Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,tak já tam rodila 25.6 a musím říct,že všichni byli úplně skvělý,jak setřičky(i dětský),tak doktoři..A na porodním sále,byli úžasní,pořád se mě ptali,jak mi je,jestli něco nepotřebuju atd..Takže já si na Boleslavskou porodnici nemůžu v ničem stěžovat.Jen Vám doporučuji vzít si s sebou svoje hadrový plenky,na ublinkávání atd a klidně i oblečky.Prý toho mají nedostatek,takže jsem na celý pobyt pro mimi dostala tři košilky.No a určo plenky a vlhčený ubrousky,ale to víte. ![]()
Iwetka píše:
Hlavně jestli tam i poraděj, budu potřebovat ze začátku pomoct se všim.Ať už jak malýho spravně držet, pak s tim kojením, určitě i přebalení, koupání a tak…Tak aby tam na mě měli nervyTo dej určitě vědět Anggi až to budeš mít za sebou
Nemusíš se bát,ukážou ti to..Se mnou na pokoji ležela holčina co měla první mimčo a koupání jí předvedli..A když si nebudeš jistá neboj se zeptat,oni ti určitě rádi odpoví..
Tak to je dobře, už se na to hrozně těšim, ale tim že čekám první tak ta nervozita tady je no, takový ty ozázky jestli to fakt zvládnu.Ale určitě jo, je o to asi jen o tom si ze začátku na sebe zvyknout.
hele Peťu a co sis tam musela vše brát?Nebo spíš takhle co tam máš k dispozici a nemusíš si to brát z domova?
Ahoj, já pořád nic
v pondělí jedu na ultrazvuk a ctg, tak uvidíme co mi řeknou, ale ještě mě to může do pondělka chytnout ![]()
No jo, tebe už to vlastně čeká každým dnem, to já ještě něco přes 3 týdny.Tak to ti závidim, už bych to nejradši měla taky za sebou.Ty budeš vlastně rodit taky v Boleslavi viď?Můžeš mi pak dát vědět jaké věci si tam od nich měla k dispozici?Mám už zabalenou velkou tašku a nechci brát zbytečně věci který můžu od nich dostat nebo si zapůjčit. ![]()
Tak já měla z domova 2noční košíle,2osušky,ty jenorázový kalhotky,vložky(tam sice dostaneš,ale nebudou stačit),toaleťák,hyg.potřeby(to je jasný
),pantofle..Pak na mimi vlh.ubrousky,plenky,vzorek krémíku na prťku dostaneš tam,pak radši nějaký ty látkový plenky,nějaký obleček.A to je snad vše.. ![]()
Tak už to mám za sebou, místo kluka se narodila holčička
jinak doktoři i sestry super, porod taky v pohodě, dostala jsem pár jednorázových plenek, 15 porodnických vložek, 2 jednorázové žínky, oblečení po dobu pobytu v nemocnici pro malou, zavinovačku… hlavně si vem plenky, nějakou mast na bradavky, dají ti vzorek bepanthenu
my jsme doma od čtvrtka, je zajímavý, že jsem po celý těhu neměla otoky a dneska mi tak otekly kotníky, že se divim, že vůbec oblíknu boty ![]()
Tak to moc gratuluju.A ultrazvuk vám ukázal kluka jo?No mě teď za poslední týden natokly nohy úplně šíleně, mám je jak slon a vůbec nevim co s tim.A měla si sepsanej nějakej porodní plán?
nic jsem sepsaný neměla, přijela jsem tam v neděli ve 2 ráno a tlak byl dost vysokej, tak mi ho vyvolávali hned ráno
ve 2 ráno jo?tak to sis docela užila no.Závidim ti že už to máš za sebou, taky se na něj už moc těšim, snad to nakonec nebude taky holčina
Takže jsou tam v pohodě jo?Pomůžou ti s kojením, koupáním a tak?Nechávala sis dát nějaký léky na bolest?
Kdykoliv jsem něco potřebovala, sestra poradila, první noc po porodu si berou sestřičky dítě k sobě, aby se mamča vyspala, ale když je na pokoji ještě další mimi, tak se stejně moc nevyspíš. Koupání mi ukazovala sestřička druhej den po porodu. Chtěla jsem epidural, ale nestihli mi ho dát, dali mi myslim novalgin a pak ještě tramal do kapačky ![]()
Epidural chci právě taky no.Jak dlouho to trvalo než si začala rodit že ti ho nestihly dát?
No já jsem se moc neotvírala, pořád jsem byla na 4 a pak jak mě pustili do sprchy, tak mi přinesli papír ohledně toho epiduralu a když jsem vylezla ze sprchy, tak jsem najednou byla na 9, tak už to nestihli, ale ani mi to nějak nevadí, dalo se to i bez něj
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.