problém je akorát v kvalitě, povětšinou jsou to v řetězcích věci z mizerných materiálu a šité horkou jehlou.
Já bych si dovolila poznamenat, ze po čtyřicítce je proste potřeba trochu pozměnit styl, střihy, od levných značek se posunout k vyšší kvalitě střihu a materiálu. U bot to platí dvojnásob. Orsay je pro mladé ženy tak do pětatřiceti, v lehce zralém věku je proste lépe si připlatit, věřte, ze je to znát. Později začne čím dal důležitější roli hrát perfektně padnoucí prádlo a držení těla.
@MP Krista píše:
Já bych si dovolila poznamenat, ze po čtyřicítce je proste potřeba trochu pozměnit styl, střihy, od levných značek se posunout k vyšší kvalitě střihu a materiálu. U bot to platí dvojnásob. Orsay je pro mladé ženy tak do pětatřiceti, v lehce zralém věku je proste lépe si připlatit, věřte, ze je to znát. Později začne čím dal důležitější roli hrát perfektně padnoucí prádlo a držení těla.
Mně právě přijde, že když vlezu kamkoliv, tak všechno je průhledný, materiál nic moc, střihy taky nic moc (to bude možná jen můj problém s postavou). Držení těla jsem zlepšila. ![]()
Myslím, ze mate bohužel pravdu. Střihy jsou tragické, vlastně žádné, spíše jen „roury a pytle“. S materiály je to o fous lepší. Je třeba hledat a hledat a zkoušet a zkoušet. Svoje osvědčené značky jsem zde už uváděla : M&S, Street one, Cecil, z dražších francouzská 123. Basic trička, pulovry pořídíte dobře v S. Oliver. Doporučuji budovat šatník promyšleně, každou sezónu doplňovat. Každý spodní dil(kalhoty, sukně ) by měl mít k sobě alespoň 2 topy na kombinaci. Sepiste si, na jaké příležitosti potřebujete oblečení a podle toho postupně nakupujte. Inspiruje se v okolí u žen, jejichž styl se vám líbí. Naučte se pracovat s doplňky, ty jsou ve zralém šatníku nezbytné.
@Anonymní píše:
Mně právě přijde, že když vlezu kamkoliv, tak všechno je průhledný, materiál nic moc, střihy taky nic moc (to bude možná jen můj problém s postavou). Držení těla jsem zlepšila.
Určitě kvalitní oblečení základ. Mrkni - nevím jak to mas daleko, ale i do Německa nebo Rakouska… my jezdíme pravidelně do Drážďan. A nebo se i da letet do Anglie, popřípadě Lisabon nebo Madrid. Mrknout na nízkonákladovky a třeba my sehnali i letenky do Londýna z Pardubic za 299kc tam a 500kc zpátky… teď se řeší, ze linku chtějí zrušit, tak uvidíme…ale zcela jistě i z Ostravy jsou dobre lety a když ae naplanuje cesta dopredu… tam si vyberes hezké i kvalitní oblečení, základní kousky ale i něco co tady není…
@MP Krista souhlasím! Od jistého veku je třeba vybírat kvalitní i nadčasové kousky…
@Anonymní píše:
Mám 160 cm, 65 kg, 42 let. Nemám žádná ramena, ruce taky nemám silné, lýtka mám taky docela dobrá. Celou postavu mám nesouměrnou. Když jsem byla hubenější, tak se to dalo lépe skrýt. Nepočítám s tím, že by se mi povedlo zhubnout. Mám teď nějaké zdravotní problémy - nebudu rozebírat, nejspíš to i na to přibírání mělo vliv. Jde mi o to oblečení. Když jsem byla hubenější, oblečení jsem měla, ale teď mi hodně oblečení nesedí. Musela jsem vyřadit hodně kalhot. Co mi sedělo loni v létě, tak teď už mi nesedí. Mám košile, které už nezapnu nebo zapnu, ale už nemůžu dýchat. Těsné kalhoty, leginy nenosím - vadí mi to na kůži. Podpatky jsem nosívala, dokonce i dost vysoké, ale pak jsem trpěla bolestma. Nesnesu teda ani silonky a silonkové ponožky, takže je to horší vybrat boty. To si ráda nechám poradit nějaký typ. Nosím bavlněné ponožky a to jde pouze do uzavřených bot a spíš sportovních. Sportovní oblečení nosím ráda ve volném čase, ale ne do práce. Poblíž mám akorát Kik, Lidl a pár obchůdků. V jednom se mi snažila paní vnutit trika, která mi vůbec neseděla. V druhém jsem si zkoušela bundu a ta byla moc hezká, ale teda dost drahá. Tím, že toho potřebuji koupit více, tak jsem omezená financema. Moje oblíbené rifle jsou záplatované, ale pořád mi je někdo kritizuje.Kam jít koupit rifle s mojí výškou - vše mi je dlouhé.
Z fotky si připadám jako paní úplně vlevo, akorát hubenější ruce.
hledat na internetu zkrácené délky, mají je ve všech větších eshopech s modou… nebo pokud chceš do kalhot investovat a chceš džíny, tak značkové mají všechny jak zkrácené, tak prodloužené typy