Nemám oblečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56304
9.6.19 16:58

@Jeremi netušila jsem, že je to přímo název, tak pardon 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
9.6.19 17:15
@Janik123 píše:
Velikost 40 je bězná a není to žádná tragédie. Kolikrát vypadá líp zralá ženská v elegantním oblečení než vymóděná dvacítka. Hezké oblečení se dá najít v H&M nebo v Promodu a obojí se dá objednat přes eshop - např. https://m.promod.cz/produkt#!/zena/kalhoty-namornicka-modra-R2230114014.html
Vrací se zas kalhoty s vyšším pasem, které schovají břicho. K tomu třeba halenku z lehkého vzdušného materiálu. Boty nemusí mít nutně podpatek. Pohodlné boty jsou třeba espadrilky, hodí se jak ke kalhotům i k sukni, šatům - https://www.bata.cz/…rilky-ruzove.

Odkazy mi nešly otevřít, ale možná to je chyba u mě v PC. Mne třeba kalhoty s vyšším pasem nesedí. Jsem taky malá. :lol:

Příspěvek upraven 09.06.19 v 20:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
9.6.19 17:25

Já jsem stále přesvědčena, že problém zakladatelky není v nabídce obchodů, ale v její vlastní hlavě
prostě na malé osobě nikdy nic nebude vypadat tak hezky, jako na 175 cm a vyšších modelkách s velikostí 34
jinak velikost 40 nepovažuji za tlustou osobu
já měřím 164 cm, velikost 44-46
matka měří 157 cm, velikost 46-48
všechny absolutně všechny kalhoty si musíme nechat zkracovat u švadleny, tak nevím proč zakladatelka odmítá si koupit delší kalhoty, prostě na svou velikost nesežene
a nedávno jsme nakupovaly v Takku - matka 60 let si tam koupila kalhoty, nátělníky a tenké svetříky - vypadá v tom úžasně
v bonprixu kupujeme také a též kalhoty se musí nechat zkrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
9.6.19 21:21
@stinga píše:
Já jsem stále přesvědčena, že problém zakladatelky není v nabídce obchodů, ale v její vlastní hlavě
prostě na malé osobě nikdy nic nebude vypadat tak hezky, jako na 175 cm a vyšších modelkách s velikostí 34
jinak velikost 40 nepovažuji za tlustou osobu
já měřím 164 cm, velikost 44-46
matka měří 157 cm, velikost 46-48
všechny absolutně všechny kalhoty si musíme nechat zkracovat u švadleny, tak nevím proč zakladatelka odmítá si koupit delší kalhoty, prostě na svou velikost nesežene
a nedávno jsme nakupovaly v Takku - matka 60 let si tam koupila kalhoty, nátělníky a tenké svetříky - vypadá v tom úžasně
v bonprixu kupujeme také a též kalhoty se musí nechat zkrátit

V tomhle ji docela chápu. Když dám za kalhoty tisícovku a víc, tak chci, aby mi seděly rovnou a ne abych je musela nosit ještě ke švadleně upravovat. Zkrácené velikosti má zcela běžně Marks and Spencer, C&A, Next, Levis a další výrobci džín mají vždycky hned několik délek. Padnoucí chino kalhoty mám z H&M, o těch z Orsay, co je výrobce sice zamýšlel jako midi, ale já z nich mám perfektní sedmiosminové, už jsem tu psala. Velikostí 36-38. Máma má vel. 42 a délkou padnoucí kalhoty jsem jí letos taky kupovala v C&A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
9.6.19 21:25

@Jeremi tohle už je hlavně o penězích. Pokud zakladatelka pořád tvrdošijně chodí do kiku a podobných obchodů, tak asi nechce utratit tolik peněz za zkrácené délky. Já mám opačný problém, musím mít prodlouženou délku a ještě ne všechny prodloužené jsou dost dlouhé :mrgreen: Koupit džíny pod dvojku považuju za docela úspěch.
Ale tak jako tak to chce hledat, zkoušet, žádná jiná rada není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
9.6.19 21:28

@stinga Kdysi jsem si kalhoty zkracovala. Nelibi se mi to. Ten střih už pak nesedí. A rifle nejsou zkrácené vůbec hezké. Jednu dobu jsem si je kupovala od jedné značky, ale už nevím, co přesně to bylo. Naposledy jsem si délkou dobré kalhoty koupila v Samu. Ale sehnat hezké kalhoty v odpovídající délce je těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
9.6.19 21:32

@Moise S kamaradkou mame opačný problém. Já potřebuji kratší kalhoty a ona zase delsi. :D A pritom já si myslela, jak to má jednoduche. Všude mi byly kalhoty delší o cca 15 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
9.6.19 21:40

@Sára 1 spousta firem už má dneska small délky nejen u džínů, ale i u klasických kalhot. Chce to kouknout i na zahraniční eshopy. Ale i tady v Čechách - třeba Dorothy Perkins má petite řadu, Anna Fields, Missquided a spousty dalších. Stačí si třeba na zalando.cz vyfiltrovat petite do názvu značky. Funguje to i na glami, na zootu. A ze zahraničních se dá použít asos.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
9.6.19 21:41
@Moise píše:
@Jeremi tohle už je hlavně o penězích. Pokud zakladatelka pořád tvrdošijně chodí do kiku a podobných obchodů, tak asi nechce utratit tolik peněz za zkrácené délky. Já mám opačný problém, musím mít prodlouženou délku a ještě ne všechny prodloužené jsou dost dlouhé :mrgreen: Koupit džíny pod dvojku považuju za docela úspěch.
Ale tak jako tak to chce hledat, zkoušet, žádná jiná rada není.

Není to jen o penězích. Ty Orsay kalhoty za 549 Kč si nemyslím, že jsou drahé. A je to jejich běžná cena, bez slevy. A když nemám peníze, tak je to holt třeba vyvážit vložením vlastní energie a vychytat výprodeje - mám z Marks and Spencera džíny za 199 Kč, v C&A jsem kupovala mámě manžestráky velikost 42K (jakože krátké) ve slevě za 280 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
9.6.19 21:42
@Sára 1 píše:
@Moise S kamaradkou mame opačný problém. Já potřebuji kratší kalhoty a ona zase delsi. :D A pritom já si myslela, jak to má jednoduche. Všude mi byly kalhoty delší o cca 15 cm.

Asi to bude na podobné brdo. Rozdíl je v tom, že dlouhé kalhoty se vždycky dají ustříhnout, ale když jsou krátké, neuděláš nic :lol: A je problém i u kratších kalhot, když si chceš koupit 3/4, máš je krátké, kalhoty pod kolena mně končí nad koleny :lol: a tak podobně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
9.6.19 21:45

Tak zkracene verze kalhot sezenu v kazdem beznem retezci. Mam 160cm a nemusim nikdy nic zkracovat. Kik tedy ma dlouhe kalhoty, ale tak za tu cenu bych je i zkratila. Ty ruzne delky kalhot uz jsou dnes standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
10.6.19 09:03

@Moise to jsem ráda že v tom nejsem sama. Mám úplně stejný problém u kalhot. 3/4 si vůbec nekupuje ty mám nad kolena a když chci 7/8 tak si kupuju normálně dlouhý ale zkrácenou délku. A sehnat dlouhý rifle to je teda oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
10.6.19 10:57
@Jeremi píše:
V tomhle ji docela chápu. Když dám za kalhoty tisícovku a víc, tak chci, aby mi seděly rovnou a ne abych je musela nosit ještě ke švadleně upravovat. Zkrácené velikosti má zcela běžně Marks and Spencer, C&A, Next, Levis a další výrobci džín mají vždycky hned několik délek. Padnoucí chino kalhoty mám z H&M, o těch z Orsay, co je výrobce sice zamýšlel jako midi, ale já z nich mám perfektní sedmiosminové, už jsem tu psala. Velikostí 36-38. Máma má vel. 42 a délkou padnoucí kalhoty jsem jí letos taky kupovala v C&A.

Pokud vím, tak některé obchody prodávající oblečení i nabízejí úpravu oděvů a nestojí to tolik. Pokud už ty kalhoty sedí a je celkově problém je jinak sehnat, asi bych tu stovku nebo kolik ta úprava stojí, obětovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
10.6.19 12:06

Zakladatelko, vše nedočítám, ale určitě na sebe najdeš hezké oblečení. Vůbec nemyslím, že bys byla tlustá! Já mám na výšku 165 cm asi 74 kg, míry 103 - 79 - 101. Dneska mám na sobě úzkou jasně modrou sukni ke kolenům, modrou halenku se vzorečkem nařasenou tím podkasáním na šňůrku dole, obojí z Peek and Cloppenburg, béžové sandálky na 6 cm klínku, béžovou kabelku, k tomu úsměv, Versace Bright Crystal a myslím, že je to OK. Chlapi se na mě taky celkem usmívají 8). Tak zkus ten Peek and Cloppenburg, já si tam vždy vyberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
10.6.19 12:30
@Janik123 píše:
Pokud vím, tak některé obchody prodávající oblečení i nabízejí úpravu oděvů a nestojí to tolik. Pokud už ty kalhoty sedí a je celkově problém je jinak sehnat, asi bych tu stovku nebo kolik ta úprava stojí, obětovala.

Tak stovka minimálně je dnes jen výměna zipu. Zkrácení kalhot u nás okolo dvou stovek, ale může být i o stovku víc, záleží i na materiálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová