Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
myslím, že nikdo kdo něco co popisuješ nezažil, nedokáže posoudit, jak mučivé to co zažíváš je. Moc mě to mrzí, že tím procházíš.
Původ může být v té štítné žláze, jak o tom pak člověk přemýšlí víc a víc, o všem tom co se mu a s ním děje, tak si vlastně vytvoříš druhé mučící centrum sama ve své hlavě.
Důvěřoval bych lékařům, s tím co prožíváš se jim svěřoval, což asi děláš, to je moc dobře. Zkusil bych se přimět k aktivitám, které mi zaměstnají hlavu, abych si alespoň trochu ulevil…
Bude to bohužel trvat, ale neztrať sama se sebou trpělivost. Jsi na světě potřeba.
@Premek_Orac nevím co se to děje asi je to tím že jsem pořád zavřená doma a přemýšlím nad blbosti a jakmile jdu s kamarádkou ven tak jsem ještě 2-3 z toho vyčerpaná, nevím už jak dál… Nikdy jsem tohle neměla byla jsem živel…do minulého roku se vše otočilo, když to říkám na endu tak mi říká že tohle štítná nedělá, že to nespusoboje úzkosti ani deprese že to není můj případ a je fakt že když jsem léky flakala tak jsem vůbec nevěděla že mám málo hormonů, jen mi zvýšila dávku a čau o ničem jsem nevěděla tak je asi možné že to z té štítné nebude
@Adeehidee Jasně, to takhle od stolu nikdo neřekne. Všichni si projdeme v životě lecčíms, teď to máš extrémně těžké ty. Ale minulý týden, kdy jsem si sám potřeboval odpočinout, tak jsem byl u takové velikánské stavby, dominanty. A když jsem poodešel dál, najednou se mi při pohledu vešla mezi palec a ukazováček, nemusel jsem kroutit hlavu nahoru, najednou to nebyla dominanta, ale jen nepatrná věc v celém pohledu na okolí. A takhle je to i s problémy. Když jsou nám blízko, jsou obrovské, ovládnou vše. Když se nám podaří s nějakým úsilím poodejít od nich, posunout se dál, nezmizí, ale už ani náhodou našemu životu nedominují. Tu zkušenost máš určitě i sama. Něco co se ti kdysi zdálo jako obří, nepřekonatelný problém, tak jsi zvládla, a dnes je to nepodstatná minulost. A když jsi to dokázala tehdy, dokážeš to kdykoliv. Bojuj, bude to dobrý.
Přemek má pravdu, to zvládneš, ale musíš se snažit, zadarmo to nebude, zadarmo nic není, a to, co je, nestojí za nic. Tvoje plány najít si práci a nebýt doma jsou správné, ona ta rodičovská dovolená leze na mozek obecně.
@Zeoli ano tím že jsem prolezla veškerá vyšetření tak mě to i uklidnilo a vždycky si řeknu „drž pysk“ nic ti není " a pomůže mi to… Beru si příklad s mojí maminky, bojuje od 25 let s rakovinou mozku přišla o hypofýzu Rudiš nemohla mít děti tak si mě a ségru adoptovala nejsem biologické setry prostě si na nás vzala jako malé miminka a dokázala nás krásné vychovat i teď hlídá vnoučata a není na ni vůbec nic znát nemá z ničeho strach… Ono se ne nadarmo říká " zdraví člověk chce vše, nemocný jen jedno" něco na tom je a půjdu proti proudu a budu lepší člověk
![]()