Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
..
Příspěvek upraven 07.10.14 v 13:02
@blueeyes Ahoj, naprosto s tebou soucitim, ja prisla o tehotenstvi, rok jak jsme se s manželem zacali snažit a pak dlouhý rok zase nic a jednoho dne zavolal manželův bracha, ze čekají rodinu, pro me to byl sok, nevěděl nikdo, ze plánuji rodinu, protoze se stěhovali, penize nemají, ale tohle jim vyšlo, me se zhroutil svet s manželem jsem se zacala hádat a celou dobu jsme se dal snažili a az kdyz jim se holcicka narodila a ja vazne rekla upřímně preji jim to, tak jsem dalsi den nasla //
takže prej a bude ti prani ![]()
Já jsem tohle zažívala 4 roky, s několika kamarádkama jsme se „domluvily“, že budeme těhotné spolu. Některé z nich mezitím porodily druhé dítě a my stále nic. Přej a bude Ti přáno. V tomto je život nespravedlivý, ale bohužel i kdyby ses stavěla na hlavu, tak si mimčo nevydupeš ani nevybrečíš. Věř, že k vám také jednou přijde a raduj se kamarádčina štěstí, ona se pak bude radovat z Tvého. I já jsem to kolikrát obrečela, ale není to závod, kdo dřív…neřeš jejich těhotenství a životy, řeš svůj.
Přeji ať se brzy zadaří a máš v náručí také svůj uzlíček štěstí ![]()
Nemám stejnou zkušenost, ale podobnou. Já jsem sice otěhotněla brzo, ale potratila jsem. A pak se kolem mě vyrojily těhotné. Nejlepší kamarádka ze školy, sestřenka, manželka od bratránka atd. Ve mě se to pralo, na jednu stranu jsem jim to všem přála, neměly otěhotnění lehké, hrozilo jim, že zůstanou bez dětí, ale na druhou jsem strašně záviděla, že jim to vyšlo a nám ne. Vypořádala jsem se s tím až časem a doufala, že nám se taky zadaří. Zadařilo se a máme už dvě děti.
Je to přirozené, pochopitelné, není na tom nic sobeckého. Není to o tom, že jí těhotenství nepřeješ, je to o tom, že moc toužíš zažít to taky.
Zkus se podívat na tu věc tak, že to není nic, co bys nemohla zažít taky, naopak, že brzo to zažiješ taky. Není to o tom, že bys nemohla otěhotnět, jen ještě nepřišel ten čas. Užívej s ní to její a uvidíš, že co nevidět otěhotníš taky.
@blueeyes píše:
@Hanka1 Tak to nevim zda v tomto případě funguje.
Funguje nebo nefunguje, zahořklost Ti rozhodně v ničem nepomůže, akorát se budeš zbytečně trápit ![]()
@Ginger.Rothstein Tak to je pěkné. Já mám kolem sebe taky miminka, švagrové se narodila druhá holčička teď v březnu, tedy má neteřinka, to jsem byla strašně šťastná a Magdalénku miluju, ale tohle je trošku jiné. Možná proto, že jsem si myslela, že nám to půjde hned a někdo nás prostě předběhl.
@blueeyes šmajrá, co řešíš? snažíte se chvíli.. Mi se nedařilo 4 roky, všichni kolem těhotný.. pak jsem se s tim smířila, začala lidem přát a ejhle, po 8mi letech jsem se dočkala zázraku taky
Neboj, ono to klapne i Tobě
Raduj se, jak kdyby to bylo Tvoje, aspoň budeš mít praxi, až budeš např nakupovat pro své mrně ![]()
Ahoj, naprosto to chápu, ale někde jsem tu četla podobnou diskuzi z druhé strany - maminka, která je těhotná, a kamarádka na ni začala být hnusná. Doporučovala bych ti kamarádce v klidu nalít čistého vína, říct ji, co prožíváš. Pokud je to fakt kamarádka, pochopí to a nevrazí to mezi vás klín, který by se tam vrazil v případě, že kamarádka nabyde pocitu, že se chováš divně, protože jí závidíš a neumíš se s tím vyrovnat. Já ti rozumím, co cítíš, také jsem něco podobného zažila.
Příspěvek upraven 07.10.14 v 10:06
No ajinak že se nezadařilo od března - to se ještě nic neděje. Nám to taky nešlo, protože jsem měla rozhozenou štítnou žlázu… dnes mám 3 děti během 3,5 roku:-)
Ja to mam naopak ja tehotna hned prvni mesic a ona nic. Verim, ze ji to mrzi, ale ani me to vuci ni neni prijemne. Je mi ji lito, ale nemuzu za to ![]()