Porodnice Mladá Boleslav

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Zlatonka123
24.1.13 08:56

Já byla spokojená :-)

Chtěla bych poděkovat za pomoc při porodu v Klaudiánově nemocnici. Rodila jsem zde 3.11.2012. Vše bylo v pořádku, porodní asistentka mi vše vysvětlila, starala se o mě, pomáhala až do samého porodu. Jen porodník, Dr. Kondo by mohl být citlivější a počkat, až začne působit mesocain před šitím!!! To je asi jediné, co mi kazí celkový pohled na přivedení miminka na svět. Ale v ČR je to asi běžné. Ještě jednou děkuji, i sestřičky na 6ti nedělí jsou příjemné a ochotné. Pokud se nám zadaří ještě jedno těhotenství, určitě budu rodit opět v Klaudiánově nemocnici, ale budu doufat, že potkám citlivějšího porodníka :-) nebo lépe, že nástřih nebude nutný :lol:

• Citovat
  • Upravit
907
24.1.13 09:50

Zlatonko, jak to čtu, tak ani tak mě to moc nepřesvědčilo, že bych tam šla rodit. Nástřih a šití bez anestezie je přesně to co nechci, on ani nástřih nutný nebývá, když se umožní rodit jinak než na koze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zlatonka123
24.1.13 12:04

Ke konci porodu mi přestaly kontrakce, musel malej rychle ven, ztrácel se z monitoru, takže konec byl trochu moc hr. Sestřičky říkaly, že tento doktor je trochu moc rychlej, že normálně čekají, až začne působit. Ale víš, to máš všude. Záleží na tom, na koho narazíš. Pak mě kontrolovala jiná dr a ta byla hodně příjemná. Jako z mého pohledu to tam bylo v pořádku. Kamarádka rodila 2 týdny po mě v Podolí a má trauma ještě teď. A to je prý Podolí nejlepší. Musíš se rozhodnout sama, jdi se tam podívat na předporodní kurz, říkají tam celkem zajímavé věci a podíváš se na porodní sály. Mě tam nejvíc vyhovovalo to, že máš jednu porodní asistentku pro sebe a dr přijde až na samotné tlačení, ještě než je mimi venku, už ti za hlavou čekají sestra a dr z dětského, vše vysvětlí. Ale tak to bylo u mě, četla jsem tu, jak nebyla mamina informována o špatném AP skore, to mě zase řekli všechno

• Citovat
  • Upravit
Zlatonka123
24.1.13 12:16

Jo a jen k těm polohám. Mají křesla, která mají asi 6 poloh k porodu, ale mě se třeba dobře rodilo na zádech, dost mi pomáhala asistentka, malému se nechtělo a v jiné poloze by to asi nešlo :-)

• Citovat
  • Upravit
907
25.1.13 10:53

Zlatonko, já jsem tam rodila v r. 2004 (dávnověk, sály před rekonstrukcí) a trauma jsem měla ani tak ne z porodu - tam jsem měla bezvadnou Mudr. Novotnou, ale spíš s přístupu PA předtím a z odd. šestinedělí. Druhé dítko ve Vrchlabí, tam vše OK, porod na všech 4 na zemi na matraci - naprostá spokojenost s polohou a už nikdy nechci jinak :-) Já bych se bála rodit na porodním křesle na všech 4, že ze mě dítě vyletí na zem a nestihnou ho chytit. Ze mě děti „skáčou šipku“ na 1 zatlačení.
Při šití jsem pak 1 vpich jehlou víc cítila (umrtvení nepůsobilo hned všude), tak jsem zařvala AU a s takovým pohledem na doktora, jak bych chtěla vraždit :-), že do mě dostal další asi půl injekce mezokainu a šil až pak. Možná jsi se málo ozvala. Jinak jsem ráda ráda, že poslední dobou slyším na porodnici MB pozitivní ohlasy - i ten Tvůj vyznívá dobře, to šití bych si už zařídila, aby počkal. Mám oprávněné obavy, že se 3. to do Vrchlabí nestihneme, zvlášť pokud porod přijde ve dne, kdy je provoz na silnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zlatonka123
25.1.13 11:12

Abych řekla pravdu, tak nejvíc jsem si zakřičela při tom šití :D u porodu vůbec, bylo to celkem rychlé. Ale dr mi řekl, že to už za chvilku bude. Je to černoch a asi moc nerozumí česky, ale slyšela jsem, že se tam dá dokonce domluvit přímo porodník, ale neptala jsem se na to. Teď je to tam zrekonstruované, čisté, mě se tam opravdu líbilo. Jela jsem z Prahy a bála jsem se, aby mě neposlali domu, jako to dělají v pražských porodnicích (že je ještě dost času). Přijela jsem tam (3h ráno), stahy sice po 5 min, ale otevřená na 2cm. Dostala jsem injekci, dali mě na pokoj a poslali manžela domů, že to bude až tak ve 13h, ať přijede na 12h. Jenže já pořád kňourala, že to tlačí a ve 4h jsem byla otevřená na 6cm, tak jsem mu volala, otočil se a jel za mnou. V 6 jsme byli na sále a v 8.33 byl syn venku :-) ještě tam jsem řekla, že klidně budu rodit další :-) na Vrchlabí jsem slyšela snad to nejlepší, ale to už máme opravdu daleko. Stejně, každá těhulka či mamina si to musí promyslet sama, ale já na 99% pojedu znovu do MB :-)

• Citovat
  • Upravit
907
25.1.13 12:01

Tak to je ten doktor necita! Jinak se nedivím, že jsi byla v MB proti Praze spokojená. Proti Vrchlabí je MB sice velká porodnice, kde se nemají čas s každou tak mazat, ale v Praze to bude ještě horší, to věřím.
My jsme do Vrchlabí jeli tak brzy, že jsem přijela zcela zavřená, mysleli, že porodím třeba až další noc, ale neposlali nás domů, jen mě i manžela ubytovali na normálním pokoji, kde se to potom za 6 h. během 20 min. z „poslíčků“ tak rozjelo, že jsem šla rovnou na sál, kde bylo za 2 minutky hotovo :-). Takže ani tam jsem neměla možnost vyzkoušet vše co tzv. relaxační pokoj nabízí. Sestřenice taky měla u porodu v MB černocha a nestěžovala si na něj. Jen si stěžovala na PA, že ji ubytovali a porod vyvolávali a PA nevěřila, že rodí a říkala jí pořád, že má spát :-), takže nakonec šla taky rovnu z odd. gynekologie na sál pár min. před porodem. No, všude je asi něco :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
25.1.13 12:03

Porodníka domluvit u porodu je drahá sranda, tuším 5000 Kč. To bych nedala, protože mám porody tak rychlé, že je tam nepotřebuju. Jen pak na to šití. Raději ty prachy dám za nadstandart, ať mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zlatonka123
25.1.13 12:31

Když jsme tam přijeli, tak mě ubytovali na JIP, měli naprosto plno. Ten den se rodilo jako o závod, tak možná proto taky dr. tak chvátal. Na sále nás nechali jen hodinu, přijela tam další rodička. Možná proto opravdu šil tak rychle. Ale zase, dá se to přežít :-) jen mě mrzelo, že manžel přinesl syna a já u toho hejkala :D chtěla jsem nadstandard, ale bylo plno, měla jsem na pokoji holčinu s dcerou, co se narodila pár hodin po nás a málem jsem se tam zastřelila. Nás Toník byl zlatý, neplakal, krásně spinkal… a tahle holčička, ta nebrečela, pískala jako myš a to prakticky v kuse. Vůbec jsem nespala a né kvůli vlastnímu dítěti. Mrzelo mě, že nemám samostatný pokoj. Do Prahy bych fakt nešla, max. kdyby byl nějaký velký problém, to tady řešit umí, ale přístup k rodičkám je otřesný. Mrzí mě, že nevím jméno PA, kterou jsem tam měla. Byla opravdu úžasná, vysvětlovala nám vše, manželovi ukazovala, jak mi pomoci aby se mi ulevilo. To jsi měla taky dobrý porod :-) já měla konec horší, ale zato první doba byla celkem v pohodě

• Citovat
  • Upravit
1126
26.1.13 18:47

Ahoj já sem teda rodila též v MB a na porodnici si stěžovat fakt nemůžu..bylo to bezva.PA byla neskutečně hodná, hodná byla i paní dr.fakt porod byl díky nim jednodušší. sice sem rodila 16 hodin a to ještě po 2 vyvoláních takže to bylo náročný ale s jistotou říkám že takovej porod klidně i další..a to sem neměla žádnýho prďolu ale pomalu 4,5 kg mimčo..zato sestřičky na dětským už tak úžasné nebyli ale dalo se to těch pár dní vydržet..takže MB doporučuji a jen opravdu příště si radši připlatím za nadstandart.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitkar
28.1.13 12:06

Zajimave, ze Vrchlabi je stale oblibene

Jsem z Vrchlabi a po personalnich cachrech pred 6-7 lety jezdi Vrchlabacky rodit do porodnice… a Prazacky do Vrchlavi, tak nevim…

• Citovat
  • Upravit
1.2.13 17:43

Ahojky holky :) jsem 31tt jsem Boleslavanda takže budu rodit v bol. Termín mám Konec března. A chtěla jsem se zeptat kolik stojí nadstandart?? na stránkách boleslavské porodnici mají napsáno že 400kč na noc ale tady na diskuzy jsem se dočetla že je to 1000kč máte někdo nějaký info?? No a mimochodem myslim si že 1000kč je teda pálka.. 8o Jinak děkuji za odpovědi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
1.2.13 17:57
400kc stoji ale malo gdy ma volny :(
@Mamča Barča píše:
Ahojky holky :) jsem 31tt jsem Boleslavanda takže budu rodit v bol. Termín mám Konec března. A chtěla jsem se zeptat kolik stojí nadstandart?? na stránkách boleslavské porodnici mají napsáno že 400kč na noc ale tady na diskuzy jsem se dočetla že je to 1000kč máte někdo nějaký info?? No a mimochodem myslim si že 1000kč je teda pálka.. 8o Jinak děkuji za odpovědi :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.13 18:25

@silvija Moc děkuji.. :) a může tam se mnou být muž?? na tom pokoji? taky jsem se dočetla že jakmile máš nadstandart tak je tam 24hodinová přítomnost muže dovolena..aby ti třeba pomohl když má ženská kontrakce. atd.. A za 400kč bych byla na pokoji sama nebo to je ještě dražší.. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
1.2.13 19:00
Nu jasne že muže u mne i pri porodu i pokoji byl a mela običejni pokoj, sama jen že fakt tich pookoj je malo a gdy ja rodila nebyl žadny volny
@Mamča Barča píše:
@silvija Moc děkuji.. :) a může tam se mnou být muž?? na tom pokoji? taky jsem se dočetla že jakmile máš nadstandart tak je tam 24hodinová přítomnost muže dovolena..aby ti třeba pomohl když má ženská kontrakce. atd.. A za 400kč bych byla na pokoji sama nebo to je ještě dražší.. :?:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková