Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud k tomu budeš mít ten papírek, tak ti to dají. Minulý rok jsem si měnila občanku po svatbě, tak jsem chodila s ustřiženým rožkem a papírkem a nikde nebyl problém.
@lenule111 A co nějakou lítačku třeba na bus s fotkou, to by taky mohlo projít? Jinak s tím papírkem k občance ti to dát musí.
V případě, že by mi to nechtěli dát, chtěla bych vidět jejich nařízení, na základě čeho mi to vydají. Černé na bílém. Nechce se mi to na jejich stránkách hledat, ale našla jsem na netu, že když stačí k prokázání totožnosti ustřižený roh a papír k tomu policii, musí stačit i poště.
Občanka s ustřihlým rohem a papírek je pro potřeby v ČR platným dokladem. Cestovat do zahraničí na ni nemůžeš.
Jen si nejsem jistá, zda tam není nějaké datum, kdy takto platí - je to přeci jen dočasné řešení. Jedině, kdyby bylo po něm, tak by to měl být problém.
@zvidavajanca jenomže to ta občanka není vyloženě prošlá, ne? Jen se něco mění. S propadlým datem je něco jiného.
@lenule111 : tak dle infa od tchýně, pracuje na poště, tak na poště s občankou s ustrihnutym rohem a dokladem, že se mění OP, tak ti to vydají, minimálně to u nich dělají.
@vokishka píše:
@zvidavajanca jenomže to ta občanka není vyloženě prošlá, ne? Jen se něco mění. S propadlým datem je něco jiného.
Nikdo neříká nic o propadlé občance, ale myslím si, že ten papírek má omezenou platnost, je to dočasné řešení, takže by měl platit spíše jen do data vydání nové občanky. Ne že si z toho někdo udělá platné řešení na půl roku, protože je línej si jít vyzvednout novej OP.
@Anonymní píše:
@lenule111 : tak dle infa od tchýně, pracuje na poště, tak na poště s občankou s ustrihnutym rohem a dokladem, že se mění OP, tak ti to vydají, minimálně to u nich dělají.
To nemá být jak se která baba na poště vyspí, ale je pravda, že dneska co tam pracuje je hrůza. U nás 2 okýnka ze 3 se zaučují, ví prdlačky, nic řešit nebudou. Fakt úroveň. Chtěla bych příště vedoucí pošty.
Toto řešení s rohem a papírkem je přece platné řešení z vrchu.
Sice starší, ale jediné rozumné co mi google rychle našel: https://litomericky.denik.cz/…0120307.html
Zajděte se svým rodný listem a starou občankou na nejbližší úřad, co řeší občanské průkazy a řešte to tam.
Po svatbe s papirem a ustrizenou obcankou, me na poste zenska nedala penize rodicak. Musela sem dolozit pas.