Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MP Krista píše:
Já bych si dovolila poznamenat, ze po čtyřicítce je proste potřeba trochu pozměnit styl, střihy, od levných značek se posunout k vyšší kvalitě střihu a materiálu. U bot to platí dvojnásob. Orsay je pro mladé ženy tak do pětatřiceti, v lehce zralém věku je proste lépe si připlatit, věřte, ze je to znát. Později začne čím dal důležitější roli hrát perfektně padnoucí prádlo a držení těla.
Poslední dobou snad ani to ne.. když tam vidím ty pastelkové šatičky, tak to je snad určené jen pro dvacetileté blondýnky
A trička za stovku jsou holt trička za stovku..
Já mám moc ráda jejich business kolekci, šaty, saka, košile, tam mi přijde kvalita relativně v pohodě, tyhle kousky mám ve skříni už roky. Ale jsou to věci, které jsou nositelné tak do velikosti 40, všechno je hodně na tělo, hodně pouzdrových střihů atd. Krásně to vypadá na modelce, ale v reálu neodpustí ani jedno přebytečné kilo ![]()
Ono i ten Marks a Spencer a St. Olivier už stojej za houby, kvalita šla dolů a těžko tam co vybrat. Dvoje kalhoty ze St. Olivier se mi po hodině nošení tak zvětšily a vyboulily, že šly do koše. Byly zkrácené, tak bohužel reklamovat už nešly. A trička a kabátky jsou v poměru ke kvalitě předražené.
Tady už těžko kde nakupovat. A rada zaleťte si do Lisabonu nebo do Londýna není pro každého. Hrozně mě štve, že tam to je a proč nemůže být kvalitní oblečení i tady.
Tak ono i v tom Orsay se pořád ještě dá narazit na kusy, které mohou být dobrým základem šatníku. Mám odtamtud několikery letní kalhoty, co jsou z 98% bavlna, zbytek elastan, délkou mně (jak jsem ještě o kousek menší než zakladatelka) vycházejí kousek nad kotníky. Mají je i ve výrazných barvách, s nějakým hladkým topem to je ideální oblečení na běžný pracovní den. Tmavomodré s košilovou halenkou, lodičkama a sakem se hoděj i na formálnější jednání nebo do divadla. Džíny mám nejradši od Levise, vydržej a mají hromady střihů a zkrácenou délku 30, která mi padne. U šatů se prakticky nic nedá skazit něčím v retro střihu padesátých let - sukně je našitá tak, že zakreje ne úplně ploché břicho, dělá to klasickou ženskou siluetu. Objednávám z anglických e-shopů, ale dá se na pěkné narazit i tady. Do tohohle deštivého počasí to chce nějaký jarní kabát - M&S má tradičně takové trenčkoty asi za šestnáct stovek, každý rok trochu měněj barvy, ale klasiku (černý, béžový) mají vždycky. Saka mají taky poměrně dobrá. Nakoupit základ šatníku zas není taková věda.
@Konnny já vím ze to není pro každého - ale nekomu to třeba pomůže - někdo si stále mysli ze letenky jsou drahé. Letenky mimo prázdniny a svatky a dopredu objednané se daji sehnat s nízkonákladovkou levné a když jsou kamarádky… udelaji si prima víkend. Nebo s manželem / po obchodech sama - jinak prima víkend…ale jasné. A nebo autem do Rakouska/Drážďan. Taky mě to vadí, ze proste jinde mají nadherne věci a tady jaksi prebrane… tady dojdou kolikrát později…a rozhodne ne všechno co je v zahraničí. Asi prubezne se dívat i tady…
@Lioness34 No dá se to, ale musíš tomu věnovat čas a peníze… znám to sama, jakmile máš postavu výškou nějakým způsobem atypickou, tak si nekoupíš kalhoty v akci za pár stovek, protože prostě nesedí. A výše zmiňované levisky sedí sice parádně, ale je to sranda i třeba za 1700-2500 ![]()
@Moise píše:
@Lioness34 No dá se to, ale musíš tomu věnovat čas a peníze… znám to sama, jakmile máš postavu výškou nějakým způsobem atypickou, tak si nekoupíš kalhoty v akci za pár stovek, protože prostě nesedí. A výše zmiňované levisky sedí sice parádně, ale je to sranda i třeba za 1700-2500
No jo, zadarmo to holt není. Vždycky to chce investovat čas, peníze i energii. Přičemž čím méně financí, tím víc energie to chce. Sledovat výprodeje a tak. Poslední Levisky jsem kupovala v lednových výprodejích za nějakých 1350 Kč. Ani tak to není málo, ale už vím, že vydržej roky.
@Jeremi když jich máš víc a střídáš, tak rozhodně ano.. já je mám rok, nošené hodně - mají tmavěmodrou jednolitou barvu a už po tom roce mají lehce světlejší kolena. Asi jsem je nosila moc intenzivně ![]()
A jinak máš pravdu, potíž u zakladatelky je v tom, že tu energii a čas věnovat nechce/nemůže. Objednat z netu taky nechce. ![]()
Děti jsou nemocné, hlídání mám jen na dobu, kdy jsem v praci. Ale už i to hlídání budu muset řešit jinak. Kazdopadne včera jsem si ukradla 5 minut. V letáku se mi líbily kalhoty. Říkala jsem si, že nebudu k sobě moc kriticka, ale opravdu jsem v nich vypadala strašně. Tím, že jsem malá a mám velké bricho. A ve skutečnosti tak dobře nevypadaly. Včera na mě skočil cizí pes a znicil mi jedine slusne kalhoty. O víkendu budu s nemocnyma dětma. Zase se nikam nedostanu. Každopádně zrcadla doma mám nejaka přívětivější. ![]()
@Moise píše:
@Jeremi když jich máš víc a střídáš, tak rozhodně ano.. já je mám rok, nošené hodně - mají tmavěmodrou jednolitou barvu a už po tom roce mají lehce světlejší kolena. Asi jsem je nosila moc intenzivně
A jinak máš pravdu, potíž u zakladatelky je v tom, že tu energii a čas věnovat nechce/nemůže. Objednat z netu taky nechce.
Objednat na netu by bylo řešení. Jenže ja neodhadnu, co mi může sedět. Když si vyberu něco z letáku, pak vyzkouším ruzne velikosti, tak mi často nesedí nic.
Loni jsem si koupila krásné kalhoty, párkrát jsem je měla na sobě a na vyhozeni. Reklamovala jsem je. Musela jsem si vybrat něco jiného. Vybrala jsem a doma zjistila, že to má díru, které jsem si nevšimla. To byla moje chyba. Kdyz jsem byla mladší, tak jsem neměla problém nakupovat.
Date mi odkazy na nejake eshopy, kde nakupujete a co konkrétně se vam líbí?
Pokud člověk chce vypadat a cítit se dobře, tak proto musí také něco udělat. Tudíž bych se určitě nesmířila s takovou postavou a zatočila s tím, to v první řadě. Pak bych prostě šla do obchoďáku, jeden den bych to tam přetrpěla a zkoušela.
Běž nakupovat s kamarádkou, poradí a pomůže nosit věci do kabinky. Moje známá má butik a nabízí poradenství, že s klientkou ty obchody oběhá a pomůže jí oblečení vybrat a sladit, tak jestli není v okolí někdo takový. Hubnutí je dobrý nápad, ale oblékat se člověk potřebuje hned, znám to dobře po tom porodu, kdy mi najednou nebylo nic z mých kalhot a většiny triček.
Příspěvek upraven 17.05.19 v 07:14
@09Veronika09 píše:
Pokud člověk chce vypadat a cítit se dobře, tak proto musí také něco udělat. Tudíž bych se určitě nesmířila s takovou postavou a zatočila s tím, to v první řadě. Pak bych prostě šla do obchoďáku, jeden den bych to tam přetrpěla a zkoušela.
@Anonymní píše:
Date mi odkazy na nejake eshopy, kde nakupujete a co konkrétně se vam líbí?
Ja jsem moc spokojena s dziny z H&M a casto mivaji akce na dopravu zdarma, takze si objednam kalhoty a pak prinejhorsim vratim, ale uz mento tolik nemrzi, dat 80kc za balik kdyby nahodou… Kdyz postovne bylo zdarma
a nez nekde litat po obchodech…ztraceny cely den.