Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem rodila v Mladé Boleslavi letos v březnu, můj první porod. Měla jsem to za 4 hoďky za sebou, vše bez problému, syn zdravý. Všichni byli moc milý a přijemný, se vším pomáhali a radili. Takže určitě tuto porodnici zvolím i pro druhý porod. Jen teď dumám proč vlastně, když je dítko zdravé ho i tak odvážejí od matky pryč?
Sice byl syn pryč asi 2 - 3 hoďky, ale není to zbytečné? Vždyt být nepřetržitě po porodu u matky je pro novorozence to nejlepší a co tak čtu tak je mnoho porodnic kde matku od dítěte neoddělují ![]()
Ve Slaném ho také odvezli…teda byli jsme spolu po porodu asi 2 hodinky a pak ho odvezli…a teda nevadilo mi to - byla jsem ráda, že se vyspím (rodila jsem celou noc)..pak mi ho přivezli, měla jsem ho do večera a na noc ho zase odvezli…a také mi to nevadilo, protože jsem se mohla opravdu dospat…to je pro mámu nejdůležitěhší, aby byla vyspaná…
Ale neví, kdybych chtěla, jestli by mi ho nechali…
Jsou to šmejdi, že odváží zdravé děti zdravým matkám. Nesnáším za to tu porodnici a dobrovolně mě tam nikdo už nedostane. Ještě bych pochopila odnešení dítka na noc unavené rodičce. Já jsem tak moc navená nebyla a dítko mi bylo odnešeno mezi cca 8 - 10:30 ráno, kdy akorát couraly uklízečky, vizity, vyhlašovali rozhlasem snídani a ještě mě přišla nepříjemná sestra prudit z dotazníkem do kterého zapomněli něco vyplnit před porodem, takže o nějakém odpočinku nemohla být řeč a o spánku už vůbec ne. Ale pak druhou noc, když jsem unavená byla a donesla nespící dítě o půlnoci sestrám, jestli mohou pohlídat, ať se vyspím, tak si sice malého vzali, ale měli debilní kecy, kdo mi ho bude hlídat doma. Tak jsem řekla, že nikdo, ale doma mě nikdo nebude budit v 5:00 h s teploměrem… Po druhém porodu jsem poznala, jak moc krásné je mít dítko u sebe a nenechat si ho vzít a moci se ráno v klidu vyspat… Nesnáším boleslavskou porodnici za ten jejich přístup, oni se honosí baby friendly titulem neprávem.
Je pravda, že sestřenka nemá dobré zkušenosti s gynekologií v MB..teď jezdí do Prahy a přípdný porod plánuje jinde - třeba Nymburk nebo Mělník… ![]()
No ja porodila mimi 21:27 mela ho u sebe cca2hod apak mne ho odvezli a privezli až rano
5:31 privezli my ho
ja dalši jedine na nymburku, bolce žikam nee, ne ne…jedina co tam byla to je dr. a jeste detske nektery pouze nektery sestričky
@Alenaxxxx
Jak tu ted čtu ty recenze na boleslavskou porodnici vůbec se mi tam nechce
ale nevím kterou jinou porodnici zvolit, budu rodit poprvé a jsem v tom tak nějak ztracená, nevím podle čeho vybírat
ale vím určitě že bych své miminko chtěla mít u sebe po celou dobu ![]()
@Mariana 22 pro mě jedině Vrchlabí přichází do úvahy, i když to tam mám 90 km.
@Mariana 22 píše:
@Alenaxxxx
Jak tu ted čtu ty recenze na boleslavskou porodnici vůbec se mi tam nechceale nevím kterou jinou porodnici zvolit, budu rodit poprvé a jsem v tom tak nějak ztracená, nevím podle čeho vybírat
ale vím určitě že bych své miminko chtěla mít u sebe po celou dobu
nymburk…skoda že ja tam nerodila ![]()
@silvija o Nymburku sem slyšela moc hezký věci, rodila tam má kamarádka, ale to mám opravdu dost z ruky
ještě o tom popřemýšlím a moc děkuju za odpověd ![]()
Slyšela jsem dobré reference i na Mělník, ale z pořadu 4 v tom mi stejně přišlo, že porod tam je klasika na koze a dítě rychle odnést…
Tak Vám napíšu, jak jsem dopadla, že jsem naštěstí do Vrchlabí dojela a včas. Rodila jsem ve vybrané poloze na všech 4 na 1 zatlačení, dítě dostala ihned do náruče. Porod se povedl bez únavy, bez poranění a ne moc bolestivě, apgar 10-10-10. Do 15 min. po porodu jsem odešla po svých na pokoj, dítko přenesl na pokoj manžel (zůstal s námi až do rána druhého dne). Dítě nám samozřejmě nikdo nebral. Na pokoj nás chodili kontrolovat. (Jsou tam pokoje na stejném patře jako porodní sál, takže personál by mohl rychle reagovat, kdyby se něco dělo…) Mě nic mi nebylo, jako bych nerodila. Vit. K pro mimčo jsem domluvila v kapkách (na revers), přišlo mi kruté, nechat mu hned po porodu píchat do svalu vitamin.
Ahojte maminky tehulky je tady nekdo kdo bude rodit ten to rok v MB???nebo rodil???jake mate zkusenosti s porodnici v MB??
Já rodila v dubnu 2013.
Každý mě strašil, že na oddělení jsou sestry zlé, hnusné, odměřené, a za to porodnický personál vesměs dobrý, a výborný.
Měla jsem to naopak.
Na sále jsem měla chutˇzabít každého kdo tam vešel, chování šílený opravdu mi bylo do pláče.
Na oddělení mi moc pomohli byli laskavé, milé, a to jsem vychytala dvě směny.
Až na jednu netečnou sestru co akorát ráno chodila měřit teplotu.
Porod před třemi měsíci, zkušenosti jen ty nejlepší, samozřejmě trochu naštvou ty věci okolo (kvalita jídla, dlouho než teče teplá voda, mít skoro všechno svoje včetně toaleťáku apod.), nepříjemné byly ty dlouhé hodiny na pokoji před otevřením na porod, ale porod jako takový (když už jsem mohla do porodního boxu) s výborným týmem, empatická porodní asistentka mi vždycky říkala, co dělá, dítě kontrolovali na monitoru neustále (rodila jsem poměrně dlouho), pohodová mladá doktorka, manželovi vařili kafe, aby vydržel, dítě položili hned na břicho a nechat dotepat pupečník, šití nebolelo ani trochu, přiložili dítě hned po základním vyšetření k prsu a nechali nás jako rodinku spolu vychutnávat si to.
Tak snad to bude vse ok…ja mam termin 21.6 a cetla jsem vsude blbe ohlasy…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.