Nemám ráda Olomouc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4072
22.10.21 16:06

Ja Olomouc miluju, za me je nádherná. Mozna je to blbou dobou, ale vzdycky tepala studentskym životem, plno dovadel, skvela muzea, krasne chramy a kostely, luxusni vysedavani na Dolnaku na zahrádce s vyhledem na radnici a nad ni zapadajici slunce. Pro me to byl pro studentsky a mlady zivot raj. :srdce:
A hospoda ci bar je tam doslova na kazdym rohu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
22.10.21 16:28

@pressthek tu Olomouc si protivis sama. Pokud by jsi psala o Ostravě nebo Přerově, tak to dokážu pochopit.
Ostatní ti nevysvětlí něco, co ty nevidíš a vidět ani nechceš. Máš averzi, tak dostuduj a vypadni z tama. Co jako jiného chceš slyšet? Nebo studuj v jiném městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
22.10.21 16:33

@pressthek Tak jdi studovat do Budějc. V Českých Budějovicích by chtěl žít každý. :D A za mě je mnohem ošklivější Chomutov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
22.10.21 16:37

Pokud je potřeba, tak se v Olomouci všude dopravíš pěšky - tedy záleží jak jsi zvyklá chodit.
Je fakt, že jsem první roky měla problém s ulicemi. Byla jsem zvyklá na pravoúhlé a ne tak klikaté jako v Olomouci a občas jsem skončila jinde než jsem chtěla.
Možná někde je problém s přírodou, záleží v jakém místě se nacházíš, ve městě jsou ale tři parky, kolem řek se dá také dobře projít. Můžeš se vyvézt kamkoliv, sama chodím na procházky na okraj města (les tu není, ale příroda ano).

Pokud jsi však zvyklá na to své, tak je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
22.10.21 16:45
@pressthek píše:
@Ahep Bydlela jsem zde 3 měsíce loni v létě, v září letošního roku jsem se tam přestěhovala zase. Již při první zkušenosti jsem zjistila, jak mi to tam nevyhovuje a návrat byl pro mě o to těžší. Nevyhovuje rozložení města, nádraží na okraji města, špatné spoje MHD kamkoliv se potřebuji dostat, nedostatek přírody i v širším okolí centra. Když někdo přijede za mnou na výlet, nemám mu co ukázat. Není tu nic zajímavého, co by měl člověk vidět nebo by měl kam jít. Proto mě velmi překvapuje, jak od každého slyším, jak je Olomouc super. A já prostě nechápu proč…

V Olomouci není co ukázat? Já tedy nevím, co ukazuješ běžně přátelům, ale památky tam jsou a v nejhorším teda ZOO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.10.21 17:06
@pressthek píše:
@Lucy75 Ano, vím, že je na Sv. Kopečku, beru to pořád jako Olomouc. Byla jsem na tom kopci loni a asi to není místo, kam bych se potřebovala vrátit. Nějak mi uniká ta podstata, proč se tam tolika lidem líbí.

Hele, budeš si tam muset najít to svoje.nic jiného ti nezbývá. Nebo studuj a bydlí jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.10.21 17:07
@Villanelle píše:
Ja Olomouc miluju, za me je nádherná. Mozna je to blbou dobou, ale vzdycky tepala studentskym životem, plno dovadel, skvela muzea, krasne chramy a kostely, luxusni vysedavani na Dolnaku na zahrádce s vyhledem na radnici a nad ni zapadajici slunce. Pro me to byl pro studentsky a mlady zivot raj. :srdce:
A hospoda ci bar je tam doslova na kazdym rohu :lol:

Ja si myslím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
22.10.21 17:23

Njn, co na to říct.., jsi divná.. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4653
22.10.21 17:44

Jestli chceš vidět univerzitní město, kde opravdu nic není a nic se neděje, tak jeď do Zlína, už jenom to nádraží ti vyrazí dech! :palec: Bože, zlatá Olomouc. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
22.10.21 18:40

Jo a jeste me napadla ta tvoje neexistujici priroda. No holka, primo v centru tri velke historické a opravdu krasne parky, co ja se tam nabehala, nabruslila, valela se na pikniku. Cele leto se tam schazeji starousci na taici, mladí sexy dredati provazochodci, muzes jit do rozaria a dat si tam piknik, pujcit hry s partou, ugrilovat. Jit na Podesy se opalovat nebo si pujcit kolobku a projet se kolem jezer. Je tam Pevnost poznani, Korunni pevnustka, Kaprodrom, milion kurzu pořádaných univerzitou. Kdyz jsem jo nevedela coby, ucila jsem se na jednom cecku Afrikanstinu a na druhem na katedre asijských studií zase Kendo :lol:
Teda nezlob se, ale tebe je na mladí a studentskej zivot škoda a jestli se ti to tam az tak hnusi, prejdi jinam, protože si nedovedu představit tohle všechno zahodit usklibanim se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
22.10.21 19:20

@Villanelle Prostě mě to tam nijak za srdce nechytá. A ano, máte pravdu, studentský život mě moc nezajímá, obzvlášť co se týče nějakého vysedávání v hospodách a party. Já bych mnohem radši měla už ve svém věku početnou rodinu, bohužel mi není dáno. Kurzů od UP využívám, o některých místech, která zmiňujete, jsem ani neslyšela. Tudíž díky za tip. Jinam bohužel přejít nemůžu, musím to tam holt nějak přežít a za pár let se vrátím domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.21 19:26
@stín katedrál píše:
Jestli chceš vidět univerzitní město, kde opravdu nic není a nic se neděje, tak jeď do Zlína, už jenom to nádraží ti vyrazí dech! :palec: Bože, zlatá Olomouc. :srdce:

Na Zlín mi nesahej :cert:. Má své mouchy, ale je náš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.21 19:40

Ja třeba Olomouc miluju a chci tam žít. Pro mě ideální krásné město kde to žije. Stačí tomu jít jen na proti. Žila jsem dva roky v Praze a to pro mě bylo třeba utrpení. Pěkný jen centrum jinak hnus a špína a lidi taky příšerný. Každýmu vyhovuje něco jinýho. V Olomouci můžeš jít do muzeí, divadla, dobře nakoupit, dobře se najíst, máš tam Poděbrady, jít bruslit na flóru atd atd 😀 teď přes léto byla Olomouc plná akci na každý den nějaká. To bylo super.

• Citovat
  • Upravit
4072
22.10.21 19:51
@pressthek píše:
@Villanelle Prostě mě to tam nijak za srdce nechytá. A ano, máte pravdu, studentský život mě moc nezajímá, obzvlášť co se týče nějakého vysedávání v hospodách a party. Já bych mnohem radši měla už ve svém věku početnou rodinu, bohužel mi není dáno. Kurzů od UP využívám, o některých místech, která zmiňujete, jsem ani neslyšela. Tudíž díky za tip. Jinam bohužel přejít nemůžu, musím to tam holt nějak přežít a za pár let se vrátím domů.

No, tak ale to je pak jasny. A studentsky zivot neni jen o party prece. Je to o delani přátel, se kteryma muzes naposled v zivote travit dny i noci, bydlet s nima, poradat filmovy maratony, prezirat se mekacem, aniž by to stary jety telo po detech hned ukazalo :lol:
Uceni se, dospivani, hledani zivotni lasky. Ja nevim no. Kolik ti je, ze se utapis depresemi, ze nemas kupu deti? Abys jednou nelitovala, ze dobu na dospívani a uzivani si svobody jsi probendila sny o detech a s detmi pak budeš litovat, zes ten cas promrhala. :nevim: Předpokládám, ze ti neni 40, na rodinu mas spoustu casu přece. A jestli po ni tolik touzis, tak pistoli u hlavy ti taky nikdo nedrzi ne? Jestli neco chces, nikdo ti to na tacu neprinese a taky za tebe nikdo stastnej nebude, takze bych se mohla vykaslat byt někde z donuceni. To i muj dvouletak ma vetsi svobodu rozhodovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
22.10.21 19:56

Mně se na Olomouci nelíbí, že tam není tolik možností, kam jít na procházku se psem, jako mám v Brně, taky hromada bezdomovců a že tam je celkem ruch, aspoň tam, kde se pohybuju. Mám tam přítele, takže tam jezdit musím a vidím na městě i pozitiva, ale Brno je pro mě stále takové přívětivější.
Je to ale asi o zvyku, kamarádi, které tam mám, jsou spokojení, i ti přistěhovalí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová