Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše: Více
tak zkus toho doktora zítra, jestli potom budeš moudřejší, jako to je těžko radit, ty víš, nakolik tě to omezuje a jak náročná ta dovolená má být, no určitě to potřebuje klid
@stinga píše: Více
Já vím, spíš aby se to nezhoršilo a přijde mi prostě divný, že po týdnu se nic nezlepsilo
Známý měl potrhané vazy a taky nemohl ohnout koleno. Prostě to nešlo, jakoby ten kloub měl menší rozsah. Ještě dlouho s tím chodil, protože čekal na operaci. Ale chodil s ortézou, protože to koleno bylo i nestabilní. Zkusila bych se nacpat někam k ortopedovi, ať poradí, co zatím dělat.
Prostě zítra jdi k lékaři. Chirurg nebo ortoped. Měla jsi tam být už v pondělí. Jako bez jakékoliv konzultace s lékařem odjet na měsíční dovolenou, počítám že do zahraničí, je obrovský hazard. Také tam můžeš skončit s totálně nepohyblivou nohou v nemocnici a péči si kompletně platit sama
Zajdi na ortopedii do FN. Popiš na ambulanci sestře co se ti stalo, snad tě někdo zítra vezme. ![]()
po týdnu je brzy, zkus zítra toho doktora,
a přečti si tady, co ti napsala Pudloslava, ona je lékařka
@Pudloslava Jako já si tu první dovolenou muzu udelat klidnejsi a byt spis jen u moře. Treba by mi ta voda ponohla.. kazdopadne mam pocit, ze mi v te noze tak i tepe jakoby a ne primo v tom koleni ale spis vys
Přesně tohle se mi dělo, když jsem si před rokem přetrhala vazy. Stalo se mi to na dovolené v severní Africe. A bylo to peklo. Doporučuji navštívit co nejdříve ortopeda. Na rentgenu se bohužel přetrhané vazy poznat nedají. Když tak klidně napiš do zprávy.
Příspěvek upraven 03.07.25 v 08:09
Je možné, že to máš „jen“ pořádně naražené. To dokáže bolet hodně dlouho, ani nemusíš mít modřinu. Jestli ti dělali rentgen, tak zlomeného tam nic není, to by poznali. Jedině si pořídit ortézu, ten Diclofenac je taky dobrý, ale je na předpis, mazat něčím na otoky, a holt si budeš jako oporu muset vzít aspoň turistické hůlky. Nic lepšího teď nevymyslíš. Leda by ordinoval a vzal tě hned praktik, ten by ti ten Diclofenac nebo Aulin mohl napsat.
Jestli máš pocit nestability, trošku bych se bála, že to na dovolené dorazíš. Mnohdy pak stačí špatně došlápnout a je malér. A jak už někdo psal, ne každé poranění je patrné na rentgenu.
Já teď měla natržené vazy v kotníku a ve vodě to bylo tedy spíš horší. Tepání a nestabilita taky nejsou dobré znamení. Za každou cenu bych se snažila dostat někam na vyšetření. Řekla jsi jim na té pohotovosti, že máš jet na dovolenou? Kamarádka má teď s kolenem podobné problémy a má to doprasený meniskus.
No já hlavně v pátek odjíždím, takže fakt nevům co dělat.. jako mně to tak otekké nepřišlo, ale asi to vidím subjektivně