Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janik123 píše:
Velikost 40 je bězná a není to žádná tragédie. Kolikrát vypadá líp zralá ženská v elegantním oblečení než vymóděná dvacítka. Hezké oblečení se dá najít v H&M nebo v Promodu a obojí se dá objednat přes eshop - např. https://m.promod.cz/produkt#!/zena/kalhoty-namornicka-modra-R2230114014.html
Vrací se zas kalhoty s vyšším pasem, které schovají břicho. K tomu třeba halenku z lehkého vzdušného materiálu. Boty nemusí mít nutně podpatek. Pohodlné boty jsou třeba espadrilky, hodí se jak ke kalhotům i k sukni, šatům - https://www.bata.cz/…rilky-ruzove.
Odkazy mi nešly otevřít, ale možná to je chyba u mě v PC. Mne třeba kalhoty s vyšším pasem nesedí. Jsem taky malá. ![]()
Příspěvek upraven 09.06.19 v 20:32
Já jsem stále přesvědčena, že problém zakladatelky není v nabídce obchodů, ale v její vlastní hlavě
prostě na malé osobě nikdy nic nebude vypadat tak hezky, jako na 175 cm a vyšších modelkách s velikostí 34
jinak velikost 40 nepovažuji za tlustou osobu
já měřím 164 cm, velikost 44-46
matka měří 157 cm, velikost 46-48
všechny absolutně všechny kalhoty si musíme nechat zkracovat u švadleny, tak nevím proč zakladatelka odmítá si koupit delší kalhoty, prostě na svou velikost nesežene
a nedávno jsme nakupovaly v Takku - matka 60 let si tam koupila kalhoty, nátělníky a tenké svetříky - vypadá v tom úžasně
v bonprixu kupujeme také a též kalhoty se musí nechat zkrátit
@stinga píše:
Já jsem stále přesvědčena, že problém zakladatelky není v nabídce obchodů, ale v její vlastní hlavě
prostě na malé osobě nikdy nic nebude vypadat tak hezky, jako na 175 cm a vyšších modelkách s velikostí 34
jinak velikost 40 nepovažuji za tlustou osobu
já měřím 164 cm, velikost 44-46
matka měří 157 cm, velikost 46-48
všechny absolutně všechny kalhoty si musíme nechat zkracovat u švadleny, tak nevím proč zakladatelka odmítá si koupit delší kalhoty, prostě na svou velikost nesežene
a nedávno jsme nakupovaly v Takku - matka 60 let si tam koupila kalhoty, nátělníky a tenké svetříky - vypadá v tom úžasně
v bonprixu kupujeme také a též kalhoty se musí nechat zkrátit
V tomhle ji docela chápu. Když dám za kalhoty tisícovku a víc, tak chci, aby mi seděly rovnou a ne abych je musela nosit ještě ke švadleně upravovat. Zkrácené velikosti má zcela běžně Marks and Spencer, C&A, Next, Levis a další výrobci džín mají vždycky hned několik délek. Padnoucí chino kalhoty mám z H&M, o těch z Orsay, co je výrobce sice zamýšlel jako midi, ale já z nich mám perfektní sedmiosminové, už jsem tu psala. Velikostí 36-38. Máma má vel. 42 a délkou padnoucí kalhoty jsem jí letos taky kupovala v C&A.
@Jeremi tohle už je hlavně o penězích. Pokud zakladatelka pořád tvrdošijně chodí do kiku a podobných obchodů, tak asi nechce utratit tolik peněz za zkrácené délky. Já mám opačný problém, musím mít prodlouženou délku a ještě ne všechny prodloužené jsou dost dlouhé
Koupit džíny pod dvojku považuju za docela úspěch.
Ale tak jako tak to chce hledat, zkoušet, žádná jiná rada není.
@stinga Kdysi jsem si kalhoty zkracovala. Nelibi se mi to. Ten střih už pak nesedí. A rifle nejsou zkrácené vůbec hezké. Jednu dobu jsem si je kupovala od jedné značky, ale už nevím, co přesně to bylo. Naposledy jsem si délkou dobré kalhoty koupila v Samu. Ale sehnat hezké kalhoty v odpovídající délce je těžké.
@Moise S kamaradkou mame opačný problém. Já potřebuji kratší kalhoty a ona zase delsi.
A pritom já si myslela, jak to má jednoduche. Všude mi byly kalhoty delší o cca 15 cm.
@Sára 1 spousta firem už má dneska small délky nejen u džínů, ale i u klasických kalhot. Chce to kouknout i na zahraniční eshopy. Ale i tady v Čechách - třeba Dorothy Perkins má petite řadu, Anna Fields, Missquided a spousty dalších. Stačí si třeba na zalando.cz vyfiltrovat petite do názvu značky. Funguje to i na glami, na zootu. A ze zahraničních se dá použít asos.com
@Moise píše:
@Jeremi tohle už je hlavně o penězích. Pokud zakladatelka pořád tvrdošijně chodí do kiku a podobných obchodů, tak asi nechce utratit tolik peněz za zkrácené délky. Já mám opačný problém, musím mít prodlouženou délku a ještě ne všechny prodloužené jsou dost dlouhéKoupit džíny pod dvojku považuju za docela úspěch.
Ale tak jako tak to chce hledat, zkoušet, žádná jiná rada není.
Není to jen o penězích. Ty Orsay kalhoty za 549 Kč si nemyslím, že jsou drahé. A je to jejich běžná cena, bez slevy. A když nemám peníze, tak je to holt třeba vyvážit vložením vlastní energie a vychytat výprodeje - mám z Marks and Spencera džíny za 199 Kč, v C&A jsem kupovala mámě manžestráky velikost 42K (jakože krátké) ve slevě za 280 Kč.
@Sára 1 píše:
@Moise S kamaradkou mame opačný problém. Já potřebuji kratší kalhoty a ona zase delsi.A pritom já si myslela, jak to má jednoduche. Všude mi byly kalhoty delší o cca 15 cm.
Asi to bude na podobné brdo. Rozdíl je v tom, že dlouhé kalhoty se vždycky dají ustříhnout, ale když jsou krátké, neuděláš nic
A je problém i u kratších kalhot, když si chceš koupit 3/4, máš je krátké, kalhoty pod kolena mně končí nad koleny
a tak podobně ![]()
Tak zkracene verze kalhot sezenu v kazdem beznem retezci. Mam 160cm a nemusim nikdy nic zkracovat. Kik tedy ma dlouhe kalhoty, ale tak za tu cenu bych je i zkratila. Ty ruzne delky kalhot uz jsou dnes standard.
@Moise to jsem ráda že v tom nejsem sama. Mám úplně stejný problém u kalhot. 3/4 si vůbec nekupuje ty mám nad kolena a když chci 7/8 tak si kupuju normálně dlouhý ale zkrácenou délku. A sehnat dlouhý rifle to je teda oříšek.
@Jeremi píše:
V tomhle ji docela chápu. Když dám za kalhoty tisícovku a víc, tak chci, aby mi seděly rovnou a ne abych je musela nosit ještě ke švadleně upravovat. Zkrácené velikosti má zcela běžně Marks and Spencer, C&A, Next, Levis a další výrobci džín mají vždycky hned několik délek. Padnoucí chino kalhoty mám z H&M, o těch z Orsay, co je výrobce sice zamýšlel jako midi, ale já z nich mám perfektní sedmiosminové, už jsem tu psala. Velikostí 36-38. Máma má vel. 42 a délkou padnoucí kalhoty jsem jí letos taky kupovala v C&A.
Pokud vím, tak některé obchody prodávající oblečení i nabízejí úpravu oděvů a nestojí to tolik. Pokud už ty kalhoty sedí a je celkově problém je jinak sehnat, asi bych tu stovku nebo kolik ta úprava stojí, obětovala.
Zakladatelko, vše nedočítám, ale určitě na sebe najdeš hezké oblečení. Vůbec nemyslím, že bys byla tlustá! Já mám na výšku 165 cm asi 74 kg, míry 103 - 79 - 101. Dneska mám na sobě úzkou jasně modrou sukni ke kolenům, modrou halenku se vzorečkem nařasenou tím podkasáním na šňůrku dole, obojí z Peek and Cloppenburg, béžové sandálky na 6 cm klínku, béžovou kabelku, k tomu úsměv, Versace Bright Crystal a myslím, že je to OK. Chlapi se na mě taky celkem usmívají
. Tak zkus ten Peek and Cloppenburg, já si tam vždy vyberu.
@Janik123 píše:
Pokud vím, tak některé obchody prodávající oblečení i nabízejí úpravu oděvů a nestojí to tolik. Pokud už ty kalhoty sedí a je celkově problém je jinak sehnat, asi bych tu stovku nebo kolik ta úprava stojí, obětovala.
Tak stovka minimálně je dnes jen výměna zipu. Zkrácení kalhot u nás okolo dvou stovek, ale může být i o stovku víc, záleží i na materiálu.