Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Již téměř 2 měsíce se nemohu vzpamatovat ze zrady mé sestry a následně i našich rodičů. Nevím, co mám dělat.
Vše začalo tím, že se sestra rozvedla s manželem a odstěhovala se k naším rodičům do rodinného domu, kde obsadila 2. patro, v 1. patře bydlí rodiče. K mým rodičům jsme do té doby jezdili s manželem a našimi dětmi jednou za 3 týdny, máme to 180 km daleko, vždy jsme totiž spali ve 2. patře, které obsadila sestra. Byly tam 3 pokoje a 6 spacích míst. Sestra tam žila s přítelem a jedním synem, přesto nás nikdy nepozvala a nenechala u ní přespat. My jsme jí k nám zvali a ona k nám občas i přijela s 1. přítelem a pak s 2. přítelem a i přespala.
My jsme u mých rodičů tak museli spát na rozkládacím gauči a zemi mých rodičů. To bychom ještě dali, ale sestra vždy dělala dusno, které bylo nepříjemné a také měla 2 střední psy a my máme 2 malé psíky, kteří se jejích psů báli a její i na naše útočili. Také naváděla mého manžela, ať se se mnou rozvede, že ona je nyní šťastná. Prostě jsme přestali jezdit.
Jenže sestry 2. přítel nebyl tak super, jak sestra tvrdila, měl exekuce, sestra to nevěděla a nebo neřekla, již před dvěma lety mu půjčila 650.000 Kč na auto a on jí to nevrátil, on si hrál na bohatého podnikatele, který tvrdil, že za své peníze bude renovovat barák našich, naši mu věřili, sestra nic neřekla a nechala ho začít bourat a ničit barák našich rodičů se souhlasem rodičů. Sestry přítel samozřejmě peníze neměl, a tak mu sestra půjčovala dále, aniž by komukoliv cokoliv řekla. Celkem mu napůjčovala téměř 1 milion korun. Mně nikdo nic říct nesměl, mělo to být překvapení pro nás.
S mamkou jsem se bavila každý den, takže se nějaké ty informace ke mně dostaly a vše mi začalo být podezřelé, od začátku jsem nevěřila, že je její přítel bohatý, ověřila jsem si ho na exekuce a on jich měl dokonce 8. Řekla jsem to mamce a mamka pak sestře, sestra ze začátku nevěřila, ale pak jí to došlo a s přítelem se rozešla, jenže to už se v baráku našich nedalo bydlet (neměl komín, radiátory, kotel, elektřina byla vytrhaná, podlahy odvezené, střecha otevřená,…), všichni se museli odstěhovat do pronájmu, kde nebylo plynové topení, ale topení na tuhá paliva, ze začátku topil táta, ale již dříve onemocněl rakovinou a rakovina se mu vrátila, byl na to špatně, musela začít topit mamka, která má problémy s klouby.
A do toho se začali ozývat jednotliví dodavatelé, které se již na rekonstrukci podíleli a přítel sestry jim samozřejmě nic neuhradil. Bylo toho celkem za 1,5 milionu korun, mí rodiče to chtěli uhradit ze svých úspor. Jelikož pracuji jako účetní, vstoupila jsem do tohoto problému a začala se o danou situaci zajímat a doufat ve zlepšení vztahů se sestrou. Zjistila jsem, že přítel sestry psal na svou firmu veškeré objednávky, tudíž to nebyly závazky mých rodičů, ale závazky firmy přítele sestry. Musela jsem rodiče přesvědčovat, ať nic nehradí, než pochopili. Se setry přítelem jsem vykomunikovala uznání výše jeho závazků. Zjistila jsem možné finanční prostředky (1,5 milionu naši a 1 milion sestra a byla jsem rozhodnutá se i zadlužit, abych všem pomohla). Se zedníkem jsem dala dohromady harmonogram prací a celkovou cenu, za kterou bude dostavba baráku a dala jsem se do organizování stavby. Všichni byli moc rádi a vděční. Hledala jsem levné dodavatele (okna, rolety, topení, kotel, garážová vrata,…) a našla, vyřídila jsem dotaci na okna ve výši 150.000 Kč a barák se postupně stával obyvatelným. Jediné, co jsem po sestře chtěla bylo, aby mě informovala, co se na stavbě děje a ona bohužel neinformovala, musela jsem stále zjišťovat.
Přesto stavba pokračovala a naši se sestrou se konečně mohli nastěhovat do 1. patra, které začalo být obyvatelné. Ve druhém vše stálo na schodišti, které objednávala sestra, dodavatele jsem našla já. Konečně se začalo realizovat schodiště a ejhle, schodiště bylo veliké, zabralo celý jeden pokoj ve 2. patře, nedaly se otevřít dveře z chodby, protože schodiště překáželo. Sestře jsem to vytkla, ona zprvu schodiště hájila a později se vše otočilo proti mně, že mi jde jen o peníze a barák a o nic jiného, že jsem k našim nejezdila a že jsem o ně neměla zájem,… Čekala jsem zastání od mamky a taťky a nedostalo se mi ho, všichni mlčeli. Moc to bolelo.
Ukončila jsem veškerou komunikaci se všemi a zedníkovi jsem oznámila, že již v organizování stavby nebudu pokračovat, situaci jsem mu po pravdě vysvětlila. Nechápal a nevěřil. Nevím, co se děje s rodiči, se sestrou a s domem, s nikým nekomunikuji. Jen mi pak došlo, že sestra proti mě zbrojila a zmanipulovala rodiče.
Ještě jsem stihla vyřídit hospic mému tatínkovi, kterému se hodně přitížilo, již jen ležel, tak skončil v nemocnici a sestra s mamkou se odmítali o něj dále starat přesto, že sestra rodičům hodně dluží, v hospice tatínek rozkvetl, zase začal chodit a tak na víkendy může jezdit k mamce a sestře.
Moc mě to bolí a nedokážu se s tím vyrovnat, nevím, co mám dělat, stále na vše myslím.
Uz jsi tu psala, tenkrát jsi dostala rady. Situace je porad stejna.
Můj manžel dopadl podobně i když jiný příběh ale princip stejný…Pro dobrotu na žebrotu… Nechci příběh moc rozebírat, táhne se to s náma jako důsledek pár let.
@vokishka píše: Více
To je rodinka k pohledání. Ať se přihlásí do Výměny.
@vokishka píše: Více
Ne, situace je úplně jiná, prvně jsem tady za sestru řešila exekuce jejího přítele a zničení domu mých rodičů, situaci jsem pomohla vyřešit, všichni již bydlí, ale bohužel sestra mě zradila, budeš si to muset přečíst celé, abys pochopila.
@Anonymní píše: Více
Je to moc smutné - ano, pro dobrotu na žebrotu. Moc o bolí a snad nikdy nepřebolí.
@apolca Je to smutné, ale v rámci zachování tvého duševního zdraví a tvé rodiny, se distancuj.
Oni evidentně nechtějí, aby jsi jim pomáhala.
@apolca Za chování jiných nemůžeš. Je mi líto, jak to je, a hlavně tvého taťky a dodavatelů.
@JancaS84 píše: Více
Nějak si nemohu vzpomenout, že by někdo cokoliv z toho, co se stalo, předpokládal.
@cecetka píše: Více
Ano, ale jsou to mí rodiče. Nyní lituji, že jsem jim pomohla, byla bych na tom lépe. Myslím. Nevím, pořád se v tom topím a nechápu.
@Premek_Orac píše: Více
Ano, ach jo, je chudák, a přesto ani táta se mě nezastal.
@JancaS84 píše: Více
Ty bys nepomohla rodičům, když bys věděla, že můžeš? Já bych pomohla i nyní, i když bych věděla, že sestra bude dělat cokoliv, aby se mě zbavila. Kdybych nepomohla, byli by z nich bezdomovci.
@apolca píše: Více
Chápu, že jsou to rodiče.
Ale nevnucuj jim nevyžádanou pomoc, která se obrátí proti tobě. ![]()