Nemám pevnou vůli

Anonymní
10.2.19 19:05

Nemám pevnou vůli

Ahoj. Jak se mám dokopat k tomu, abych šla opravdu cvičit/hubnout? Prostě něco se sebou dělat. Je mi 18 a jsem silnější.. Dala jsem si výzvu s jednou holkou ale vzdala jsem to za dva dny.. chtěla bych mit takový ten pocit a říct si “joo, já to dokázala, zhubla jsem 20 kg” :roll: uz je to semnou opravdu hrozné.. když jde dost dobře nabrat, proč to nejde tak i dolů?!! :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
10.2.19 19:14

Protoze te nebavi ta cesta k tomu, ale vidis jen ten cil a to je spatne.
Hubnuti neni o tom zhubnout, je to o zmene ziv. stylu a o zmene mysleni.
Co se tyka pohybu, nenut se do niceho, co te nebavi. Najdi si takovy pohyb, ktery te bude bavit i kdyby to mela byt jen chuze. Zdravi a vaha je stejne hlavne o tom, jak se mas rada a jake potraviny prijimas, jak pristupujes sama k sobe a ke svemu zivotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
10.2.19 19:14

Pokud je Ti 18, tak to pujde samo. Proste musis. Kde je vule, je i cesta.
A pokud to po 2 dnech vzdas, tak asi moc nechces. Jednoduse se kousni a vydrz.. za mesic, za 2.. mozna za 1/4 roku uvidis vysledky a pak to bude snadnejsi. Zacatky jsou vzdycky tezke. Tak drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
10.2.19 19:20

co slibit si nejakou odmenu? treba za prvni tri kila dolu si koupis neco hezkeho - a mit tu konkretni vec porad v mysli pred sebou.. za dalsi tri kila neco jineho. dulezite je davat si male cile. 5 kilo dolu je dobry start.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.2.19 19:38
@Anonymní píše:
Ahoj. Jak se mám dokopat k tomu, abych šla opravdu cvičit/hubnout? Prostě něco se sebou dělat. Je mi 18 a jsem silnější.. Dala jsem si výzvu s jednou holkou ale vzdala jsem to za dva dny.. chtěla bych mit takový ten pocit a říct si “joo, já to dokázala, zhubla jsem 20 kg” :roll: uz je to semnou opravdu hrozné.. když jde dost dobře nabrat, proč to nejde tak i dolů?!! :zed:

Když to tak čtu, tak bych tě chtěla upozornit, že i na „udržení“, budeš potřebovat pevnou vůli. A čím budeš starší, tím to bude horší.

Já jsem vždycky byla štíhlá. Tak do jsem mohla jíst, co jsem chtěla. Pak už ne :zed: , tak jsem holt začla jíst míň. Pak jsem ve vyšším věku otěhotněla, všechno šlo tak nějak staranou a po porodu jsem najednou měla velikost 42 :zed: :zed:

Ale já jsem nepotřebovala žádnou zvláštní motivaci, prostě mi tak nebylo příjemně, necítila jsem, že jsem to „já“. A zdravotně jsem to taky cítila.

Zhubla jsem zpět na svou 38, to je celkem cajk. Neříkám, že by se mi nelíbila 36, ale to juž bych asi fakt žila ze vzduchu. Ale omezovat se musím, i tak a a to dost. Ale mně to nevadí, v tomhle mám vůli silnou.

Pokud nemáš pevnou vůli a nechceš se celý život omezovat, stanov si realistický cíl. Jinak spadneš do jojoefektu. Mám takové kamarádky, zhubnou a najednou, vždyť je léto, dám si zmrzlinku, vždyť mám narozky, dám si dort, byl to stres, tu čokoládu si zasloužím… A za chvilku jsou, kde byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.19 19:38

@milktea tohle mě fakt nenapadlo, tak děluju!! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
294
10.2.19 19:44

Já tohle znám. Za poslední dva roky jsem nabrala deset kilo a dolů nešli, taky jsem neměla silnou vůli. Pak jsem při těhotenství nabrala dalších 25 a děsila jsem se, jak to půjde dolů. A překvapivě to jde dolů rychle. Prostě jsem v takovém tempu, že se nestíhám přejídat a pohybu mám víc, než bylo tělo zvyklé. Ano možná je to i kojením, ale i manžel si všímá pevnějšího zadku atd. Takže moje rada zní, abys sis našla něco, co tě baví. Nemusí to být nutně sport, ale bylo by dobré, aby si u toho měla pohyb a bylo to daleko od ledničky :palec: Nejhorší jsou večerní chutě u televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.2.19 19:45
@Anonymní píše:
Ahoj. Jak se mám dokopat k tomu, abych šla opravdu cvičit/hubnout? Prostě něco se sebou dělat. Je mi 18 a jsem silnější.. Dala jsem si výzvu s jednou holkou ale vzdala jsem to za dva dny.. chtěla bych mit takový ten pocit a říct si “joo, já to dokázala, zhubla jsem 20 kg” :roll: uz je to semnou opravdu hrozné.. když jde dost dobře nabrat, proč to nejde tak i dolů?!! :zed:

Jo a na ty klišé zapomeň. :lol:

„Nenuť se do ničeho, co tě nebaví?“ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Blbost!

Nuť se, jinak to nejde. Mě nebaví žádné cvičení, prostě se donutím. Vyberu si teda to, co mi vadí tak nějak nejmíň, ale nebaví mě to, celou hodinu tlačím očima hodiny. Ale pak, přijde ten pocit, že to mám za sebou a zas na týden pokoj. :lol:

Nicméně moje výhoda je, že jsem zvyklá chodit pěšky. Když jsem bydlela v centru Prahy, v podstatě jsem nelezla do tramvaje ani metra, když byl čas, ze Smíchova do Karlína žádná míra. :lol: Procházka mě vždycky nějak nabíjela.

I dneska, když bydlím mimo centrum, jdu někdy od baráku na metro, to je tak kilák a půl, možná. A nepřijde mi to. Těch deset tisíc kroků denně prostě udělám. Pak chodím jednou týdně (výjimečně 2×) cvičit. V zimě.

V létě je to veselejší. Kolo, koloběžka, brusle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
10.2.19 19:50

Když se ti nechce chodit cvičit tak co třeba běhat a cvičit jen doma a je to vše o stravě,maso,zelenina hodně pít a hlavně né knedlíky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.2.19 19:52

U hubnutí nejde ani tak o pevnou vůli, ale o pochopení proč jíš moc a špatné věci. O pochopení co zajídáš a jak to řešit jinak, než přehnaným jídlem.

Zároveň je potřeba naučit mít se ráda a pečovat o sebe. To pak výrazně usnadní to, že si nebudeš chtít ubližovat špatným jídlem.

Z technického hlediska - potřebuješ si začít psát někam co skutečně sníš, kdy to jíš a jak se přitom cítíš. Když tohle vydržít dva, tři týdny a pak se na to důkladně podíváš, zjistíš kde je zakopaný pes a objevíš vzorce typu -nesnídám, pak si koupím ve škole něco sladkého, oběd v jídelně je trapný, raději si dám bagetu. Případně nudím se tak jím, jsem nešťastná tak jím a podobně.

Posléze je potřeba najít lepší řešení toho chování, co tě poškozuje - ale bez toho, aby sis kupila výčitky a příliš se trestala. Potřebuješ jíst tak, aby si měla dostatečné množství vyvážené stravy - jakmile hladovíš, tak nehubneš, ale naopak tělo ukládá všechno co může.

Plus tedy nechceš měnit postavu jen na váhu - ale spíš se měřit - pokdu ti ubývají centimetry přes břicho, znamená to že hubneš tuk. pokud ti ubývají jen kila a břicho je pořád stejné, znamená to že nehubneš tuk, ale vodu a svaly z hladovění.

Pořiď ti tuhle knížku - je potřeba pochopit o fous víc věcí, než se vejde do internetového článku, proto je potřeba knížka. Navíc jsou tam dost praktické návody.

https://www.stob.cz/…e-a-natrvalo

Plus se prostě potřebuješ hýbat. Pro začátek začni chodit - stáhni si do mobilu aplikaci třeba google fit a najdi si na youtube nějaké tak 10 minutové video na protažení. A nauč se každý den ujít alespoň 6000 kroků a 10 minut doma cvičit. Až to zvládenš týden v kuse, přidej počet kroků a najdi si nějaké video na zpevnění a přidej ho k protahování.

Třeba tohle https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

Až to budeš zvládat každý den a bude ti to připada snadné, najdi si nějaké větší cvičení a nebo třeba začni chodit někam na nějaké skupinové cvičení - díky pravidelné chůzi, protahování a zpevňování doma ti to před ostatnímu půjde mnohem lépe, než kdyby si tam vyrazila dneska.

S tím že je potřeba vykašlat se na přístup všechno nebo nic - tedy buď budeš dokonale plnit všechno a nebo se na to vykašleš. Když jednou vynecháš, no tak další den zase naskočíš zpátky a nebudeš se kvůli tomu užírat a hlavně přestávat.

Slib si odměnu za postupné cíle - něco milého, co si můžeš splnit, když se ti poved eprvní týden v kuse, kdy ujdeš 6000 kroků každý den, kdy ujdeš 8000 kroků každý den celý týden, za první týden kdy budeš skutečně cvičit každý den a tak. Postupně zvyšuj pohyb až poté, co si tělo zvykne na předchozí dávku, nechtěji věci hned a rychle a strašnou silou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.19 10:29

@janablizkova při své váze běhat nemuzu.. 😏

• Citovat
  • Upravit
35438
11.2.19 12:56

Myslím si, že tu vůli a sebekázeň potřebuješ. Důvod, proč jíš hodně a taky hodně nezdravých věcí je ten, že ti to chutná. Nejsi sama. Spousta lidí by si dala denně tři čokolády a pět hamburgrů :nevim: . U tebe je dobrá zpráva, že sis uvědomila, že je něco špatně. Ale chybí ti dostatečná motivace a energie k uskutečnění zhubnutí. Co třeba nějaký kluk, co se ti líbí? Nejlépe nějaký vymakaný, to by nebyl pro mladou holku dostatečný motiv, aby se sebou něco udělala? A jak jsi na tom s plněním jiných úkolů, dokážeš dotahovat věci do konce v jiných oblastech? Pokud nad sebou potřebuješ stálý bič, aby ses dokopala k nějaké akci, zajdi k své doktorce, aby tě poslala na obezitologii. Možná už to, že se budeš muset zpovídat pravidelně ze svého jídelníčku a pohybové aktivity, tě donutí a časem i třeba naučí životnímu stylu, který nevede k obezitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
11.2.19 12:58
@Anonymní píše:

Tak choď. Svižně, 10 km denně, zvládneš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.2.19 13:38
@Anonymní píše:

Jako vcelku dobrá externí motivace fungujou chytré hodinky. Spojis to s mobilem a pak tam vifldis kolik a kde jsi ušla, kolik jsi spálila a tak. Lidí to baví a chvilku jim to výdrží.

Ale jak jsem ti psala, vůli potřebuješ i na udržení váhy.

A pokud jsi fakt obézní, tak zkus hubnoucí skupiny při nemocnicích. Třeba Medispo nebo jak se to jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková