Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je to hodně o tom, jak sama vnímáš lidi. To co tobě příjde jako dobré chování, někomu už jako špatně, a naopak. Navíc, abych byla uprímná, já tam zazila dost maminek hysterek. ![]()
@iwankaanjelik to ja myslim ze budu taky hysterka
kdyz nevim co a jak…
@ninusska
určitě nééé. I já jsem to vzládla. A to jsem rodila 6 hodin, a už na mě byli vážně hnusný, protože jsem ztrácela sílu a přestala spolupracovat.
Tudíž se vlastně jejich chování ani nedivím… ![]()
Já taky zvažuju tuto porodnici a zajímaly by mě názory. Mám to blízko. Taky jsem si říkala, že Vrchlabí je super, ale prý se to tam změnilo, a hlavně je teď zavřené. Ale rodím až začátkem července, takže času dost.
@iwankaanjelik píše:
@ninusska
určitě nééé. I já jsem to vzládla. A to jsem rodila 6 hodin, a už na mě byli vážně hnusný, protože jsem ztrácela sílu a přestala spolupracovat.Tudíž se vlastně jejich chování ani nedivím…
Ivanko, ale doktoři a sestry jsou profesionáové, ti si nemohou dovolit být „hnusný“, na takové situace jsou školeni a ti z nichž, kdo rodili, ví, i co se s tebou děje. Oni vědí, že v takové mezní situaci se lidé chovají různě a jsou tam od toho, aby tě uklidnili a pomohli ti „dorodit“, ale rozhodně se to dá zvládnout v klidu.
Zažila jsem dva porody - při tom prvním, na mě doktor při každém hlasitějším výdechu zahartusil, ať nehysterčím a já porodila jak scientolog - bez hlesu, dnes bych mu za to dala pár facek.
Podruhé jsem měla porod velice rychlý a podle toho i bolestivý a opravdu jsem tam bolestmi skoro brečela, a to jsem teda řvala tak, že se divím, že jim to nevymlátilo skla, přitom PA byla absolutně v klidu, nic neřešila a šla z ní pohoda, což mi moc pomáhalo. Potom jsem se jí omlouvala za tu hlučnost a ona se jen usmála, že to je normální - tak tohle je člověk, který k porodu patří..
@ninusska píše:
Tak snad to bude vse ok…ja mam termin 21.6 a cetla jsem vsude blbe ohlasy…
Ono nic není černobílé, v MB porodce jsem byla dvakrát hospitalizovaná, předloni a loni, a také bych tam nerodila ani omylem, ale to je o preferencích.
Personál porodního až na jednu zamindrákovanou sestru byl super, výhrady (za to dost silné) jsem měla k jejich pediatričce (bohužel si nevzpomenu, jak se jmenuje), a ta už na mé děti nikdy nesáhne, to vím bezpečně.
A proč bych tam nerodila? Vadí mi tam ten vězeňský systém, kdy ráno před šestou vás vzbudí rozhlasem, pak přijde uklízečka, pak sestra, pak rozhlas zve na snídani,… - a vše tam jede podle hodinek bez ohledu na vás.. Ta porodnice je uzpůsobena primárně potřebám doktorů, na maminky a jejich děti se ohled bere, ale až po doktorech.
Někomu tohle vadit nebude, a pak bude v MB spokojený, někdo potřebuje víc ohledů na vlastní režim, a pak si vybere jinou porodnici. Jinak dodávám, že až na výjimky je personál porodního super, s šestinedělím je to horší, ale to je asi všude ![]()
@Mslunicko píše:
Já taky zvažuju tuto porodnici a zajímaly by mě názory. Mám to blízko. Taky jsem si říkala, že Vrchlabí je super, ale prý se to tam změnilo, a hlavně je teď zavřené. Ale rodím až začátkem července, takže času dost.
Vrchlabí se loni dost změnilo - a zpátky k lešímu, rodila jsem tam dvakrát a nové Vrchlabí po změně doktorů mohu jen doporučit - s výhradou k jejich mladému pediatrovi (poznáte ho podle toho, že po nemocnici chodí v zeleném operačním plášti s maskou přes ústa), který je opravdu „cáklý“ a velice arogantní.
No Vrchlabí by mi právě taky líbilo, jen teď je zavřeno z „technických důvodů“, tak jen doufám, že snad do toho půl roka otevřou. Četla jsem nějaké story, že tam řeší nějaké trestní oznámení o zanedbání péče, že tam někdo umřel, ale nevím detaily.
A kdy ty jsi tam rodila Damael?
@Mslunicko Rodila jsem tam v 2012 a pak v 2013. No a bylo pár týdnů v předloňském roce, kdy jsem zvažovala žalobu na doktorku boleslavské porodnice, když v rámci „pozorování“ možných následků pádu mého syna z postýlky (čili se měli zaobírat „hlavou“) mu ta kr.va natrhla pindíka při stahování předkožky - v necelém půlroce. ![]()
@Damael píše:
@Mslunicko Rodila jsem tam v 2012 a pak v 2013. No a bylo pár týdnů v předloňském roce, kdy jsem zvažovala žalobu na doktorku boleslavské porodnice, když v rámci „pozorování“ možných následků pádu mého syna z postýlky (čili se měli zaobírat „hlavou“) mu ta kr.va natrhla pindíka při stahování předkožky - v necelém půlroce.
Na doktory z boleslavský nemocnice mám svůj názor. U nás to došlo tak daleko, že pokud by měl náš syn nějaké problémy, odjíždíme rovnou do Prahy. Třeba jsou v Boleslavi dobří doktoři, ale já se s nima ještě nesetkala. O porodnici ani nemluvím. Už od začátku jsem měla strach tam rodit a bohužel se mi to potvrdilo.
Tak ted nevim kde rodit
mam to stejne km do ceske lipy, gynekologa mam v MB…cetla jsem recenze na nemocnici v MB a nic moc ![]()
No zrovna do Lípy bych nejela. Slyšela jsem hrozné věci, daleko horší než MB (od lidí, co u Lípy bydlí). Zrovna teď jsem mluvila se známým, kterého dcera rodila v MB toto pondělí a prý super. První porod a celkem dost rychlé, přijela v 9 ráno a kluk se narodil v poledne. Prý na ni byli strašně hodní a byla dost spokojená.
Já asi budu v MB, mám to do porodnice 10 minut autem. Je to podle mě hlavně o lidech. A doporučuju hodně číst, já rozhodně nechci nechat informace na jiných, nebudu čekat, až mě někdo něco naučí (např. kojení, či koupání a tak) - nechci být závislá na sestrách a nechat se stresovat, že mi něco nejde. A taky chci domů co nejdřív, nechci tam být týden.
Jedu příští týden na předporodní kurz s manželem a tam se hodne dozvíme.
Jet rodit a nic nevědět je peklo
člověk si musí taky poradit sám.
@Damael píše:
@Mslunicko Rodila jsem tam v 2012 a pak v 2013. No a bylo pár týdnů v předloňském roce, kdy jsem zvažovala žalobu na doktorku boleslavské porodnice, když v rámci „pozorování“ možných následků pádu mého syna z postýlky (čili se měli zaobírat „hlavou“) mu ta kr.va natrhla pindíka při stahování předkožky - v necelém půlroce.
Tak to mi je líto, Damael.
A mohla bys napsat jména, ať vím, komu se vyhnout? Moc děkuju.
Doufám, že je syn v pořádku a je zdravý.
@Mslunicko píše:
No zrovna do Lípy bych nejela. Slyšela jsem hrozné věci, daleko horší než MB (od lidí, co u Lípy bydlí). Zrovna teď jsem mluvila se známým, kterého dcera rodila v MB toto pondělí a prý super. První porod a celkem dost rychlé, přijela v 9 ráno a kluk se narodil v poledne. Prý na ni byli strašně hodní a byla dost spokojená.Já asi budu v MB, mám to do porodnice 10 minut autem. Je to podle mě hlavně o lidech. A doporučuju hodně číst, já rozhodně nechci nechat informace na jiných, nebudu čekat, až mě někdo něco naučí (např. kojení, či koupání a tak) - nechci být závislá na sestrách a nechat se stresovat, že mi něco nejde. A taky chci domů co nejdřív, nechci tam být týden.
Jedu příští týden na předporodní kurz s manželem a tam se hodne dozvíme.
Jet rodit a nic nevědět je pekločlověk si musí taky poradit sám.
Všude jen to jen o lidech. Někdo má štěstí a narazí na super doktory a sestřičky, někdo bohužel ne. Nejvíc mě dostal ten režim v porodnici (už tu bylo zmíněno). Ráno v 6 vtrhne do pokoje uklízečka, která mlátí mopem a je jí jedno, jestli miminko spí, pak se ozve rozhlas a nakonec vtrhne do pokoje sestra, která vám ještě vynadá, že máte na stolku bordel a ať si ho uklidíte než bude vizita. Když je k tomu člověk ještě po porodu a spal asi 2 hodiny, tak je to mazce
Ale tohle se musí holt překousnout.
@berusa84 píše:
Všude jen to jen o lidech. Někdo má štěstí a narazí na super doktory a sestřičky, někdo bohužel ne. Nejvíc mě dostal ten režim v porodnici (už tu bylo zmíněno). Ráno v 6 vtrhne do pokoje uklízečka, která mlátí mopem a je jí jedno, jestli miminko spí, pak se ozve rozhlas a nakonec vtrhne do pokoje sestra, která vám ještě vynadá, že máte na stolku bordel a ať si ho uklidíte než bude vizita. Když je k tomu člověk ještě po porodu a spal asi 2 hodiny, tak je to mazceAle tohle se musí holt překousnout.
Taky mám podobnou zkušenost, jednou jsem tam byla přes noc na vyšetření, sestry hrozné, pak o rok později jsem tam byla na operaci břicha a naprostý opak, sestry úžasné a zkušenost velice pozitivní. Jen ta hlásná trouba je příšerná, asi je to o to horší, pokud tam má ještě člověk mimčo. A jídlo je trága, ale snad by mě manžel o hladu nenechal ![]()
Já ale věřím, že člověk si vytváří svoji realitu, takže se dopředu snažím myslet na to, jak pozitivní to bude zkušenost a jak narazím jen na milé a příjemné lidi ![]()
obvykle se mi to daří i v jiných oblastech.
Nejhorší je někam jít a bát se či očekávat problémy předem. To si o to ten člověk fakt říká. Ale nikomu tohle nevnucuji, je to jen můj názor ![]()
Zatím se mi ale v životě celkem vyplatilo být pozitivní a přitahovat tím pozitivní situace a zážitky ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.