Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bez ještě do CA a Tchiba, do HM, ale vyber si obchod, kde mají xxl kolekci. Někde se končí velikostí 44.
@Jana206 píše:
Bez ještě do CA a Tchiba, do HM, ale vyber si obchod, kde mají xxl kolekci. Někde se končí velikostí 44.
Tam se bohužel běžně nedostanu. Větší než 44 nepotřebuji. Teď mám asi 40. Myslím, že v Kiku jsem takovou velikost zkoušela.
Se čtyřicítkou vel. nemůžeš být nijak tlustá. A je to nejběžnější velikost, mají ji všude.
S Takkem to není tvůj problém, prodávají teď příšerné hadry a z nemožných materiálů..U nás je velké Takko a neviděla jsem tam snad nikdy nikoho nic platit u kasy a celkově zeje prázdnotou.. Nevím, z čeho žijí.
Problém je v těch obchodech typu Takko, CA, apod., ne až tak v tobě. V Tchibu jsem si jednou zkoušela trenčkot, hadr jak od vietnamce, lezly z něj všude nitě. Jenže on se pohoršil a zhadrovatěl i Esprit a MS, celkově se těžko něco hledá, zvlášť když člověk nemá přesně konfekční proporce podle tabulek - nemyslím tím váhu.
Opravdu bych na vašem místě zapomněla na obchody typu Kik. Tam v žádném případě kvalitní a padnoucí oblečení pro ženu nad 16 let a nad 40 kg nenajdete. To jsou opravdu hadry vhodné tak při vyklízení sklepa. Už tady pár značek zaznělo, pak samozřejmě najdete i menší butiky, kde se dá taky vybrat. Mohu se zeptat odkud jste?
V MS teď mají pěkné lněné šaty různých střihů a délek. A se slevou 20 %.
@Anonymní píše:
Tam se bohužel běžně nedostanu. Větší než 44 nepotřebuji. Teď mám asi 40. Myslím, že v Kiku jsem takovou velikost zkoušela.
Jestli máš vel. 40, tak bych koukla na www.bonprix.cz, tam mívají dost volných střihů, u části produktů je i hodnocení (kde lidi píšou, jestli velikost odpovídá). Objednala bych si třeba 20 kousků a pak po vyzkoušení část vrátila (to poštovné nebude větší, než když budeš muset zajet někam dál). A jinak není problém najít v okolí švadlenu (nebo třeba maminku na rodičovské, která šije) a nechat si třeba kalhoty nebo sukni zkrátit (některé věci jdou zkrátit i velmi jednoduše zažehlovací páskou, je to doma do 10min. hotové).
@Anonymní píše:
Teď jsem byla v Kiku, Takku. Zkusila jsem víc věcí. Asi neumím hledat v tom množství. Většina se mi zdá nic moc materiál, průhledné (to si fakt nemůžu dovolit). Moc se mi toho nelíbilo a to, co jsem si zkusila, mi zase nesedělo. Přijde mi, že tam už ani chodit nemusím. Přitom dětské oblečení mi přijde v pohodě. Byla jsem s jedním dítkem, tak to byl mazec.Jediné, co jsem koupila, byly plavky. Což je teda s podivem, protože to je asi největší moje noční můra. Vždy bývala. A teď, co jsem přibrala, je to hrozný. Zhubnout již nestihnu, tak si musím přiznat svá kila. Už jsem teda slyšela i jednu poznámku a hučí mi v hlavě. Nelíbí se mi to. Takže v plánu je s tím něco udělat, jen ještě netuším, jakým způsobem. Nikdy se mi nepovedlo zhubnout na základě mé snahy.
Vždy jsem zhubla jen, když byl nějaký průšvih - buďto zdravotní potíže a nebo špatná situace. Koupila jsem si teda nějaká trička (sice bych si je nikdy nevybrala - dala mi je prodavačka, ať to zkusím a kupodivu to jakžtakž šlo - takže lepší něco než nic), kalhoty, sukni, kraťasy. Ještě by to ale něco chtělo. Když jsem si vzala krátké kalhoty, co jsem v pohodě nosila loni, tak jsem byla ráda, když jsem byla doma, jak mě škrtily. Přiznala jsem si tloušťku a koupila jsem si oblečení podle toho. A aby to bylo pohodlné. Vím, že by mi jiné věci slušely víc, ale pohodlí upřednostňuji. V týdnu jsem viděla krásné šaty na jedné paní - měla je teda v černé barvě a já si je zkoušela v jiné barvě. Té paní slušely, přestože taky nebyla jak tyčka. Já v nich vypadala jako… (blbě, slovo, které jsem napsala, mi nebylo povoleno) - nevyhovovala mi délka - problém je ten, že jsem malá. Vždy, co se mi líbí, mi nesluší.
Hele ale tohle je normální, že si vyzkoušis 20 věci a odneses si jednu. I to je super. Nemůžeš čekat, že vlezeš do krámu a odneses si komplet garderobu. Teď máš plavky, tak musíš hledat dál, kamkoliv půjdeš tak něco zkus, ono se to nastřádá. Jestli chceš udělat něco s váhou a nevíš jak, najdi si výživového poradce. Ušetří ti to spoustu zbytečné námahy a tvá snaha bude 100% využitá.
Velikost 40 je bězná a není to žádná tragédie. Kolikrát vypadá líp zralá ženská v elegantním oblečení než vymóděná dvacítka. Hezké oblečení se dá najít v H&M nebo v Promodu a obojí se dá objednat přes eshop - např. https://m.promod.cz/produkt#!/zena/kalhoty-namornicka-modra-R2230114014.html
Vrací se zas kalhoty s vyšším pasem, které schovají břicho. K tomu třeba halenku z lehkého vzdušného materiálu. Boty nemusí mít nutně podpatek. Pohodlné boty jsou třeba espadrilky, hodí se jak ke kalhotům i k sukni, šatům - https://www.bata.cz/…rilky-ruzove.
Anonymní, neočekávala bych, že v kiku najdeš něco pěkného rozumné kvality… fakt ne
A takko je poslední dobou to samé. Teď už si nevybavuju, kolik je ti let, ale pokud chceš něco fakt pěkného a není ti -náct, budeš si muset udělat výlet do jiných obchodů nebo objednat po netu ![]()
Jsem taky malá (mám 158 cm), takže chápu, že na malé výšce i ta 40 vypadá, že máš nadváhu, ale tlustá teda rozhodně nejsi. Znovu zopakuji svoje doporučení na Orsay a „midi kalhoty s puky“. Je to 98% bavlna, 2% elastan. Cena 549 Kč. Nafocené to mají na vysokých holkách, kterým je to do půlky lýtek a ještě upnuté, ale tím se nenech zmást. Nám malým to je lehce nad kotníky, nohavice až tak obtažené nejsou a na jaře v létě to vypadá velmi dobře. Dají se vzít k sandálům, balerínám, s lodičkama to hned působí trochu formálněji… S tričkem je to sportovní, s halenkou formální. Mám je asi v pěti barvách. Doručej Ti to až domů, co Ti nebude, vrátíš.
A co vinted? Bazarový obchod? Nakupuju jen tam, znám svou velikost a nakoupím tam levněji než jinde.
@Moise píše:
@Jeremi nenašla bys prosím odkaz?
Jsem si nebyla jistá, jestli se to do diskusí smí a myslela jsem, že napsat do Googlu “Orsay midi kalhoty s puky” není zas tak složité, ale co už:
Teď jsem byla v Kiku, Takku. Zkusila jsem víc věcí. Asi neumím hledat v tom množství. Většina se mi zdá nic moc materiál, průhledné (to si fakt nemůžu dovolit). Moc se mi toho nelíbilo a to, co jsem si zkusila, mi zase nesedělo. Přijde mi, že tam už ani chodit nemusím. Přitom dětské oblečení mi přijde v pohodě. Byla jsem s jedním dítkem, tak to byl mazec.
Jediné, co jsem koupila, byly plavky. Což je teda s podivem, protože to je asi největší moje noční můra. Vždy bývala. A teď, co jsem přibrala, je to hrozný. Zhubnout již nestihnu, tak si musím přiznat svá kila. Už jsem teda slyšela i jednu poznámku a hučí mi v hlavě. Nelíbí se mi to. Takže v plánu je s tím něco udělat, jen ještě netuším, jakým způsobem. Nikdy se mi nepovedlo zhubnout na základě mé snahy.
Vždy jsem zhubla jen, když byl nějaký průšvih - buďto zdravotní potíže a nebo špatná situace. Koupila jsem si teda nějaká trička (sice bych si je nikdy nevybrala - dala mi je prodavačka, ať to zkusím a kupodivu to jakžtakž šlo - takže lepší něco než nic), kalhoty, sukni, kraťasy. Ještě by to ale něco chtělo. Když jsem si vzala krátké kalhoty, co jsem v pohodě nosila loni, tak jsem byla ráda, když jsem byla doma, jak mě škrtily. Přiznala jsem si tloušťku a koupila jsem si oblečení podle toho. A aby to bylo pohodlné. Vím, že by mi jiné věci slušely víc, ale pohodlí upřednostňuji. V týdnu jsem viděla krásné šaty na jedné paní - měla je teda v černé barvě a já si je zkoušela v jiné barvě. Té paní slušely, přestože taky nebyla jak tyčka. Já v nich vypadala jako… (blbě, slovo, které jsem napsala, mi nebylo povoleno) - nevyhovovala mi délka - problém je ten, že jsem malá. Vždy, co se mi líbí, mi nesluší.