Nepořádná dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
226
29.5.15 13:32

Zakladatelko, nepíšeš náhodou o mé starší dcerce :mrgreen:, které je pouze 9 :mrgreen:
Moje mamka mi jen radí, pořád být důsledná, vracet a vracet ať si to jde po sobě uklidit. ;)
Tak jak píšeš, sponky, gumičky, oblečení, papírky, u stolu, mlíko vylité u misky, drobky všude po stole po zemi, jen ne na talířku, po wc občas nespláchnuté, někdy i vracím umýt ruce atd…je toho hodně!!
Mám období, kdy už nemůžu a rezignuju, pak mám období, kdy pořád uklízím, ale jedno si držím mé mamky heslo, vracet, vracet, vracet.

Jen když ji uklidím krásně pokoj,(také jak píšeš, sladěno perfekte do fialkova, krásný holčičí pokoj)tak mi aspoň poděkuje, tak od srdce a obejme mě. To pak vyměknu.
Ale jinak taky z toho nemůžu. Nic jiného nedělám, než pořád jen uklízím.

Takže si asi popřejeme hodně trpělivosti :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
29.5.15 13:32

@kdochcekam já ti nevím, ona ty věci zničí a ty jí kupuješ další a další? Neváží si toho, neumí si na svoje věci dávat pozor :nevim: Je jí jedno, že něco zničí, však dostane nové. Dostala by výbavu začátkem školního roku a dál běžné věci, víc ani ťuk. Když si jedno pouzdro zničí, ať si další koupí ze svých peněz

Příspěvek upraven 29.05.15 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.5.15 13:34

@kdochcekam No a proč jí teda hned koupíš nové pouzdro? Jí ho nekupuj, když si ho zničí, bude s tím muset vydržet do konce šk. roku… Jinak u nás taky hodně zabírá metoda… kup si to z kapesného. Je to až div, jak něco nutně potřebovala a najednou už nepotřebuje… a pokud si to koupí sama, tak se o to prostě líp stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
29.5.15 13:35

No když bys potřebovala tak mám doma lavor švábů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.5.15 13:38

Tak já s podobnýma věcma bojuju u všech dětí. Konkrétně poválené nádobí po pokojíčcích, obaly od sladkostí (tak je vždycky usvědčím, že šmejdili ve spíži), školní potřeby všude možně, šperky a šminky po stole, ač má regál a šperkovnici…No, a 16ti letá ani nepotřebuje skříň. Na co, když se to může válet po židlích a podlahách. Někdy rezignuju, jindy ječím a přinutím ji uklidit (obvykle když něco chce, tak „výměnou“), nebo tu uklidím s tou mladší, 4 letou (poválené její hračky).
No ale furt ještě dobrý - známá takhle našla za postelí dcery použité vložky :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.5.15 13:38
@kdochcekam píše:
Když jí dám vysavač, tak jezdí po bytě a vysává jen v prostoru a vysavač casnuje takovým stylem, že přemýšlím, zda to stojí za ty otlučené rohy…samozřejmě ji upomínám, čímž zase prudím. Prostě vysává aby se neřeklo. vysavač hrčí a to stačí. Když jí pak ukážu chumáče prachu, kolem ní, tak řekne: „Ajo“. A po druhé je to to samé. Když si utírá prach, tak utře tak třetinu. Ostatní zase: „Ajo“. oči navrch hlavy. Po čištění zubů můžu pucovat celou koupelnu. Nikdy se mi nepodařilo docáknout nahoru na zrcadlo pastu z pusy…ona to dokáže neomylně vždy…pak to ropatle a tou rukou pak ochmatká i kohoutek a vše okolo. Dokud je to mokré, vypadá to jako voda. Jakmile to zaschne… :poblion: :poblion: :poblion:. Ukážu jí to a ona: „Ajo“.

Jo tohle moje taky nevidí. To už je evidentně mimo území jejího pokoje… :mrgreen: Mě kromě pasty na umyvadle docela vytáčí i kapička dvě na záchodovém prkénku, případně hnědá šmouha na dně mísy… :zed: Na to mi sem tam zabírá varování, že až bude s kamarádkama na letním táboře, tak o ní budou říkat, že je humusáčka a budou se jí posmívat. Tak to jediné zatím zabírá. Ale musím jí to připomínat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.5.15 13:39

@jakanas 8o 8o 8o Takhle vypadají švábi? Kdes je vzala, na pivu :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
29.5.15 13:39

@kdochcekam Ano, synova roční školní výbava je taky drahá a taky mě to mrzí…ale třeba penál nový nekupuji. Má jenom takovou tu taštičku. Kde má všechno, vlastně má ty taštičky dvě, aby se mu to tam všechno vešlo, nové budu kupovat až na další září. To zničené až tak nema. Dřív ale hodně ztrácel, to už se teď zlepšuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
29.5.15 13:41

Já se přidávám k těm, co mají doma podobné prase. Nepomáhá zatím nic, ani ji ten chlívek nechat neuklízený. :roll: Je to děs, ale hučím do ní spodem vrchem pořád, tak doufám, že to jednou přinese nějaké ovoce. Radu bohužel nemám, nám nepomáhá fakt nic. Ani když ji na to upozorní někdo jiný z rodiny. Nejhorší je právě to, že ten curbes nedělá jen u sebe v pokoji, ale úplně všude. Stejné je to i s ničením oblečení, wc, sešity, prostě vše co už to zaznělo. Přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.5.15 13:44
@kdochcekam píše:Ale co ten bordel???

No já ti nevím, dej si večer panáka… :mrgreen: :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242

Kdybych děti nechala, měli by to stejné. Při tom jim nepořádek vadí, ale nejsou schopní s tím sami nic udělat. Zaujalo mě to, že jí pokoj uklidíš. To jsem v životě neudělala. Když už je to u nás fakt hrozné, vyhlásím uklízecí dopoledne (přeju veškeré poznámky, ksichty apod.), ale uklízíme spolu! Dám jim konkrétní úkoly, vyndám hromady zmuchlanin ze skříně a děti mají za úkol udělat z toho krásné komínky triček, gatí, trenek apod. Pak opatrně shrnu vše ze stolu na zem a na stůl se vrátí jen to, co tam opravdu patří (téměř nic) a vše ostatní jde na svá správná místa. Uprostřed pokojíčku postavím koš, kam se hází vše nepotřebné, pomalované papíry apod. Ořezávátka mají jen taková „s krabičkou“, aby nebyly hobliny z tužek všude. A taky pomáhá vytřídit věci, mají milión blbostí z kindervajec, kartiček z Alberta apod, takže vyhlásím, že z 6 druhů různých drobností se 2 druhy vyhodí a opravdu se vyhodí. Hračky pro menší děti dáváme průběžně pryč, aby se to nekupilo. Každý večer musí být uklizený stůl (už se několikrát stalo, že v hromadách všeho se snadno zapomněl sešit, pouzdro či učebnice), jinak se nedívají na sportovní zprávy (tohle milují, je to pro ně opravdu trest). Samozřejmě řešíme pořádek stále dokola, ale nedělám to za ně. To dělala mužova maminka (dělá to dodnes) a tím všechny doma naučila, že se o nic nemusí starat, špinavé prádlo samo naskáče do pračky, vyprané se uklidí do skříně a vysává se také „samo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199

@kdochcekam ahoj, nemám ten problém ale napadá mne, co tak uklízet spolu? NE jen ukázat jak na to ale prostě věnovat jí ten čas a být u toho když uklízí…ty jednu polici, já druhou… doporučuji přečíst knížku jak žít a nezbláznit se, moc dobře napsaná, výchova až do dospělosti, stručně, jednoduše a moudře, mně moc pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
29.5.15 13:45

@zuzkasim skvělé, souhlasím… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
29.5.15 13:46
@kdochcekam píše: šmankote to je teda nadílka. Ta by zjančila. Jí stačí malá muška a vypiskuje jak kdyby ji lezla tarantule po hlavě.

No vidíš a řešení máš. Nech ji chvíli, ať si tam vypěstuje bordýlek akorát pro nějaké broučky a jakmile se tam objeví, tak uvidíš, jak rychle bude uklizeno :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
29.5.15 13:47
@pe-terka píše:
@jakanas 8o 8o 8o Takhle vypadají švábi? Kdes je vzala, na pivu :mrgreen:?

pečlivě vychoval, to je jen jedna kolonie ( krmím tím chameleona)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí