Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
tak já jsem rodila před dvěma lety, pleny jsme dostávaly hojně, oblečení také.
Porodní sály jsou nové, takže pěkné. Na přístup personálu si nemohu stěžovat, byl u mne neustále někdo.
Až budu rodit podruhé, opět tu. Všude je něco, každá sestra nemá každý den nejelpší náladu, ale kdo ano…
Také jsem se rozhodovala mezi několika porodnicemi, ale když jsem si vzala jak dlouho někam pojedu, jak tam bude dojíždět rodina, brala jsem vpotaz i počasí- rodila jsem v únoru, tak Boleslav vyhrála.
alenagernatova; píše:
tak já jsem rodila před dvěma lety, pleny jsme dostávaly hojně, oblečení také.
Porodní sály jsou nové, takže pěkné. Na přístup personálu si nemohu stěžovat, byl u mne neustále někdo.
Až budu rodit podruhé, opět tu. Všude je něco, každá sestra nemá každý den nejelpší náladu, ale kdo ano…
Také jsem se rozhodovala mezi několika porodnicemi, ale když jsem si vzala jak dlouho někam pojedu, jak tam bude dojíždět rodina, brala jsem vpotaz i počasí- rodila jsem v únoru, tak Boleslav vyhrála.
tak já jsem tam rodila před 4.měsíci a plenky jsem dostala asi 4 a k oblečení jsme dostali jen košilky a zavinovačku
simasla píše:
Ahoj, také rodím v prosinci v Mladé Boleslavi. Děkuji za info, co si sebou vzít - předpokládala jsem, že plínky a vložky, ale že i oblečení. No asi tam pár kousků přibalím
. Teda ještě nemám dobalenou tašku, zítra to chci dodělat.
Holky ještě info - s kým jste rodily? A co porodní asistentky a sestřičky? Jaká byla spokojenost?
Doktorka co mě rodila byla dost chladná.když mě příjmala tak čučela do mobilu a tak semnou mluvila ale jsem jí vděčná udělala svoji práci výborně a nebýt ji tak asi porod by neměl štastný konec,jinak asistentky prima a sestřičky taky měla jsem těžký porod kdykoliv jsem něco potřebovala bylo to bez problémů akorát v noci když malému odebírali krev z patičky tak tam byla hodně nepříjemná sestra
nikulineškaa píše:simasla píše:Doktorka co mě rodila byla dost chladná.když mě příjmala tak čučela do mobilu a tak semnou mluvila ale jsem jí vděčná udělala svoji práci výborně a nebýt ji tak asi porod by neměl štastný konec,jinak asistentky prima a sestřičky taky měla jsem těžký porod kdykoliv jsem něco potřebovala bylo to bez problémů akorát v noci když malému odebírali krev z patičky tak tam byla hodně nepříjemná sestra
Ahoj, také rodím v prosinci v Mladé Boleslavi. Děkuji za info, co si sebou vzít - předpokládala jsem, že plínky a vložky, ale že i oblečení. No asi tam pár kousků přibalím
Holky ještě info - s kým jste rodily? A co porodní asistentky a sestřičky? Jaká byla spokojenost?
No já budu rodit se svým gynekologem, který tam také slouží, takže doktora mám zajištěného- toho neřeším, ale je super, že sestřičky i PA byly v pohodě
. No s těma plínkama a oblečením, prostě si radši něco sbalím a bude. Díky moc za komentář, jsem prvorodička, tak trošku začínám plašit.
simasla píše:nikulineškaa píše:No já budu rodit se svým gynekologem, který tam také slouží, takže doktora mám zajištěného- toho neřeším, ale je super, že sestřičky i PA byly v pohoděsimasla píše:Doktorka co mě rodila byla dost chladná.když mě příjmala tak čučela do mobilu a tak semnou mluvila ale jsem jí vděčná udělala svoji práci výborně a nebýt ji tak asi porod by neměl štastný konec,jinak asistentky prima a sestřičky taky měla jsem těžký porod kdykoliv jsem něco potřebovala bylo to bez problémů akorát v noci když malému odebírali krev z patičky tak tam byla hodně nepříjemná sestra
Holky ještě info - s kým jste rodily? A co porodní asistentky a sestřičky? Jaká byla spokojenost?. No s těma plínkama a oblečením, prostě si radši něco sbalím a bude. Díky moc za komentář, jsem prvorodička, tak trošku začínám plašit.
vůbec neplaš vše dělej s klídkem to máš v poho s tím doktorem mno on Čepelík by chtěl min.10000kč za to že by mě rodil
nikulineškaa píše:simasla píše:vůbec neplaš vše dělej s klídkem to máš v poho s tím doktorem mno on Čepelík by chtěl min.10000kč za to že by mě rodilnikulineškaa píše:No já budu rodit se svým gynekologem, který tam také slouží, takže doktora mám zajištěného- toho neřeším, ale je super, že sestřičky i PA byly v pohoděsimasla píše:Doktorka co mě rodila byla dost chladná.když mě příjmala tak čučela do mobilu a tak semnou mluvila ale jsem jí vděčná udělala svoji práci výborně a nebýt ji tak asi porod by neměl štastný konec,jinak asistentky prima a sestřičky taky měla jsem těžký porod kdykoliv jsem něco potřebovala bylo to bez problémů akorát v noci když malému odebírali krev z patičky tak tam byla hodně nepříjemná sestra
Holky ještě info - s kým jste rodily? A co porodní asistentky a sestřičky? Jaká byla spokojenost?. No s těma plínkama a oblečením, prostě si radši něco sbalím a bude. Díky moc za komentář, jsem prvorodička, tak trošku začínám plašit.
No já nebudu rodit s Čepelíkem, ale se Šmehilem a samozřejmě, že také za úplatu, jen je to o něco méně. Jenže já mám z doktorů strach, neboli mám diagnostikován syndrom bílého pláště, takže budu víc v klidu, když tam bude někdo koho znám a to zcela jistě.
Já do Bolky teda už nikdy. Přijímali mě v půl jedenácté v noci,to jsem byla po třech minutách silných křížových bolestí. Manžela poslali suše domů,prý je tam k ničemu. Mě šouply na pokoj,kde hekaly ještě dvě rodičky,píchli mi antibiotika a to bylo vše. Po čtyřech hodinách přišla znechucená sestra,píchla opět anti a šla pryč. Žádná kontrola,zeptání se,nic. Až když ráno střídali,přišla jiná,já na ni,že už to nevydržím. Tak prý ať jdu na vyšetřovnu,že se podívá. Řekla jsem jí,že zajdu na záchod a pak přijdu. Jenže tam mě to chytlo a já nemohla ani zvednout ruku,abych zazvonila. Ta krůta si po deseti minutách všimla,že jí chybím a našla mě. Táhla mě na sál,řvala na mě,ať si pohnu,že to nestihneme. Než by mě naložila a dovezla tam,tak se starala,abych nenechala svůj toaleťák na wc. Takže máme fotky miminka po narození takové,kdy maminka leží a za hlavou má vražený toaleťák.
Porod taky bída-prý,až budete mít kontrakce,tlačte- a šli pryč. V tu chvíli mi nestál nikdo v nohách,jen unuděná sestra mi držela sondu na břichu.
Poporodní péče žádná. Nikdo neukázal jak přikládat,koupat,základní dovednosti. Zrovna tam předělávali oddělení,takže od rána do noci zbíječka,mlácení,smrad malty. Sestry když se uráčily v noci to oběhnout,zásadně vrazili na pokoj bez ohledu,že tam třeba maminy po porodu spí. Rozsvítili velké světla,udělali bugr a táhly pryč. Když člověk něco chtěl,musel za něma. Mě syna nechaly ty debilky řvát čtyři dny,než mu dali milostivě aspoň glukózu. Ale aby naučili přikládat,to ne. Jedna mi řekla,že už na sále jí bylo jasné,že kojit nikdy nebudu. Nekojila jsem,ale díky nim. Doslova jsem se složila z toho,že jsem jako matka selhala a nekojím. Opravdu hnus.
Dva roky nato jsem porodila v Nymburce dcerku a plně jsem kojila půl roku,pak ještě měsíc,ale malá už nechtěla. Takže mnou to opravdu nebylo.
Tak jsme doma a už nám bude zítra 14 dní. Co se týče Boleslavské porodnice, tak já jsem byla velmi spokojena. Příště si to k nim pojedu zase zopakovat - za pár let.
.
Přijali mě s odteklou plodovou vodou -po 24 hodinách jsme začali vyvolávat a po dalších zhruba 5 hodinách bylo naše Michalka (3640g, 51cm) na světě a zvládli jsme to i bez nástřihu. Moc děkuji za výbornou péči panu doktorovi MUDR. Šmehilovi a porodním asistentkám Brüxové Ivě a Klabanové Kateřině. Porod byl pro mě velký zážitek a všichni mi moc, moc pomáhali celou dobu. I následná péče v porodnici včetně prostředí je super a to jsem byla na standardním pokoji, který byl pro 2 maminky a k tomu patří vždy koupelna se záchodem, která je přes chodbu. Porodnické vložky - jeden balíček jsem dostala a pak už ne, takže je dobré si je vzít sebou a plínky - tak opět je 5 plínek pro miminko a další už musí maminka mít sebou svoje. Za celou dobu jsem nenarazila na vyloženě nesympatickou sestřičku či doktorku. A všem moc děkuji za jejich péči.
simasla píše:
Tak jsme doma a už nám bude zítra 14 dní. Co se týče Boleslavské porodnice, tak já jsem byla velmi spokojena. Příště si to k nim pojedu zase zopakovat - za pár let..
Přijali mě s odteklou plodovou vodou -po 24 hodinách jsme začali vyvolávat a po dalších zhruba 5 hodinách bylo naše Michalka (3640g, 51cm) na světě a zvládli jsme to i bez nástřihu. Moc děkuji za výbornou péči panu doktorovi MUDR. Šmehilovi a porodním asistentkám Brüxové Ivě a Klabanové Kateřině. Porod byl pro mě velký zážitek a všichni mi moc, moc pomáhali celou dobu. I následná péče v porodnici včetně prostředí je super a to jsem byla na standardním pokoji, který byl pro 2 maminky a k tomu patří vždy koupelna se záchodem, která je přes chodbu. Porodnické vložky - jeden balíček jsem dostala a pak už ne, takže je dobré si je vzít sebou a plínky - tak opět je 5 plínek pro miminko a další už musí maminka mít sebou svoje. Za celou dobu jsem nenarazila na vyloženě nesympatickou sestřičku či doktorku. A všem moc děkuji za jejich péči.
mno vidíš já říkala že je to tam v poho já teda měla i svoje vložky ale sestra mi povídala ať si svoje schovám a dala mi nemocniční.jinak velká gratulace ![]()
ahoj,tak já na boleslavskou porodnici jen samou chválu, byla jsem tam strašně spokojená, PA bomba, prostředí fajn a nemůžu si stěžovat vůbec na nic,příště opět sem, takže kdo tady máte rodit budte v klídku ![]()
Ahojky maminy, rodila jsem v Boleslavy 9.1. a musim rict super. Sestricky i doktori vynikajici. Porod narocny,ale z jejich peci jsme to zvladli. A co se tyce poporodni pece, tak si nemohu ztezovat. Vse nechali na me a pokud jsem si nevedela rady stacilo se zeptat a pomohli. Coz mi vyhovovalo vice, nez kdyby kazdou chvili mi nekdo neco rikal jak mam delat. Mela jsem moznost rodit i v Praze /pochazim z Prahy a rodice bydli 5minut od vyhlasene porodnice Podolí/ale po prohlidce Boleslavy jsem ani chvili nevahala jim sem. Maji tu na vas cas a vse probiha v klidu a s citem. Me zname mi vypraveli jak je to v Praze na bezicim pasu a odchazeli z porodnice dost znicene z pristupu atd. Ja jsem porodnici opoustela jako stastna a spokojena mamina s malym uzlikem stestí ![]()
Ahoj holky,
já jsem rodila v Boleslavi před 3mi měsíci a byla jsem docela spokojená, jen teď zpětně bych asi něco změnila… Začala jsem tam chodit 14 dní před termínem a všechno bylo celkem v pohodě, jen některé sestřičky na CTG byly trošku nepříjemné. Akorát mi nedělali kontrolní ultrazvuk, když jsem začala přenášet, možná že kdyby to udělali, předešli by následným komplikacím při porodu.
Nakonec mě nechali 10 dní přenášet a pak si mě pozvali na vyvolání. Po přijetí řekli manželovi, že dostanu něco na vyvolání (to bylo v 9 ráno) a že prý má jít domů, že dřív jak v poledne neporodím. Když mi dali tu tabletu na vyvolání, nechali mě půl hodiny ležet na pokoji a pak jsem šla na CTG. Jenže malá už se tam „ztrácela“, tak mě okamžitě vzali na porodní box, tam mi doktor propíchnul vodu a hned začal šílený kolotoč, protože voda byla úplně zkažená. No byla jsem pěkně vystresovaná, ale naštěstí tam byla sestra, co mi dávala kyslík a uklidňovala mě. Všechny moje věci uložili, dali mi podepsat několik papírů (dodnes nevím, co to bylo) a hned jsem šla na sál na císaře. Ještě jsem je prosila, aby zavolali manželovi, načež mi odpověděli, že na to není čas, ale prý mu kolem 10té volali, že se každou chvilku malá narodí, takže to chudák nestihl, i když se těšil, jak bude u porodu (takže příště manžela domů nepustím). No během toho zákroku byli doktoři i sestry super, dostala jsem epidurál a nejvíc mi pomohl anesteziolog (jména jsem si bohužel nezapamatovala), takový mladý doktor, co u mě celou dobu seděl, hladil mě po hlavě a popisoval, co se děje. To mi v tu chvíli strašně pomáhalo, i když mě mrzí, že tam místo něj neseděl manžel… Ještě i když mě šili tam u mě byl, pořád se ptal, jestli mi je dobře a zůstal u mě do doby, než mě odvezli na pokoj. Takže to byl super zážitek. Malou mi ale ukázali jenom na chvilku, na kojení jsem jí dostala až kolem 4té odpoledne, dneska si říkám, že jsem je měla poprosit, ať mi jí přinesou dřív, všude se píše o tom, jak je důležitý ten první kontakt a je fakt, že já jsem si k ní vztah udělala až skoro po šestinedělí, do té doby to bylo „prostě jenom dítě, co se mi narodilo“. Já vím, že po císaři je to komplikovanější, ale mohla jsem aspoň poprosit sestru, aby mi jí přinesla a chvilku tam u mě byla, kdyby se mi udělalo špatně. Po porodu jsem šla hned na oddělení šestinedělí, kde udělali provizorně JIPku, jelikož ten den bylo hodně císařů a nakonec jsem na tom pokoji i zůstala, takže jsem se nemusela nikam stěhovat. Sestry na oddělení byly fakt super, kdykoliv jsem něco potřebovala, ochotně poradily, občas se i zastavily jen tak „na pokec“ ![]()
Sestry na novorozeneckém tak fajn nebyly, záleželo na směně. Jedna tam byla tedy strašně ochotná, u nás na pokoji byla přes půl hodiny a vysvětlovala jak koupat a radila i s ostatními „drobnostmi“, na které jsme se se spolubydlící ptaly. Jiná tam ale byla děsně nepříjemná, ale musím uznat, že mi dost pomohla, když jsem se jeden den sesypala a s brekem jsem běžela s malou na oddělení, protože mi dcerka několik hodin v kuse brečela a já už nevěděla, co mám dělat. Jediné, co mi hodně vadí, je že mi asi malou naučily sestry na novorozeneckém na lahev. Měla totiž žloutenku a vozili mi jí tak jednou za 4 hodiny, i když je to pěkný jedlík (jak jsem pak zjistila). V tu chvíli mi to ale vůbec nedošlo a žila jsem v domnění, že dcerku plně kojím. Až den před odchodem se mi jedna sestra „prokecla“, že jí dávají Bebu a pochybuju, že jí krmili jinak než v lahvi. A vlastně i do propouštěcí zprávy uvedli, že je dcera plně kojená. Co se týká pomoci s kojením, to taky nebyla žádná sláva, napoprvé mi malou přinesly, přiložily k prsu a odešly. Jednou jsem se pak sestry ptala, jestli je malá správně přisátá, z dálky na ní koukla a řekla, že je. A když jsem se ptala, jestli jí můžu dát dudlíček, odpověděla že jo, jestli s kojeném nemám problém, ale samy to nezjišťovaly (že by aspoň zkontrolovaly, jestli je správně přiložená a jestli správně pije, to ani omylem). Nakonec jsem po návratu z porodnice kojila jenom 3 týdny a pak jsem musela začít s dokrmem, dneska už téměř nekojím.
Jinak na doktory si stěžovat nemůžu, chodili akorát na vizity, kontrolovali jestli je všechno ok a snažili se na všechno odpovědět.
Takže abych to shrnula, boleslavská porodnice není špatná, vzhledem ke stavu a pověsti porodnic v okolí bych tam určitě příště rodila znovu, ale díky těm mým zkušenostem bych asi některé situace řešila jinak a požadovala bych větší pomoc sester…
Ahoj, jsem tady nová a moc s tím ještě neumim. Nevim, jestli příspěvek vložím dobře, tak se kdyžtak omlouvám.
Chtěla bych se zeptat, jak je to když chci rodit v Mladé Boleslavi. Zda je třeba se tam předem objednat (nahlásit), že tam chci rodit, nebo jestli se toto řeší, až když se chodí do té porodnice na kontrolu (asi čtrnáct dní před porodem). Dále kdy se žádá o nadstandartní pokoj? A jak je to s předporodním kurzem v této porodnici, kdy je nejlépe na něj jít (jak dlouho před porodem) a jakým způsobem se na něj objednat?
Předem moc děkuju za odpovědi!
Ahoj cikinko, já jsem si do Boleslavi zavolala někdy v 34. týdnu, abych si zjistila, zda u nich můžu rodit a kdy tam mám přijít na sepsání porodopisu a kdy mám přijít na kontrolu. Začala jsem k nim myslím ve 38. týdnu chodit na prohlídky. Jak je to s nadstandadem a s předporodními kurzy, to nevím, ani jedno jsem tam neměla, ale určitě ti poradí, když si tam zavoláš ![]()
Jé děkuju za tak rychlou odpověď
) Já právě vůbec nevim, jestli si tohle všechno mám zjišťovat sama nebo jestli mě časem něco poví můj gynekolog. Budu rodit poprvé, tak jsem ze všeho dost zmatená. Termín porodu mám koncem května, tak nevím, jestli není ještě brzo tohle řešit. Ale co když pak něco propásnu
) Od gynekologa toho teda zatím moc nevim
(((
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.