Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
my máme dceru Ráchel, a druhé holčičce bychom dali jméno Sára. Chlapec by se jmenoval Petr, po manželovi.
Slunečnice, všechna čtyři jména jsme měli na seznamu - teda mimo Vavřence - my tam měli Vavřince
Ale vybrali jsme nakonec něco jiného ![]()
L.
Ahoj holky,
tak náš junior bude Vendelín,paní na matrice říkala že je na Kladně jen jeden pán co se tak jmenuje takže taky budeme mít neobvyklé jméno,ale krásné
![]()
Mohu napsat taky něco?
Neobvyklá jsména jsou některá moc krásná, ale myslím, že rodiče by měli brát v úvahu i příjmení a taky rodinné okolí.
Protože pak se právě divíte, jak na vaše dítko třeba babička mluví. Že ho oslovují jinak, než by měli, že mu říkají zdrobněle a vy pak rostete.
Vždyť to „nebohé“ dítě si to jméno ponese pak celý život. Takže si myslím, že neobvyklá jména ono, ale s mírou. Aby vám pak dítko „nepoděkovalo“ za to, že jste mu vybrali zrovna takové. Prostě nebýt tak sobečtí a uvážit všechna pro a proti.
Taky jsem si ještě vzpomněla…U nás mají dvě holčičky stejná jména „Vanda“ . Taky docela neobvyklé ![]()
Ahoj,
tak ja se taky pridavam se svoji troskou ![]()
cekame holcicku a momentalne jsou ve vyberu jmena Lynn nebo Lyndall (oboji vymyslel pritel)… me se hodne libi Sofie… tak to zkousim jestli by neprosla Sofie Lynn…
Fiorellino píše:
Ahoj,my máme dceru Ráchel, a druhé holčičce bychom dali jméno Sára. Chlapec by se jmenoval Petr, po manželovi.
takhle jsme to měli my…dlouho vedla Ráchel, ale Sára přeci jen zvítězila. Druhý, když bude holka, dáme po mě - Linda. Kluk by byl po manželovi Jeník.
Ahojky tak my zasejc máme Nikol Adelin..moc se nám to líbilo. Znám Nikolettu nebo Koletu - což je francouzské jméno,.Jsem určitě pro netypická jména at uz jsou jakákoliv..No uznejte že 4 Honzíčkové se ve školce nebo škole špatně rozeznávají. ![]()
My teď taky vybíráme, i když ještě nevíme co to bude. Já jsem chtěla původně Sofii nebo Emmu, ale má to teď tolik dětí, že uvažuju spíš nad něčím jiným. Přemýšlím nad Alžbětou po jedné babičce nebo Annou po druhé babičce
A kluka nevím… přítel chce Kaje jako ze Sněhové královny, já bych spíš něco normálnějšího, ale kdo ví jak to bude ![]()
Náš malej bude Benjamin Terry. Aby to bylo lehký pro obě rodiny (manžel je brit). Jméno Terry je po manželově dědovi (mají to v rodině, i manžel to má jako druhé jméno). Holčička by byla Ella ![]()
Ahoj všem, tak my jsme věděli, že čekáme holčinku, já toužila po Madlence a táta si přál Marušku, nemohli jsme si vybrat, tak máme Mařenku Madlenku, akorát si každý hned vybaví svatou Máří Magdalenu a to Máří mě vadí, tak každému vysvětlovat že naše holčí je Marie.Ale je to fajn, dá se jí říkat spoustou jmen.Akorát až se bude učit psát, tak nám asi moc nepoděkuje ![]()
ahojky
my máme Jáchyma. Já chtěla Vincenta, ale to neprošlo přes manžu
. Jinak se mi hodně líbí jména se „š“, ale máme š v příjmení a mě to znělo dost šišlavě, tak ty jsem zase zatrhla já
- František, Tobiáš, Jonáš, Mikuláš, Šimon. Taky se nám líbil Ben, Tim, Josef, Samuel.
Horší to bylo s holčičíma jménama. Jediné jméno, na kterém jsme se shodli byla Leila. Ale mě se líbila i Timea, Agáta, Karolína, Johana, Rozálie, Antonie, Sofie.
Dlouho miluju jméno Harry (už dávno před Harrym Potterem, ten přišel až pak
, ale chtěla jsem jméno spíš české, než vysloveně zahraniční a tak budeme mít Harryho asi psa
(omlouvám se všem, kteří tak mají pojmenovaného chlapečka!
)
S Jáchymem jsem taky myslela jak budeme originální a ono ne. Klukovi bude rok a nedávno jsem se dozvěděla, že jen u nás, na malým městě je už třetí…holt si nevyberete. Abych měla jedinečné jméno, to by musel být kluk opravdu ten Harry ![]()
Ahoj, na mém seznamu neobvyklých jmen jsou jména
pro holčičku: Mabel, Ester, Abigail, Marisa, Bibiana, Lilly
pro chlapečka: Viktor, Max, Oliver, Timotej (Tim)
Ale zatím máme určitě nějakou dobu čas ![]()