Po pádu minulý týden teď nemůžu pokrčit koleno. Co s tím?

Anonymní
2.7.25 17:22

Nemůžu pokrčit koleno

Ahoj holky, minulý čtvrtek jsem spadla a od té doby nemůžu pokrčit koleno, byla jsem s tím na pohotovosti, tam mi udělali rentgen a nic nenašli, ale od té doby ho nemůzmu pokrčit, nemůžu udělat dřep a mít v něm oporu prostě. Chodit můžu. V pátek odjížďím na dovolenou a nevím co s tím, protože se mi to vůbec nezlepšilo a nemyslím si, že by to bylo lepší..přikládám foto, nedokázmu sama moc posoudit jestli je to nateklé

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2261
2.7.25 17:28

Něco je tam blbě. Běž k doktorovi, ať tě pošle na další vyšetření. Myslím, že třeba vazy na rentgenu nevidí. Jestli je něco s nimi, což by mohlo, když nejde pokrčit koleno, tak to nevidí. Pohotovosti řeší zlomeninu, uříznutou ruku, ale důkladné vyšetření tam neudělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.25 17:32

@Okta jenže kam mám jít? Já v pátek už odjíždím :((

• Citovat
  • Upravit
65277
2.7.25 17:39
@Anonymní píše: Více

ted už to asi nestihneš. Měla jsi hned řešit ortopeda. Pohotovost je jen taková první pomoc, pokud to pořád bolelo, už v pondělí jsi to měla řešit. Ted si zkus koupit ortezu a budeš to muset vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
2.7.25 17:40

nemáte u vás soukromé chirurgické ambulance? u nás ve městě jsou třeba dvě - ale zdravotnictví je v každém městě úplně jiné, jak jsem tady na emiminu zjisttila, pokud byste takovou chirurgii měli, tak tam zítra zajdi,
asi to budou ty vazy, moje kolegyně loni „vypadla“ při cestování autobusem z těch schodků a sedla si na nohu, pak ji bolelo koleno a nemohla ho pokrčit, šla na jednu z těch chirurgií a doktor po vyšetření bez rentgenu poznal, že jsou to přetrhané vazy, dostala ortézu, ale moc ji nemohla nosit, protože doma dělali okna, pak říkala, že tím, že ji sundávala, má aspoň to koleno dobře rozhýbané. že zná lidi, co po měsíci v ortéze měli to koleno úplně zatuhlé,
no jako první pomoc mazat hirudoidem, liotonem, dolgitem nebo něco takového, a koleno šetřit - na ty vazy beztak nic moc léčba není, léčba klidem, ale ne zas úplně s tím nehýbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.25 17:43

@stinga olomouc, nějaké tu asi jsou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.25 17:44

Spíš já teď mám měsíc cestovat, tak nevím co moc dělat..

• Citovat
  • Upravit
76891
2.7.25 17:45

aha, tak zkus zítra na nějakou tu chirurgii, třeba ti dají tu ortézu, no ale moc pohodlné to na cestování nebude,
a na nějaké náročné túry to také nebude celkově vhodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.25 17:47

@stinga jako tury v horach to nejsou, ale proste nevim moc co delat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.25 17:48

Jako chodit jakž takž můžu, ale koleno prostě nemůžu pokrčit, nemůžu na to přenést våhu..

• Citovat
  • Upravit
76891
2.7.25 18:06

tak ta ortéza by ti chůzi bez pokrčení do určité míry umožnila, ale na výšlapy to fakt není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.25 18:20
@stinga píše: Více

A přijde ti to na té fotce natekle? Doma mi rekli jestli nemam vodu v koleni treba

• Citovat
  • Upravit
9166
2.7.25 18:26

Jsi z Olomouce? U soukromého ortopeda by jsi pochopila, u nás v Přerově je jeden zítra do odpoledne, vytáhl by ti vodu a možná dál něco rychlou úlevu. Pokud si vystojiš čekárnu, vzal by tě.
 https://www.ortopediekuga.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
2.7.25 18:36

jo, je to nateklé, tu soukromou chirurgii nebo ortopedii by to chtělo, ale u nás se na ortopedii bez objednání nedostaneš, na chirurgii ano - to chce zjistit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.7.25 18:38

Špatný, špatný, špatný - víš, že ti pojišťovna může odmítnout uhradit léčbu v zahraničí, když bude dokazatelné, že jsi už odjela poraněná?
pečlivě si prostuduj podmínky svého pojištění do zahraničí.

jinak pokud fakt s tím odjedeš, jakože tomu rozumím, tak opravdu ortéza, prášky nesteroidní antirevmatika, Ibuprofen. U Pl si můžeš nechat napsat diclofenac DUO, pokud se tam už nedostaneč, tak si kup volně prodejný voltaren, ale to síla jen 25 mg, takže jich můžeš za den 6.

popravdě nevěřím, že by ti ortoped teď honem před dovolenou pomohl. buďto se to má zahojit samo, nebo je tam poranění, které skončí operací - ale mohl by ti alespoň říci, jak to vidí, jestli je rozumné odjet, nebo vysloveně blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák