Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
proč bys ji měla posílat do háje?
kolik ti je proboha?
chováš se jako stíhačka a diviš se, že na tebe kašle? ![]()
@Tiger-lily Asi to tak bude nejlepší stejně to nikam nevede tak díky moc a přeji hezký zbytek dne ahoj
@Verunecka289 Protože se nechová jako kamarádka když potřebovala ONA vždy jsem přiběhla pomohla udělala a když ted potřebuji já nebo jen tak pokecat zajít ven cokoliv tak je jen podrážděna atd. tomu říkám kamarádka fakt že jo.
@lleennttiillkkaa Věk je k odvodnění k problému? To si nemyslím je jedno snad kolik mi je opodstatněné je to jak se zachovala a jak se chová váš názor vám neberu. Můžete si myslet že to řeším jak puberťák. Ale mně na té osobě záleželo a vždy když potřebovala jsem pomáhala a zvala jí k osobě otevřela jsem jí dveře dala jsem jí vše co jsem mohla a jak se zachovala?
@Anonymní píše:
@Verunecka289 Protože se nechová jako kamarádka když potřebovala ONA vždy jsem přiběhla pomohla udělala a když ted potřebuji já nebo jen tak pokecat zajít ven cokoliv tak je jen podrážděna atd. tomu říkám kamarádka fakt že jo.
tak asi osoba, která tě jen využila. chápu, že tě to naštve, ale nic s tím neuděláš. až se zase po nějaké době bude ozývat a bude něco chtít, pak ji pošli do háje ![]()
@Tiger-lily píše:
![]()
wtf? tak buď se k tobě otočila zády a tím pádem to žádná kamarádka není, tak na ni kašli. nebo je třeba taky v blbé situaci, tak nemá chuť se s nikým bavit
Asi tak. ![]()
Přátelství není obchod. Pomohla jsem Ti, tak Ty musíš pomoci mně, když to potřebuji a je jedno, jestli můžeš či nikoli. Ano, bylo by hezké, kdyby kamarádka pomohla zpět, ale vypadá to, že zrovna řeší hlavně svůj vztah a na jiné problémy nemá náladu. Nechala bych ji nějaký čas a pokud bude chtít, časem se sama ozve. Pokud se už neozve, zase taková kamarádka to není a já bych raději, kdyby vztah vyšuměl, než abych se kvůli ní rozčilovala a tím si zadělávala na vrásky.
Zakladatelko, někdy se lidé objeví v našem životě a pak zmizí. Napíšu Ti svůj příběh. Měla jsem kamarádku, se kterou jsem se znala od dětství. Celých 8 let základky jsme spolu seděly v lavici, bydlely ve stejném domě, ona o 2 patra níže. Venčily jsme spolu své pejsky. Jezdila jsem k nim na chatu. Trávily jsme skoro všechen volný čas spolu a z každých prázdnin mám dodneška schovanou hromadu dopisů. Prožívala jsem s ní a ona se mnou naše první lásky. Chodily jsme spolu pařit. Pak se naše cesty na nějaký čas rozešly, ona začala studovat na druhém konci města než já. Přestěhovaly jsme se. A najednou, ve chvíli, kdy ji opustil chlap, se na mě pověsila jako chudinka. Denně mi visela i hodinu na telefonu a vykládala, jaký je J. hajzl, že ji opustil i s dítětem. Tak jsem jí dělala vrbu a rok utěšovala. Potom se seznámila s novým chlapem a najednou neměla čas, nezvedala telefon. Zpětně jsem zjistila, že se vdala!, narodilo se jim druhé dítě! a ani se neobtěžovala mi to dát vědět. Ještě jsem udělala poslední pokus, že jsem jejich rodinu pozvala na svatbu, ale když mi odpověděla, že má dcera vystoupení ve školce a nemůžou přijet, definitivně jsem ji odřízla. Mám dost kamarádů, nepotřebuji se nikomu vnucovat.
Já to beru tak, že to tak mělo být. Mám aspoň hezké vzpomínky na přátelství, ty mi nikdo nevezme.
@Anonymní píše:
@sissi79 No tak tohle jsem nečekala ale tak dobrý váš názor: Ničím jsem jí nezatěžovala ba na opak jsem jí ještě já pomáhala. Pak jsem jí pomáhala vyklízet byt po tom co tam žila z tím chlapem mněla tam neskutečný bordel protože ten chlap jí tam nechal tak jak spolu žili za těch 9 let. Moc jsme si rozuměli a vždy jsme se snažila i ona se snažila mi být oporou atd. a najednou si našla od sebe o 10.let staršího mladšího kluka který ještě studuje školu a žije v Čechách tak se vše změnilo: Sedí doma u internetu čeká až sním bude moc komunikovat ani se nestaví nebo neřekne nechceš se stavit nic z toho a když sem jsem jí sama ozývala tak byla jen podrážděná. Ale divné že když se chce pochlubit že by chtěla bydlet v luxusním pronájmu tak to si najde cestu aby mi to poslala do zprávy. Nepochopitelné proč jestli jí změnil ten 19letý kluk a nebo mně už nepotřebuje a jsem jí lhostejná a vyměnila mně za jiné kamarády těžko říct. A žádný relax ani nic takového spíše ona mi brečela jak chlap se naní vysral a tak. Vím že nejsem puberták že bych to tak nemusela řešit jenže mám taky doma problémy které bych jí ráda řekla když mi je taky říkala ale myslím si že to je zbytečné
no, tak se zamilovala… no… co na tom nechápeš? Prostě je pro ni teď na prvním místě její přítel a snaží se urvat každičkou chvilku jen pro něho…
Ty máš jiné lidi na to, aby ti pomáhali (jak píšeš, že tobě teď pomáhá někdo jiný než ona) a tak nechápu, co si na jejím čase tak nárokuješ… když holt na tebe nemá čas, tak ji přece nemůžeš nutit… stejně jako by to bylo naopak… nebo jsi jí ty pomáhala zištně jen kvůli tomu, aby ti to ona stejnou měrou oplatila? Kamarády máme rádi i s jejich chybami… a když nám jejich chyby vadí, není nic jednoduššího, než s nimi nekamarádit…
Dopřála bych jí čas pro svou lásku, to počáteční zaslepení jednou přestane a i ona si jistě udělá víc času pro jiné lidi… může se přece stát to samé i tobě, zamiluješ se a okolní svět ti bude ukradený… zejména, když ti někdo bude volat v době, kdy si se svým milým budeš třeba psát přes net nebo si volat na skype…
Zakladatelko, celkem tě chápu, ale takhle jsem to řešila v pubertě.
Celkem nedávno jsem přišla o kamarádku. Dokončili jsme studia a najednou, jako když utne, neměla zájem o komunikaci. Nemá zájem se vidět, telefon nezvedla, na sms neodpověděla, jen poděkovala na přání k narozeninám, otázku jak se jí daří a co dělá ignorovala. Mrzí mě to, ale když nemá zájem, tak se jí nebudu vnucovat
Potom mám nej kamarádku ze ZŠ. Naše cesty se rozešly už na střední, přesto jsme zůstali v kontaktu. I když se teď vidíme jednou nebo dvakrát do roka, občas si napíšeme, tak vím, že by mě podpořila. Pokud tuhle jistotu necítíš/nemáš, tak kamarádku víc neotravuj a svěř se někomu jinému. Možná že se vaše vztahy zlepší, až ji zamilovanost trošku přejde, ale teď nemá cenu se jí doprošovat a vnucovat se ![]()
Kdyz se chce clovek rozejit s partnerem, postupy jsou jasne a spolecensky akceptvatelne. Rozejit se s kamaradem/kamaradkou, to je mnohem slozitejsi, prijde mi, ze nikdo nevi, jak to udelat a pak to dopada takto, byvala kamaradka to nechava vysumet a ty nechapes, co se deje.
Ber to jako s chlapem, kdyby se neozyval, je ti to jasny.
Přečetla jsem to 3× než jsem pochopila, že si neděláš srandu. Kolik ti proboha je? Patnáct?
@Bibi239 Svata pravda, presne tak to je.Jen kazdy clovek ma jinak nastavene hranice empatie, takze nekdo se dovtipi hned a nekdo ty druhe uhani dele. Myslim ale, ze kazdy clovek by mel mit svou hrdost a ne se nekomu vnucovat.
@Regina Hero Hezky receno. Nekdy je pratelstvi i o tom, ze zustavame v pozadi a tesime se z toho, ze nasi pratele jsou stastni.