Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky ja rodila 8.7.2012 na mlade boleslave muzu povidat ze na sestinedelnim sestrički hrozny a fakt jich ani nevšimat asi dve je tam normalni a na porodnim salu jedna protivna jak byla jinak byla spokojena, doktorka u porodu byla Pospišilova super holkA SUPER, jedna sestrička tlačila vyborne fakt a psichicke pomohla tež…Jinak detski sestrički a doktorky všechny do jedni super ![]()
Silvi díky katisek už to má zasebou na 34tt..psaly jsem si na skype…takže určo pak dá info..jsem sni v kontaktu..já jdu 24.8 na císaře takže snad to bude ok..
@mončatom píše:
Silvi díky katisek už to má zasebou na 34tt..psaly jsem si na skype…takže určo pak dá info..jsem sni v kontaktu..já jdu 24.8 na císaře takže snad to bude ok..
@mončatom píše:
Joo já jsem v klidu..už se těším…nejak strach nemám nic i u prvního porodu jsem byla v klidu to jsem šla teda normálně ale u dvojčat ted musím císařem noo…ale mě to nevadí..
Presne jen nevsimat sestricki ktery je strasne protivni i falesni uj to je teda na tom sestinedelnim, hodne stesti ![]()
Rodila jste některá v porodnici v MB jinak než v leže nebo sedě na koze? Děsí mě představa, že bych to se 3 dítětem nemusela do Vrchlabí stihnout. Odmítám rodit na koze a vůbec na ni kvůli porodu lézt. Jenže nevím, jak by se tam na to tvářili. Nechci se hádat, chci rodit hlavně v klidu.
@Alenaxxxx píše:
Rodila jste některá v porodnici v MB jinak než v leže nebo sedě na koze? Děsí mě představa, že bych to se 3 dítětem nemusela do Vrchlabí stihnout. Odmítám rodit na koze a vůbec na ni kvůli porodu lézt. Jenže nevím, jak by se tam na to tvářili. Nechci se hádat, chci rodit hlavně v klidu.
Já jsem rodila v Boleslavi letos v létě. Rozhodla jsem se pro ně kvůli velmi dobrým recenzím z netu i z okolí. PO nástupu do porodnice mě ale čekala ledová sprcha. Před porodem mě nechaly skoro dva dny v bolestech, když už teda někdo přišel a ptal se mě jak mi je a já jim řekla že blbě tak odpověd byla to ještě nic není. po porodu jsem měla hooodně velkou smůlu na personál jak kolem mě tak kolem dcery (s výjimkou asi 2 sester). S kojením žádná extra pomoc, jsem provorodička a tak jsem čekala že mi poradí, zvlášť když se pyšní tím že od ních odchází skoro 100% kojených dětí. Dcera měla už na porodním sále problém s přisátím se, na několikátý pokus se to povedlo, na odd šestinedělí mi to dělalo velké problémy, na pokoj nikdo nechodil, musela jsem vždy přijít a požádat je, neochotně vždy někdo přišel, některé sestry to místo pomoci rovnou vzdávaly a přinesly malé rovnou umělé mléko. Když už se jim to povedlo, hned odcházely, jakmile odešly malá se pustila a byla jsem tam, kde jsem byla a šla tam znova. Připadala jsem si totálně neschopně a bez jejich pomoci se prostě neobešla. Nakonec to dopadlo tak že Alenka je od narození na UM, nezačalo se mi tvořit mléko. Dalším překvapením bylo že už druhý den života jí strčila do pusinky láhev. Musela jsem před každým krmením i po chodit malou vážit na sesternu, pak se jí pokusit kojit a když byla váha pořád stejná dostala sem znova UM. KDyž jsem se „opozdila“ jedna sestra přilítla na pokoj a seřvala mmě kde jsem že už jsem měla být dávno na vážení. Opozdila jsem se asi o 5 min. Připadala jsem si tamjak malé dítě na kterém si vybíjí vztek anebo svojí nevrlost. NEjdednou jsem se tam rozbrečela. NAštěstí malá přibírala dobře, v den kdy jsem měla slíbeno že půjdu domů jsem dostala jednou tolik UM, malá všechno zbaštila a po vizitě jsem vylítla z postele a šla balit věci. Prchala jsem domů. CO mi vadilo bylo to že mi každá sestra řikala něco jiného, jedna říkala budit každou hodinu a půl, druhá dvě a půl a když jsem to jedné řekla vynadala mmi že takle to teda nejde. NAštěstí co se personálu na porodním sále týče, nemůžu říct jediné křivé slovo a to pro mě bylo nejdůležitější.
@Mafeska píše:
Připadala jsem si tamjak malé dítě na kterém si vybíjí vztek anebo svojí nevrlost.
Rodila jsem tam 1. dítě a připadala jsem si jako dítě na pionýrském táboře, jak mě štval ten jejich režim, hlášení rozhlasem, tu čekání na vizitu svlečení 15 minut, pak zase netrpělivost když přišli okamžitě po hlášení a já jsem ještě nebyla nachystaná… No šestinedělí bych nějak na nadstandartu snad přežila i při dalším porodu.
Dali Ti na výběr porodní polohu a nebo jaksi automaticky si šla na kozu a pak Ti dítě odnesli na ošetření a na jak dlouho a nebo jste byli pořád spolu?
Ja byla prvo rodička a na sale byla jedna protivna a ostatni fakt suprovi fakt
detska doktorka na prosto skvela ženska ta ktera byla u porodu a pak na viziti chodila mlada ktera nelibila mne vubec…aa sestrički detski tež byli tež suprovi ukazovali jak kojit, jak koupat všechno uplne…chodili za maly se ptali nu fakt byli skveli, jen ze šestinedelnyho byli všechny protivni jenom jedina byla dobra
a na sale tež byla jedna protivna kteru ani nevšimla ani bi nepoznala ulici
@Alenaxxxx
automaticky jsem šla na tu kozu ale nevadilo mi to. Malou mi dali hned po porodu na prsa pak si jí vzali na vážení meření atd a když mě došili a všechno bylo hotový tak nás spolu nechali 2 hodiny samotné na porodním sále. Po těch dvou hodinách jsem se přesunula na pokoj a do dvou hodin mi ji přivezli na pokoj. Od té doby jsem ji měla pořád u sebe.
No tak do toho nemá odvahu jít, akorát bych se rozčilovala. Už jsem si zvykla ve Vrchlabí na lepší, že jsem se tam měla jako v hotelu, milí byli všichni a chodili se ptát jestli něco nepotřebuji, jídlo nosili až na pokoj, žádná hlášení rozhlasem, která probudí, porod v pozici jakou jsem chtěla, díte až na chvíli potřebnou na moje ošetření stále se mnou a za půl hodiny po porodu už s dítkem na pokoji a i s manželem v manželské posteli (chodili mě kontrolovat tam, na co ležet 2h na sále). Dítě mi nikdo na 2h nebral a měření dítěte počkalo 3 dny, protože mají názor, že dítě to bolí, když se natahuje hned po porodu. Jenže ten můj porod byl moc rychlý a obávám se, že to tam do Vrchlabí nemusím stihnout a budu ráda, když to stihnu do MB, to je moje noční můra. (Ze 4 cm do porodu jsem to stihla za 35 minut).
@Alenaxxxx
tyjo tak to je fakt něco úplně jinýho. Když jsem se rozhodovala kde rodit tak na Boleslav jsem nacházela samé pozitivní reakce, bohužel na diskuzi na emiminu jsem nenarazila, kdyby jo tak bych váhala. Fakt jsem prchala domů, byl to děs. MAlá pořád brečela, mně se nespustila tvorba mléka takže když už se přisála vytáhla hrozné malinko a pořád brečela, přišla jedna sestra a na férovku mi řekla co mám za problém že moje dítě nehodlá celej den poslouchat. To už na mě bylo fakt moc. Když jí vadí dětský pláč tak asi dělá špatnou práci. Je mi jasný že je to všechno jen o štěstí na personál, já ho bohužel neměla. MAlou jsem hned s postýlkou strčila k oknu aby neměla žloutenku a nemusely tak zůstávat dýl než je normální doba.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.