Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@apolca píše: Více
Jak jsem psala hned na začátku – ty se v tom úplně normálně rochníš…. vyžíváš se v té roli obětního beránka a ubohé, odstrčené chudinky.
Profesionální trpitelka jak vyšitá… a takovým opravdu není pomoci.
Tak se hezky bav … a užívej si, jak jsi úžasně hodná, nepochopená, pro tento svět až zbytečně dobrá… taková svatá mučednice (a tvé ubohé děti samozřejmě jakbysmet)
![]()
@apolca Tak jsi s prominutím hloupá.
„Jen mi pak došlo, že sestra proti mě zbrojila a zmanipulovala rodiče“ Wow překvapivě. Barák je rodiču, nastěhovala se tam ségra, ty jsi jako velký bůh spasitel pomohla dát barák do pucu a teď se divíš?
Svoji hloupostí aneb nikdy bych nechtěla půlku baráku jsi teď své segre krásně zařídila bydlení, ne rodičům, ale segre, která je teď naprosto vysmátá.
Tak hlavně, že všechny okolo zmanipulovala, chudáci rodiče, oni za to nemohou, to jen ona, ale ty jsi ji pomohla to vše zařídit za ní a dopomohla si ji krásně bydlet, místo toho, abys ji utla tipec…
Možná kdyby sis opravdu nárokovala kus nebo celý barák a až pak pomohla, tak by vše mohlo dopadnout jinak. Potažmo podmínka, že ten barák se proda a rodiče se nastěhujj do menší garsonky, obzvlášť, když jsou nemocní, ať se jim uleví a ať ségra jde po svých a najde si něco sama pro sebe.
Nevím, nelituji tě. Za hloupost se platí a někdy draze. Děláš ze sebe obět, přitom jsi tomu šla vědomě naproti. Tvé kroky jsou naprosto nelogické, že je manipulativní a vyčůraná jsi věděla dávno, tak teď pozdě brečet nad rozlitým mlékem
Příspěvek upraven 08.07.24 v 17:59
@BohunkaP píše: Více
když se podíváš na její starší diskuze, je to pořád do kola to stejné -) tchýně hrozná, rodiče hrozní, sestra hrozná…jen ona je ta dokonalá, správná, a všichni ostatní jsou ti zlí ![]()
Možná kdybys trvala na tom, že část domu na tebe přepíšou, abys nesypala prachy do černé díry, tak by tě konečně brali trochu vážně. Víš, jak to s takovými strašně hodnými a nezištnými lidmi, co by si nevzali ani korunu, dopadá? Ty do nich nasypeš prachy, rodiče ti nakonec zůstanou na krku, budeš ta nejhorší na světě, a sestra se ti bude smát do očí, že jí připsali barák zrekonstruovaný za tvoje peníze a bude mít pohodu a vystaráno.
@Sunnysmile19 píše: Více
Ano, přesně tak to je. S tím, že bych nevěřila, že se sestra takto zachová. Pak jsem tedy naivní. Ale jak jsem již psala, nikdy bych to nedělala z prospěchu.
@stín katedrál píše: Více
Ano, i to je možné. Vím, že kdyby to takto dopadlo, pomůžu jim. Už mě to i napadlo.
@apolca píše: Více
No teda, nezlob se na mě, ale tohle tvoje litování je fakt šílený. S tímhle přístupem si s tebo kde kdo vytře pozadí, a ty můžeš jen brečet jak je svět zlej.
Karma je zdarma aneb boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Sestra je teď vysmátá, jak jsi jí to všechno dobře zařídila. Ale ono se jí to jednou vrátí. Nakonec je rozvedená, štěstí na chlapy nemá, asi ti závidí, proto se chová tak, jak se chová.
@cecetka píše: Více
Ano, navrhla jsem to tátovi, když se dával postupně dohromady v hospice, ale řekl mi, že je doma u mámy. K nám nechtěl. Skrz mámu k nám moc často nejezdili, máma nechtěla.
@Da12 píše: Více
Moc děkuji. Moc. Myslím si, že šťastná není. A v karmu věřím také.
To s tím nekomunikováním taky nebude tak žhavé, jakmile budou něco od tebe potřebovat, tak se velice rychle ozvou, protože sestra jim předpokládám nepomůže a nic nezařídí. A zatímco jim budeš pomáhat, tak budeš muset poslouchat, jak jsi je zklamala, a sestra, co nehne ani prstem, je úplně skvělá. Jsi pro ně slabý kus, co můžou kdykoliv odkopnout, až přestane sloužit, protože se vždycky zase připlazíš zpátky.
@stín katedrál píše: Více
Sestra se již 2× ozvala - chtěla pomoc s reklamací se schody, řekla jsem jí, že jsem pomohla už hodně a dál již pomáhat nebudu, vím, že to nedá, nezná paragrafy. A pak chtěla pomoc s úhradou nedoplatku za topení, řekla jsem jí, že mi vše došlo, sice pozdě, ale došlo, že jí šlo jen o barák a že jí již pomáhat nikdy nebudu, že jsem věřila v náš nový vztah a že věřím v karmu. Ona s tím bude žít. Vím, že sestře již nikdy nepomůžu. Našim bych asi pomohla, jsou staří.
To je hrozný no, bohužel, někdy jsou vztahy se sourozenci těžké. Měla by sis položit otázku, proč tě vlastně sestra nemá ráda, v podstatě mi přijde, že tě docela nenávidí? Kdy k tobě začala chovat takovou neskutečnou zášť???
Kde vzala sestra vlastně tolik peněz, to má tak lukrativní zaměstnání??? No a copak jí nevadí, že nastrkala chlapovi tolik peněz, které už se jí nikdy nevrátí? Nechce to nijak řešit? Tyjo dobrý no, každýho jinýho by to aspoň minimálně pekelně sr..lo ![]()
Stejně by si tvoje sestra zasloužila, abys jí někde pořádně nafackovala, normálně tohle je na přes drž..u a tečka, vyliskat, když nic jiného. Tvoje sestra je neuvěřitelná sv***
Měla by se stydět zato, jak se zachovala k vlastním rodičům, to je hnus fialovej největší…
Ano, myslím si, že mě nenávidí a proč? Může za to má máma, nejspíš. Od dětství jsem byla bezproblémová a sestra samý problém - neučila se, lhala, chodila se ženatým,… Máma jí pořád říkala, ať si vezme příklad ze mě. A i teď ona to zbabrala a já vyřešila. Naši mě vychvalovali a ona začala tiše škodit. Nebydlím s nimi, takže mohla říkat cokoliv. Sestry peníze - nevydělala je, po rozvodu jí musel její bývalý vyplatit z domu, který si pořídili vlastně díky rodičům sestry bývalého, dostal od nich rodinný domek a oni ho prodali a postavili společně nový. Také nechápu, že dala tolik peněz chlapovi a ten jí to dlužil 2 roky a i tak nechala tímto chlapem rozbourat barák rodičů. Máme se jí ptala, jestli mu nic nedala a říkala že ne. Pak to z ní vypadlo, ale to už bylo pozdě. A já jí pomohla, vše dala dohromady a poslala jí na policii s tím, co má říkat a tím jí dostala do pozice podvedené. S..re mě to moc. A moc mě bolí reakce rodičů. Věřím v karmu. Ale v duši mě to moc bolí a stále nad tím přemýšlím. Asi jsem naivní a snad čas vše zahojí.